REJTÉLY-MISZTIKA

Megmagyarázhatatlan eltűnések

Szerző:
Szabó Anna
Nap, mint nap tűnnek el emberek, akiket soha nem találnak meg, és nem hallani róluk többé. Akár hiszünk benne, akár nem, néhány megmagyarázhatatlan eltűnés nyomán arra a furcsa gondolatra juthatunk, hogy talán mégis létezik egy másik dimenzió, ahova ezek az emberek átmennek, és soha többé nem látjuk őket.

 

Sok történet igaz. Az eltűnt emberek nem valamiféle bűncselekmény áldozatai, mégsem kerülnek elő soha többé. Még radarral sem lehet őket bemérni, megtalálni. A kérdés óhatatlanul felmerül: hova tűnnek el? Létezik talán egy fura átjáró, ahova belépnek, és nem találnak vissza?


Eltűnt emberek, kinyitott sírhelyek


Egy furcsa eset történt 1930-ban Eskimo Village-ben, ahol 2000 ember tűnt el. Egy vadász visszatért a faluba, hogy főzésre alkalmas edényeket keressen, azonban senki nem volt a környéken – még a kutyaszánok is eltűntek, amelyekkel az ottani emberek közlekedtek. A kutyákat és a szánokat később megtalálták nem messze a településtől, betemette őket a hó. Az embereknek azonban teljesen nyoma veszett, sőt, felettébb furcsa volt, hogy őseik sírjait nyitva találták - ez azért tűnik furcsának, mert a talaj kőkeményre volt fagyva. A holttestek eltűntek. Vajon mi történhetett velük?


Egy másik furcsa eltűnés Vermontban történt, ahol egy férfi, aki a buszon utazott másik tizennégy utastársával, egyszer csak eltűnt. Minden szemtanú látta a férfit aludni a buszon, aztán amikor megérkeztek a következő megállóba, a férfi már nem volt ott. A holmija, beleértve a menetrendet is, még mindig ott feküdt a mellette lévő ülésen. Több ilyen hasonló eltűnés volt. Ezek 1920 és 1950 között történtek.

A Glastonbury hegyekben egyszer egy 18 éves diák tűnt el a vonaton, majd egy nyolc éves kisfiút „nyelt el a föld” a szülei farmjáról. Mindketten örökre eltűntek. Ezen a területen sok eltűnést jelentettek, ezért az indiánoknak szent meggyőződése, hogy Glastonbury vadonjában gonosz szellemek élnek. 1950 óta nincs több eltűnés.

A legfurcsább eltűnést David Lang produkálta, aki a gyermekei, a felesége, a sógora és a helyi ügyvéd szeme láttára tűnt el. Summer Countyban a mezőn sétált át éppen, amikor egyszer csak elenyészett a térben. Egy barna kör még mindig látható azon a helyen, ahol eltűnt és egyetlen állat sem megy annak közelébe, sőt, még növény sem nő ott. Vajon miért?

Mi okozza ezeket az eltűnéseket, és mi lesz az eltűnt emberekkel?


Lehetséges, hogy létezik egy természetfeletti gravitációs vonzás, mely eltűntet egy személyt nyom nélkül, és senki nem tudja mi történt? Talán létezik valamiféle portál, mely bevonzza ezeket az embereket, amikor legkevésbé számítanak rá. Vajon milyen más magyarázat létezik ezekre a furcsa eltűnésekre?

Egyesek nem vesznek tudomást ezekről az eltűnésekről és, legendának, mítosznak, vagy mendemondának tartják. De ha nem igazak ezek a történetek, akkor vajon hova tűnhettek ezek az emberek? Elhiszed, hogy van egy másik dimenzió? Várjuk ki a végét!

 

Szólj hozzá Te is!

OLVASS TOVÁBB!

SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL