2018. július 18. - Frigyes
RSS hírcsatornák Pinterest Tweet
Megosztom
DXN termékek Az örök szerelem lakatja
Női Portál
2018. július 18. - Frigyes
RSS hírcsatornák Pinterest Tweet
Megosztom

Pasitanácsok szingliknek, avagy mit ne vegyél a szívedre

Blahó Dávid

Mindig csak egymásra hallgattok. Barátnő barátnőnek nem vájja ki a szemét, hiszen sérülne a francia manikűrje, de épkézláb tanácsot nem tud neki adni, az fix. De majd én. Közös „jajdeszerencsétlenvagyokén” helyett egy kis útmutatás.

 

Folyton belebotlok egy új témába. Néhány napja például egy olyan cikk jött velem szembe a neten, ami felsorolt olyan mondatokat, amiket az egyedülálló nők a legjobban utálnak hallani. Lefogadom, hogy csípőből tudnátok néhány ilyet idézni. Ott szerepelt közte a „nem igaz, hogy neked nincs senkid”, ahogy „a lassan már ideje lenne találnod valakit” is. Ezek az aranyköpések indították be az ötletelést nálam. Tényleg olyan kijelentések, amitől minden csajnak kinyílik a szemceruza a piperetáskájában - de hogyan tovább? Az említett bejegyzés nem kínált sem feloldozást, sem megoldást, sem tanácsot, de még csak egy frappáns visszavágást sem. Ebben a barátnőitekre sem számíthattok, Kedveseim. Ha két nő összeül, pláne két szingli, csak egymás, de leginkább önmaguk sajnáltatása megy. Ezért (is) kell nektek (megint) egy férfi. De azért most se gondoljátok, hogy jobbak vagyunk. Mi is csak a más életében tudunk baromi okosnak lenni.

„Rossz helyen keresgélsz”

Nem mondod? Tényleg? Ó, Hölgyeim, ha tudnátok, ezt én is hányszor kaptam meg! Igen, pasiként is. Hogy azért nincs senkim, mert mindig rosszul választok. Nem jó körből. A nem nekem való nőt. Szóval tudom, milyen idegesítő, amikor ezt vágják az ember fia és lánya fejéhez. Mégis van benne azért valami. Úgy hívják: zsáner. Nem szabad görcsösen ragaszkodni hozzá. Sőt, nálamnál sokkal nagyobb bölcsek is azt mondják, hogy a boldog élet titka az, ha semmihez sem ragaszkodunk. Amelyik nő eldönti, hogy szolibarnára gyúrt BMW-s felsővezetővel áll csak szóba, az ne lepődjön meg, ha koppan. Szép dolog a háttér meg az egzisztencia, de azért más is van a világon. Egyik cimborám ismerőse meg azon fakadt ki, hogy egy olyan társaságban, ahol rengetegen drogoznak, nem talál magának normális pasit. Jé, milyen meglepő? Talán mégis rossz helyen keresgél, nem?

„Az nem lehet, hogy te nem találsz senkit”

De, simán lehet. Tudom, megérdemelné, hiszen mindannyian megérdemeljük. Csakhogy ilyen kategória nincs. Nem létezik, megérdemeljük, vagy nem érdemeljük meg kategória. Hogy most már jönnie kell. Ja, lehet, hogy úton is van. Csak éppen kombájnnal érkezik álmaid legénye, nem sportkocsival. És egyáltalán nem könnyű találni valakit. Illetve, valakit könnyű találni. Csak az igényeknek megfelelőt nehéz. Mert Kedveseim, ha valamelyikőtök ezzel a „nekem ez jár” hozzáállással cuppan bele a társkereső nevű 18-as karikás játékba, annál máris látszik, hogy genya magasan van az a bizonyos léc. Mert nem elég, ha szőke, de legyen magas is. Ha magas, legyen még kutyakedvelő is. De ha kutyakedvelő, érdekelje a kultúra is. Néha főzzön. Imádja a dél-európai nyaralásokat. Legyen igényes a körmére, cipőjére, stb. Értitek, ugye? Úgy nehéz lesz találni valakit, ha csak pipálgattok a listátokon, és inkább a srác hátrányait veszitek észre, semmint az előnyeit.

„Ne görcsölj rá, és majd akkor fog jönni”

Imádom! A legnagyobb, he-he! Tipikusan azoknak a magas lóról adott tanácsa, akik már révbe értek. Akik ott ringatódznak a biztonságosnak hitt kapcsolatuk kikötőjében. Pasiszemmel ilyenkor azt szoktam kérdezni: rendben, de hol a határ? Mert ugye azt is mondják, hogy tegyél meg érte mindent, de azért ne feszülj rá. Köszi! Persze, nyilván nem kell egyszerre fent lenni tíz társkereső oldalon, és minden nap rapid randizni; de az sem vezet eredményre, ha otthon ülsz, és azon siránkozol, hogy nincs senkid. Igenis, tegyél érte lépéseket, járj nyitottan, és menj el addig, amíg jónak érzed. Lehet, hogy neked a vad nyomulás fog bejönni. Hiszen a nagy számok törvénye sem véletlen. De lehet, hogy tényleg akkor esik be álmaid lovagja, amikor nem számítasz rá. Ám önmagában ez a „ne görcsölj rá” kijelentés baromság. Csak mosolyogjatok, és engedjétek el a fületek mellett.

„Ha te sem szereted magad, hogyan várod el mástól?”

Na, ezt például akkor bírtam nagyon, amikor hamvas ifjúként inkább a pattanásaimmal küzdöttem, semmint a csajokkal. Pedig higgyétek el, utóbbiakkal szerettem volna. De egy olyan fejjel, amelyik inkább hasonlított a hold felszínére, semmint egy posztermacsóéra, túlságosan nagy reményeim nem lehettek. Szóval megértem azokat a Hölgyeket, akiknek önbecsülési gondjai vannak. Meg hát kinek nincsenek? Ebben a felelősségre vonásban is azt csípem, hogy aki mondja, azt hiszi, ez egy csettintésre változik: hopp, az előbb még elégedetlen voltam magammal, de most már minden oké. Meg abba nem gondol bele, hogy talán azért nem olyan klassz a bőrömben lenni, mert visszautasítások érnek? Muszáj egy-két siker, hogy növekedjen az önbizalom. Van egy csaj ismerősöm, aki – mit szépítsük – tekintélyes méretekkel rendelkezik, ami zavarta is rendesen. De elég volt pár hódítás, és ma már férfiakat eszik reggelire. Fontos az önbecsülés, de a semmire alapozott túlzott egó inkább káros.

„Van egy ismerősöm, aki tökéletes lenne hozzád!”

Szerintem ilyet is hallott már mindenki, aki társra vadászik. Szép dolog a segítség, de tapasztalataim szerint a legtöbb nő utálja, ha kerítenek neki. Az olyan erőltetett. Van benne némi „nektek akkor most muszáj összejönnötök” érzés. Emiatt kerülik annyian a netes társkeresést is. Pedig jó dolgok is kisülhetnek ebből. Évekig voltam egy olyan lánnyal, akinek az egyik haverom mutatott be. Nem titkoltan azzal a szándékkal, hogy mi talán jól meglennénk. Így is lett. Amondó vagyok tehát, hogy ettől nem kell félni. Egy randi még nem a világ vége. Ha az ismerős tényleg jót akar neked, úgyis olyat fog ajánlani, aki valóban passzolhat hozzád, és nem lesz rossz dolgod mellette. De lehet, hogy az egészből nem lesz semmi, mert elméletileg tényleg összeillenétek, ám a szikra nincs meg köztetek. Pörgetni kell tovább a kereket. Hátha kidob valaki használhatót. Addig meg hősiesen tűrni a szinglik annyira utált mondatait. Gondoljatok bele: mekkora élmény lesz, mikor ezeket a kliséket majd Ti vághatjátok más fejéhez. :)


 

SzavazzSzavazzSzavazzSzavazzSzavazz

Személyre szabott horoszkóp ingyen!

Add meg a születésed időpontját!

Év: Hó: Nap:

óra perc mp

vagy napszakot:

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Top 3 olvasnivaló

Ez egy hihetetlenül brilliáns és rendkívül kreatív vizuális teszt

Ez egy hihetetlenül brilliáns és rendkívül kreatív vizuális teszt

Nem egy egyszerű vizuális teszt, hanem kimondottan kreatív, így sokkal jobban próbára teszi az elmédet! A tesztnek lehetősége van arra, hogy becsapja az elmédet! De vajon hagyod is neki? Mennyire látsz át ezeknek a feladatoknak a trükkjein? Nem csak kiváló látásra van szükség az elvégzésükhöz, hanem nagyfokú vizuális készségre is. Mindjárt kiderül, hogy benned vajon meg van-e mindkettő!

Tovább »
Milyen a szerelmi életed, és hogyan jutsz túl a szakításon? - Válassz egy muffint, és kiderül!

Milyen a szerelmi életed, és hogyan jutsz túl a szakításon? - Válassz egy muffint, és kiderül!

Ezt a tesztet egy spanyol pszichológuscsoport állította össze, melyben csodálatos desszertekkel illusztrálták az egyes személyiségtípusokat. Nincs más dolgod, mint kiválasztani egy muffint, amelyet szívesen fogyasztanál el a szerelmeddel, és máris megtudod, melyik szerelmi típusba tartozol. És ha ez nem lenne elég, az is kiderül, hogyan juthatsz túl a legkönnyebben egy szakításon.

Tovább »
10 sztár, aki aztán nem kapkodta el a szüzessége elvesztését

10 sztár, aki aztán nem kapkodta el a szüzessége elvesztését

Gyerekkorunkban – főként a lányoknak – azt tanítják, hogy a szüzesség a mi kis kincsünk, amit nem érdemes csak úgy elpasszolni, hanem várjuk meg az „igazit”, de minimum a házasságot és annak adjuk, aki érdemes rá. Nos, egyesek így tettek, mások pedig egyszerűen csak kitolták azt, hogy ideje korán keljen elajándékozniuk a becses kincsecskéjüket. Nem is gondoltad volna, hogy ez a 10 sztár milyen későn merült el a nemi élet gyönyöreiben.

Tovább »

Kalkulátor

Hajfestési kisokos

A rengeteg hajfestéknek, színezőnek köszönhetően szabad utat engedhetsz a fantáziádnak. Ám a drasztikus módon történő beavatkozás nem mindig marad következmények nélkül. Tudj meg hát mindent a hajfestési módszerekről, mielőtt belevágsz!

Még több kalkulátor »

Szakértők

Némerthné Győry Mária

Pszi sebész

Kérdezz! »
Összes szakértő »
Némerthné Győry Mária

Társkereső

Társkereső
Horváth Mária Eva Erika Éva Mária 
Társkereső
Antal Attila Preky69 Gyula Attila 

Még több társkereső »

Női Portál oldaltérkép