GASZTRO

Csokoládés-mogyoróvajas kocka (sütés nélkül)

Szerző:
Szabó Anna

 

Hozzávalók:

2 csésze mogyoróvaj két részre osztva,
¾ csésze lágy vaj,
2 csésze porcukor két részre osztva,
3 csésze kekszmorzsa,
2 csésze félédes csokoládédarabka két részre osztva.

Elkészítés:

Keverjünk krémesre 1 ¼ csésze mogyoróvajat a vajjal egy nagy keverőtálban. Fokozatosan keverjünk hozzá 1 csésze porcukrot. Kézzel vagy fakanállal dolgozzuk el benne a maradék porcukrot, a kekszmorzsát és ½ csésze csokoládét.

Egyenletesen nyomkodjuk előkészített edénybe, majd simítsuk le a tetejét egy spatulával.

Olvasszuk meg folyamatos kevergetés mellett a maradék mogyoróvajat és a csokoládét egy közepes méretű, vastag falú lábosban, a lehető legkisebb lángon. Keverjük simára, majd öntsük a tésztára.

Tegyük hűtőszekrénybe legalább 1 órára, vagy amíg a csokoládé megszilárdul, majd szeleteljük fel. Hűtőszekrényben tároljuk!

 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL