DIVAT

Az öt legfontosabb tengerparti kellék

Szerző:
Szabó Anna
A tengerpart mindig tökéletes: a megnyugtató homok, a hullámok zenéje, a sirályok rikoltása, a hétágra tűző nap és a kipirult arcok. Aztán ott vagyunk mi is, akik a tengerpartra mentünk nyaralni, de csak ritkán vagyunk tökéletesek – vagy még ritkán sem.


A hajunk kócos és fakó, a ruhánk homokos és olyan, mint egy zsák, a kezünkben ázott cuccokkal teli táskákat szorongatunk. Ha te is közénk tartozol és fel akarod újítani a tengerparti megjelenésedet, akkor ne csüggedj! A sikerhez csupán öt dologra lesz szükséged: egy klasszikus, nagyobb strandtáskára, egy elegáns kalapra, a megfelelő fürdőruhára, stílusos öltözékre és egy pár csinos szandálra.

Vászontáska
Olyan strandtáskára lesz szükséged, amibe az összes cuccod belefér. Nem baj, ha nagy (úgyis mindenki másnak is jó nagy táskája van), az a lényeg, hogy erős és tartós legyen, és még akkor is jól nézzen ki kívülről, amikor a belsejében mintha bomba robbant volna. Ha nem szeretsz sokáig kotorászni a napszemüveged vagy a pénztárcád után, olyan táskát válassz, aminek a belsejében van egy kisebb zseb is.

Elegáns szalmakalap
Ha fantasztikusan akarsz kinézni a parton, akkor viselj csinos kalapot! A kalap védi a hajszínt, és a frizurát is egyben tartja. A cowboykalap típusú szalmakalap az arcodat is védi a naptól, és nagyon lazának fogsz benne kinézni.



Divatos, alakot kiemelő fürdőruha/bikini
Akár a homokon fekszel, akár a tengerben fürdesz, a fürdőruhádnak/bikinidnek takarnia kell a kínos részeket, ki kell emelnie az alakodat, és divatosnak kell lennie. És ami szintén lényeges: legyen kényelmes. Olyan fürdőruhát keress, amiben könnyen tudsz mozogni, és amiben szabadon és nyugodtan tudsz bolondozni.

Stílusos tengerparti öltözék
A stílusos öltözék kötelező kellék arra az időre, amikor azt szeretnéd, ha lenne valami anyag közted és a nap között – vagy közted és az összes többi ember között. A világos vászonruha az egyik legjobb választás, a lényeg csak az, hogy kényelmes legyen és jól álljon.

Praktikus és csinos szandál
A tengerparti szandálnak csinosnak és kényelmesnek kell lennie. A becsatolható, gumis talpú, nőies saru az egyik legjobb választás.



És ne feledd
:
- Csak olyan napszemüveget viselj, ami az UV sugárzás 100%-át kiszűri, és így védi a szemedet a naptól.
-Vigyél magad illatmentes popsitörlő kendőket, amikkel tisztára törölheted a kezedet, a lábadat, a napszemüvegedet, a krémes tubusaidat és a sült krumpli maradványait.
- A naptejet, az ajakbalzsamot, a pénztárcádat, a kulcsaidat és a fényképezőgépedet külön kis cipzáras táskába pakold, azt pedig tedd a strandtáskádba, hogy akkor se legyenek homokosak és ragacsosak, ha a strandtáskádban kotorászol.
- A napozáshoz ne vastag törülközőt vigyél, hanem hatalmas, vékony vászonkendőt – gyorsan megszárad, és nagyon picire össze lehet hajtogatni.
- Mielőtt lemész a partra, a nedves hajadra kenj hajbalzsamot, de ne öblítsd le. A hajad így hidratált marad és elnehezül, vagyis nehezebben lesz kócos és rendetlen.
- Olyan naptejet vegyél, ami mind az UVA, mind pedig az UVB sugarak ellen véd. Még a szálláson kend be vele magad, hogy felszívódjon, mire leérsz a strandra és kifekszel a napra. Egy-két óránként kend be vele újra magad, akkor is, ha nem mentél a vízbe. Ha vízbe mentél, azonnal kend be, amint kijöttél a szárazra, mert még a vízálló naptejek is lejönnek egy idő után.

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL