SZEX, SZERELEM

Tudsz csókolózni?

Szerző:
Szabó Anna
A csók az odaadás legkifejezőbb mértékegysége. Egy jó csók sokmindent jelent, többek között azt is, hogy a kapcsolatotok más szinten is tökéletes lehet. Csókolózni nem szégyen, még akkor sem, ha már régóta együtt vagytok...

A csók egy szerelmi kapcsolat határköve. Eddig csak beszélgettetek, esetleg megérintettétek egymást. De a csók egy sokkal komolyabb elkötelezettség. Egy új korszak kezdete. Azt sugallod, hogy odaadod magad, hogy az övé vagy.
A csók mindenkinek mást jelent. Vannak, akik szeretkeznek csók nélkül, és a csókot nagyon különleges alkalmakra tartogatják. Azt mondják, hogy csak akkor csókolnak, ha szeretik a másikat. Másoknak a csók az, amivel a legkevésbé kötelezik el magukat. Sok emberrel csókolóznak, és nekik a csók az élvezeten kívül semmi mást nem jelent.
Az igazság az, hogy csókolózni az élet egyik legjobb dolga, és éppen ezért megéri jól csinálni. És te, tudsz csókolózni? Jól csókolsz? És mégis, hogyan kell jól csókolózni?

Aki még soha nem csókolózott, alig várja a percet, és találgatja, hogy milyen lehet. De ezt nem lehet tanítani, nincs tanfolyam, nincs óra, sem könyv, ami megtanítja, hogyan kell csinálni. Itt is érvényes a közmondás: gyakorlat teszi a mestert. Máshogy nem megy.
Ha csókolózni akarsz, nézd a párod ajkait, vagy közelíted az ajkad az övéhez. Tedd ezt a pillanatod nagyon különlegessé. Tulajdoníts a csóknak nagy jelentőséget. Miközben beszélgettek, a másikban is felébred a vágy. Hogy közelebb kerüljön hozzád, hogy átöleljen, csókoljon. Közeledj hozzá.
Talán eljött a pillanat, hogy meg is érintsd. A beszélgetés kellemes, te a másik ajkát nézed. Lazítsd el az ajkad, de ne túlságosan, tedd lággyá, kissé nedvesítsd meg.

A csóknál látni fogod, hogy akarod-e folytatni, vagy sem. Kipróbálod a másikat. Tetszik vagy nem? Néha azt érezheted, hogy a csók kicsit furcsa. Ilyenkor állj le! Az, ahogy te szeretsz csókolni, összhangban kell hogy legyen azzal, ahogy a másik csókol.
Egyesek például jó nedvesen szeretnek csókolni, mások csókja szárazabb. Valaki áttolja a nyelvét a szádba, más nem. Nagyon sokféleképpen lehet csókolni, és a csók pillanatában érezni fogod, hogy milyen lehet ennek a kapcsolatnak a folytatása. A csókban érezni lehet, hogy ez csak egy közönséges találkozás, vagy hogy lesz még folytatás, és még több csókra vágysz.
Kezdetben lágyan érintsd a másik ajkát, apró, száraz csókokat adj, majd lassanként lehet egyre nedvesebb csókokat váltani. A nyelved hegye lassan megérinti a párod nyelve hegyét. Majd erősebben rányomhatod az ajkad az ő ajkára. Észrevétlenül a csókolózás erősebb ritmust vesz fel. Ebben a pillanatban a nyelvek már összegabalyodnak. Próbáld meg fenntartani az egyensúlyt: a nyelvek egyensúlyát a szájban. Legyen egyensúlyban a te nyelved az ő szájában, és fordítva. Szárnyalj! Csukd be a szemed, és add át magad a pillanatnak. Az egész egy utazás.

Adj egy csókot, ami a végtelenbe vész, de olykor változtass a ritmuson. Fedezz fel új módokat. Mindig van egy új csókolózási forma, mert minden ember más és más. Változtass a ritmuson, csókolj ismét lágyabban. Most mindaz a feszültség, amit érzel, egy lágy csókban kiegyensúlyozódik.
A szemeddel is csókolj. Csókold végig a párod arcát, adj apró csókokat a nyakára, a füle mögé, a szemére. Micsoda élvezet! Ezzel a kis játékkal nagyon megnövelheted a feszültséget. Hagyd, hogy az ajkad kóstolgassa az ő ajkát. A nyelvek egy tökéletes táncot járnak. A légzés egyre zihálóbb, és a fellegekben érzed magad.
Minden egyes csókod – függetlenül a korodtól – visszaadhatja az első csók izgatottságát. Minél inkább átadod magad, annál élvezetesebb lesz.
Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL