SZEX, SZERELEM

Mi is a tantrikus szex?

Szerző:
Szabó Anna
A tantrikus szex a romantikus szerelem szent kifejeződése, amely az isteni nő és az isteni férfi tiszteletének ősi hindu hagyományából származik. Azt tanítja, hogy az isteni szerelmet olyan kapcsolatban lehet elérni, amelyben a férfi és a nő szeretik egymást.

Mivel a tantra szent tevékenységként kezeli a szexuális örömök felfedezését, minden szinten intimitást tud nyújtani és egyesíteni tudja a partnereket.

Mit jelent?
A szanszkrit nyelvben a tantra azt jelenti: kiterjesztés. A tantrikus szertartások létezésének első bizonyítékai közel ötezer évvel napjaink előttre nyúlnak vissza. A tantrikus jógát űzőknek már életük korai szakaszában a szexuális játékról és a szexuális egyesülésről tanítanak. A nők továbbadták a tanításokat a gyermekeknek. A szex csak egyike volt a 65 művészetnek, amelyek között megtalálhatjuk még az éneklést, a légzést, a meditálást, a kántálást, az írást és a rajzolást, a tetoválást, valamint a hátradőléshez az ágy bevetését és a párnák elhelyezését.
Manapság részben azért is olyan vonzó a nők és a férfiak számára a tantrikus szex, mert szent tevékenységgé teszi a szeretkezést, ami mindkét fél számára nagyon egészséges. Tiszteli a testünket, a szexualitásunkat és az erőnket. A nő és a férfi a szokásos korlátok – például a szégyen, vagy az attól való félelem, hogy valaki más megismer minket – nélkül tudnak közel kerülni egymáshoz. A férfiaknak lehetőségük nyílik arra, hogy hódoljanak a társuknak, mert a tantra olyan spirituális gyakorlat, amelyben a nőt imádják, ő az istennő; az ő kielégülése az elsődleges szempont.
Ezt a mély intimitást és odaadást csak gyakorlással és türelemmel lehet elérni. Olyan partner kell hozzá, aki a lehető legjobban és legmélyebben akar téged szeretni. A tantra segítségével a párok mélyebb intimitást és közösséget érhetnek el. Az egyedülállók is tanulmányozhatják, és kidolgozhatnak egy „tantra-antennát”, ami segít a megfelelő partner megtalálásában, ha készen állnak rá. Az első lépés persze az, hogy megadjuk magunknak ezt a szeretetet, és hajlandók legyünk tanulni és kísérletezni.
Általában a nő vezeti be a férfit a szent örömökbe – ne várj arra, hogy egyszer csak felbukkanjon a tökéletes, gyakorlott tantra-férfi. Próbáld rábeszélni a partneredet a tantrikus szerelemre, vagy ha egyedülálló vagy, készülj fel rá. A párok végül olyan intim energiaátadási viszonyba kerülnek, hogy egynek fogják magukat érezni.

Hogyan próbáld ki?
A tantrikus szex nem az első randira való, de kiindulásként a szemekben lehet megtalálni a tantrikus lelki közösséget. Próbálj belelátni mások lelkébe a szemükön át. A szemkontaktus a tantra egyik olyan része, amelyet bármikor gyakorolhatsz, és nem kell feltétlenül romantikusnak vagy szexuális töltetűnek lennie. Ha azonban mélyen belenézel valaki szemébe, akkor intim és mély módon kerülsz vele kapcsolatba.
Ezzel a technikával szinte bármilyen helyzetben azonnal kapcsolatot tudsz kialakítani másokkal. Emellett ha belenézel valaki szemébe, akkor megtudhatod, hogy ki ő, kicsit megismerheted. Ha egy ember fenntartja a szemkontaktust, akkor az annak a jele, hogy nem fél nézni vagy téged, vagy nem fél attól, hogy te nézed őt. A szemek abban is segítenek, hogy kiderítsd, mennyire igaz egy érzés. Nézz bele annak a szemébe, akihez vonzódsz, és keresd ott a szerelmet vagy szeretetet. A szeretet és a szerelem – az is, amit irántad éreznek – mindig látszik a szemekben. A tantra segít abban, hogy már akkor is meglássuk valakiben azt, amit keresünk, amikor még csak a szemünkkel csókoljuk meg.

Hogyan tanulhatod meg?
Ma már léteznek olyan tanfolyamok, amelyeken megtanítják neked a tantrát. Emellett videokazettákat és DVD-ket is gyártanak otthoni használatra, ha esetleg túl szégyenlős vagy ahhoz, hogy tanfolyamra járj. Egyre több könyvet is kiadnak a tantrikus szexszel kapcsolatban, amikből nagyon sok háttérinformációt megtudhatsz a tantráról.
Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL