SZÓRAKOZÁS

Férfiélet, női sors - Müller Péter estje

Szerző:
Szabó Anna
Az egyik legérzékenyebb, s minden korban igen aktuális téma kerül a középpontba november 25-én a New York Művész Páholyban: a hazai populáris-ezoterikus irodalom legismertebb alakja, Müller Péter író, dramaturg, forgatókönyvíró, előadó lesz vendégünk, hogy a férfi-női kapcsolat értelmezését, egymás és magunk megismerését egy izgalmas, interaktív esten éljük át.

 

Müller Péter, mint spirituális író több mint húsz éve dolgozik, de a Madách Színházban éppúgy otthon érzi magát. Híres darabajaiban színészek, míg a színpadon, előadóként ő maga a főszereplő - és vele együtt a hallgatóság - így lesz ez november 25-én is, a Világ Legszebb Kávéházában!

Soha nem látott érdeklődés előzi meg Müller Péter november 25-i estjét - a New York Művész Páholy programjára a hivatalos meghirdetés előtt már több százan jelentkeztek, ezért a Vezetőség úgy határozott, ezúttal a New York Palota egy nagyobb termét biztosítja Müller Péter előadásának - a közönség kényelme érdekében. Müller Péter író legújabb, Férfiélet, női sors című kötete kapcsán érkezik a New York Kávéházba, s ez a program sokban különbözik majd az előzőektől. Az esten egy férfi és egy nő - Müller Péter és háziasszonyunk, Juhász Anna beszélget majd női és férfi szerepekről, elfogadásról, szerelemről, barátságról és hitről. A történelmen és az irodalmi műveken keresztül megismert, majd saját életünkben megélt helyünk mellett Müller Péter rávilágít, "összeomlóban van a sok ezer éves férfiuralom. És születőben a nők lelkében elfojtott igazi és örök Én-élmény. Az emberiség történetének legnagyobb fordulatát éljük. A férfilélek katarzisát és a női lélek önmagára ébredését. Sorsunkban és párkapcsolatainkban olyan drámák zajlanak, amelyeket nemigen tapasztaltunk a múltban. Férfinak és nőnek ezért nehéz élni manapság. A férfinak vissza kell találnia elárult, magas szellemi valójához és alázatához. Ehhez az önös énjének össze kell törnie, darabokra. A nőnek pedig meg kell találnia önmagát és a méltóságát, amit még keresni sem engedélyeztek neki, soha."

Müller Péter könyvei minden kétséget kizáróan a legsikeresebb ezoterikus kötetek közé tartoznak, ezt jelzi a több százezer eladott példány. Spirituális célzatú művei mellett drámaíró tevékenysége is meghatározó. Pályáját 1955-ben rendezőasszisztensként kezdte, a Madách Színházban. Eredeti szakmáját tekintve dramaturg. Napjainkig művek sokaságát állította színpadra, a Madách Színházban 1965-től végzi ezt a munkát.

Müller Pétert állítása szerint 1956-ban egy halálközeli élménye fordította a spirituális tanok felé. Írói tevékenysége és a tanítás iránti vágya eredményeképpen elindította a Mesterkurzus elnevezésű előadás-sorozatot, amelyen az önmagát kereső embernek igyekszik segíteni a mindennapi életben az önmegvalósításban. Bár igen termékeny író, azt vallja, hogy a gondolatok és az érzések átadásának leghitelesebb módja mégsem az írás, hanem a beszéd. Ebben hiszünk mi is a New York Művész Páholyban - hisz a beszélgetés, az egymásra figyelés által igyekszünk havonta két este irodalmat, kultúrát, értéket adni Mindannyiuknak -, ezért a november 25-i estet interaktívvá tesszük: az est második felében a közönség is bekapcsolódhat, kérdezhet Müller Pétertől.

A novemberi esten természetesen saját műveiről, pályájáról, színházról, élet-értelmezésről, spiritualitásról, barátságokról lesz szó. Megtanulhatjuk tőle a szerelem, az élet szépségét, értékelését, a béke és a barátság fontosságát, magunk megismerésének titkát.

"Akit megcsap a mulandóság szele, rájön, milyen csoda élni. Az "Emlékezz a halálra!" mondás nem fenyegetést jelent, hanem azt, hogy szüntelenül tartsd ajándéknak az életedet - mert minden nap ünnepnap!"

A New York Művész Páholy november 25-i estjére a belépőjegy 1500 Ft-os áron a helyszínen váltható, ez egy kávé, pohár bor vagy pezsgő árát is tartalmazza.

A program megtekintéséhez előzetes regisztráció szükséges, jelentkezni a newyorkprogram@cafeandevent.eu címen lehet.

A New York Művész Páholy szervezői a Világ Legszebb Kávéháza mellett a Libri Média, az események háziasszonya pedig Juhász Anna irodalmár, kulturális menedzser.

Eseményeinkről, programjainkról minden információt, érdekességet, adatot megtalálnak facebook oldalunkon: www.facebook.com/newyorkmuveszpaholy

 

 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL