SZÉPSÉG

A narancsbőr

Szerző:
Szabó Anna
Itt a nyár, ideje álmodozni a napról, a tengerről, a homokról, napernyőkről... és fürdőruhákról.Mielőtt teljesen kétségbe esnél a fürdőruha puszta emlegetésétől is, olvass tovább, hogy megtudd, hogyan tüntetheted el a narancsbőrt, és hogyan lehet a bőröd selymes és puha.
Mi a narancsbőr?

A zsírsejtekbe ideális esetben vér és tápanyagok kerülnek, a méreganyagok és a hulladék pedig kiválasztódik. Ha ez nem így történik, akkor a zsír, a folyadék és a méreganyag beépítődik, a sejtek megnőnek, vízzel telnek meg, és összenyomják a hajszálereket. A bőr megvastagszik, és kialakul a hepehupás narancsbőr.


Kinek van narancsbőre?

A nők 80%-át sújtja a narancsbőr problémája: vannak olyanok is, akiknél a narancsbőr a tízes évei végén-húszas évei elején alakult ki. Az ok napjaink életstílusában rejlik: kevés mozgás, rossz étrend, dohányzás, alkohol és stressz – ezek mindegyike lassabb vérkeringéshez és rossz nyirokelvezetéshez vezet.


Mozogj!

Mindenféle mozgásformától javulni fog a vérkeringésed és gyorsulni fog az anyagcseréd. A narancsbőr legyőzésében az a legfontosabb, hogy mit eszel és hogyan égeted el a keletkező glükózt és zsírokat. Ha hetente egyszer vagy kétszer lemész a fitnessterembe 1-2 órára, akkor csak a glükózt égeted el, ha azonban hosszabb ideig rendszeresen edzel, akkor egyszerre fogsz glükózt és zsírt égetni.


Lélegezz!

A mély, egyenletes légzés csökkenti a stresszt és gyorsítja a keringést, a felületes légzéssel azonban nem jut elég oxigén a szervezetedbe, a szén-dioxid pedig nem tud kijutni, így nő a méreganyagok mennyisége a szervezetben.


Radírozz!

Vásárolj egy kefét vagy egy kesztyűt, amivel tusolás előtt végigdörzsölheted a tested: így eltávolíthatod az elhalt hámsejteket és javítod a keringésedet. Szoktasd hozzá magad ahhoz, hogy 2-3 naponta végigradírozod magad – mindig befelé, a szív felé haladva.


Hűtsd le magad!

Tusolás vagy fürdés előtt mindig öblítsd le magad hideg vízzel – így felpörgeted a vérkeringésedet.


Kezeltesd magad!

Vannak olyan kezelések a szépségszalonokban, amelyeket kifejezetten a narancsbőr csökkentésére fejlesztettek ki. Adj egy esélyt egy szimpatikusnak tűnő kezelésnek.


A nyalánkságok

Az étkezési szokásaink nagyon jól tükrözik kényelmes életmódunkat. Jól nézd meg, hogy mit raksz a szádba, és a jók közül válogasd ki a rosszakat.
Jók: friss gyümölcsök, zöldségek, saláták, víz és bármilyen organikus étel.
Rosszak: koffein, alkohol, telített és hidrogénezett zsírok, cukros ételek, feldolgozott ételek, csomagolt ételek és készételek.


Kend magad!
Megéri kipróbálni a narancsbőrre való krémeket. Habár egyik krém sem tesz csodákat, ha bekened velük magad, elősegítik a szövetek méregtelenítését, és javítják a bőr feszességét és textúráját. A masszírozó mozdulatok pedig segítenek feloldani a makacsabb zsírlerakódásokat.



Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL