SZÉPSÉG

Isteni illat, avagy tippek a megfelelő parfum kiválasztásához

Szerző:
Szabó Anna
Amint belépsz egy parfümériába, a rengeteg illat keveréke, ami megcsapja az orrodat, kissé megnehezítheti a tökéletes parfüm kiválasztását. De ez nem nagy baj, mert tippjeink segítségével sokkal könnyebb lesz a parfümvásárlás.

- A parfümvásárláshoz idő kell. Semmi értelme végigrohanni a polcok mentén, és megvenni az első szimpatikusabb vagy szebb kivitelezésű üvegcsét. Szakíts időt a vásárlásra, csak így találhatod meg a tökéletes illatot.
- Ne feledd, hogy mindenki másképpen reagál a parfümökre. A legjobb barátnőd kedvence nem biztos, hogy neked is jó lesz, ezért vásárlás előtt mindig próbáld ki a parfümöket.
- Vásárlás előtt ne használj erős illatú arclemosót, tusfürdőt vagy krémeket.
- Az alkohol és a fűszeres ételek befolyásolják a szaglásunkat, ezért a parfümöt kicsit másnak fogjuk érezni.
- Amikor kipróbálsz egy illatot, fújj belőle a csuklódra, de nem dörzsöld össze a csuklóidat, mert az „elrontja” az illatot. Ne dönts azonnal, várj egy kis ideig, amíg előjönnek az alapvető
illatjegyek is.
- Ne próbáld ki egyszerre az üzlet összes parfümjét – egy időben csak körülbelül hármat próbálj ki.


Különböző illatok

Friss
A legkedveltebb és legkönnyebben hordható parfümök a könnyed, citrusos-gyümölcsös illatúak. Frissek, tiszták és üdítőek, ezért nagyszerűek nappalra és munka közben. Az illatuk kellemes és nem bántó, és ha virágos illattal kevered őket, akkor fiatalos és sportos lesz a végeredmény.

Virágos
A virágos illatokat – akár önmagukban, akár friss illattal keverve hordják – mindig is a nőiességgel hozták kapcsolatba. Ezek az illatok általában egyszerűek és élvezetesek. Leginkább a laza, könnyed, mosolygós, optimista emberek szeretik a virágos illatokat.

Keleties
Általában erőteljesek és pézsmaillatúak. A keleties illatok csábítóak, hiszen az ókorban a pézsmát afrodiziákumként használták. A modern keleties illatok a női feromonokat próbálják utánozni, amelyek a másik nem elcsábítására valók.

Férfias
A férfiak sokkal hűségesebbek a kedvenc parfümjükhöz, mint a nők, és szinte semmivel sem lehet őket rábeszélni arra, hogy a régi, kedvenc klasszikust egy új, modernebb változatra cseréljék. A férfi parfümöket két kategóriába lehet sorolni: friss és sportos, gyümölcsös illatjegyekkel, valamint erőteljesebb illatok, amelyek bátrak és férfiasabbak.
Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL