ÁLLATI CUKISÁGOK

"...mert ő ilyen, nem lehet vele mit csinálni!"

Szerző:
Szabó Anna
Nagyon sok lovas van, aki lova bizonyos rossz szokásait (fejféltés, hevederiszony, nem lehet megfogni, ellenkezés, sunyítás, rúgás, harapás, bakkolás, stb.) elfogadja, mint a ló saját természetéhez tartozó, normális jelenséget. Vajon miért? Kinek jó ez? A Lónak? Vagy a Lovasnak? Nos, egyiknek sem!

 

Problémakezelés?


A lovasok sok esetben a ló fizikai lefárasztásával próbálják "kezelni" a problémát, főleg, ha ellenkezésről van szó. Sajnos sokan tapasztalhatták is, hogy ez a módszer ideig-óráig működik csak. Hogy miért? Azért, mert egy idő után a lónak olyan kondit "csinálnak", hogy a végén már egyáltalán nem bírnak vele – ilyenkor jön az, hogy kezelhetetlennek minősítik: "mert ő ilyen"!


Keresd meg az okot és orvosold!


NEM! Kedves lovasok, ők nem ilyenek, hanem mi tesszük őket ilyenné a helytelen bánásmóddal, és a nem megfelelő képzéssel. Ha valami problémája van a lovunknak, azt nem elfogadni kell, hanem megkeresni az okát és megszüntetni azt. Sokan azért gondolják, hogy normális az, amit a ló csinál, mert oktatók, edzők hada tanít valódi lovas tudás, megfelelő hozzáértés nélkül, és persze, ha nem tudja megoldani az adott problémát saját hiányosságai miatt, egyszerűbb ráfogni a lóra, hogy "ez ilyen és kész"!


Tudd, hogy minden viselkedés zavar megszüntethető!


Hogyan? Megfelelő képzéssel, a partneri kapcsolat kialakításával és sok-sok türelemmel. Ha betartjuk a Fokozatosság, Következetesség és Türelem alapelvét, megismerjük a ló természetét, ösztöneit, ezáltal a "működését", képesek leszünk a megfelelő módú kommunikáció kialakítására. A ló Mindig Helyesen Cselekszik!!! Mindig tükröt mutat saját viselkedésünkről és tudásunkról. A ló nem azon gondolkodik egész nap, hogyan szúrjon ki velünk, nincsenek emberi tulajdonságai, szóval ne is próbáljuk meg ezekkel felruházni, hanem nézzünk magunkba, hisz ő csak reagál az őt ért külső ingerekre, így ránk is.

Most légy őszinte magadhoz, és válaszolj az alábbi kérdésekre!


• Jó a kapcsolatod a lovaddal? Úgy érzed, tisztel, követ, engedelmes? 
• Kapcsolatotok egymás kölcsönös megértésén alapul, és annyira bensőséges, hogy állandóan jelen van a feltétlen bizalom és tisztelet?
• A Lovad minden esetben maximálisan együttműködő veled?
• A Lovad számára öröm a veled töltött idő?


Ha csak egyetlen kérdésre is NEM választ adtál, akkor közöttünk a helyed!
A 3b Natural Horsemanship csapatából jól ismert Font Anikó nyílt edzést tart, ahol kötelezettségek nélkül megtekintheted, hogyan lehet felépíteni egy gyönyörű kapcsolatot Ló és Lovasa között.


Helyszín: Pilisvörösvár (Nyár utca vége) – Bernáth Laci tanyája
Időpont: 2013. Október 13. vasárnap, 13 óra


Amivel gazdagabb leszel, ha eljössz:


• Egy feledhetetlen edzés látványával, ahol magad is megtapasztalhatod, milyen egy együttműködő, ragaszkodó Ló
• Kellemes kikapcsolódással, igazi Lóbarát hozzáállással
• Felteheted kérdéseidet mind a Lovaddal, mind az esetleges problémáiddal kapcsolatban
• Látványos bemutató – hova juthatsz a lovaddal, milyen csodálatos kapcsolat alakulhat ki közöttetek. Zsebe Zsuzsi és lova, Anita


Szeretettel várunk!

Kérdésed van?
Információ: 3b.horseman@gmail.com


 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL