REJTÉLY-MISZTIKA

A rejtélyek országútja

Szerző:
Szabó Anna
A 16-os út a kanadai British Columbiában, a Yellowhead Highway autópályához tartozik. Az út szorosan követi az északi British Columbia irányvonalát és a Kanadai Nemzeti Vasút vonalával párhuzamos. Ez az az út, ahonnan sok ember eltűnt – mindenféle nyom nélkül -, és soha többé nem kerültek elő.

 

Legalább 18 nő tűnt el mostanáig a titokzatos úton


És ez a szám csak nőni fog. Az eltűnt nők fotóit ábrázoló plakátok még mindig ott virítanak a villanypóznákon, és a környékbeli faliújságokon. „Eltűnt” – látszik a hatalmas betűs felirat néhány mosolygós, szerény kinézetű fiatal nő vagy tinédzser képe alatt.


Az első eltűnés 1974-ben történt a 720 km hosszú csendes országúton, melyet most már a Könnyek Országútjának (Highway of Tears) neveznek. Rengeteg kérdés merül fel, és nincs rájuk logikus magyarázat. Vajon mi történik itt voltaképpen? Sorozatgyilkosról beszélünk? Hogy miért jutott eszembe a „sorozatgyilkos” szó? Azért, mert néhány lány holttestét meg is találták. Megölték őket, és ezen a horror-országúton leltek rá a holttestekre – azonban sokuk azóta sincs meg. Az igazi kérdés: vajon valaha meg lesznek-e.


Kiderül a kellemetlen igazság?


Az első eltűnt lány Monica Ignas volt. Terrace keleti részén tűnt el 1974. december 13-án. Később egy sóderes gödörben találták meg – holtan. 1988-ban Alberta Williams holttestét találták meg. A lány 24 éves volt, meggyilkolták. 1994 után azonban az események felgyorsultak. Mostanra rengeteg pénzt költöttek arra, hogy fény derüljön az igazságra, de sajnos semmi eredmény nem született. Mégis mi folyik itt? Talán az ott élő emberek borzasztó életkörülményei felelősek a rejtélyért? Ezen a vidéken mindenütt érezni lehet a nyomort, az emberi méltóság a béka feneke alatt van. Egy igazi rezervátum. Sokan vannak azon a véleményen, hogy azért nincs válasz arra, hogy mégis mi történik a rejtélyes országúton, mert soha nem is foglalkoztak az üggyel komolyabban. A kétkedők tábora azon a véleményen van, hogyha komolyabban nyomozna a hatóság, minden bizonnyal kiderülne a kellemetlen igazság.


2007-ben Robert Pickton-t Vancouverben egy bírósági tárgyaláson börtönre ítélték. Amikor a rendőrök illegális fegyverek után kutattak a disznófarmján, egy eltűnt indián prostituált ruhadarabjait találták meg nála. Amikor a rendőrség tovább kutatott, tüzetesen átnézte az egész farmot, 49 indián nő maradványait találták meg. Pickton pornófilmeket készített a nőkről, majd lemészárolta őket a farmján, mint a disznókat. De a tárgyaláson felmerültek újabb kérdések a rendőrség és az igazságszolgáltatás részéről. Hogy lehet, hogy a bűntény eddig nem tárult fel? Miért nem kereste soha senki ezeket a nőket?

 

Szólj hozzá Te is!

OLVASS TOVÁBB!

SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL