REJTÉLY-MISZTIKA

Tényleg vannak látogatóink a kozmoszból?

Szerző:
Szabó Anna
Az USA kormány 22 évig elég komolyan vette a kérdést. A „kék könyv” nevezetű program ennyi ideig tartott. 1969-ben azonban úgy határoztak, hogy nem utal arra semmi, hogy a megoldatlan esetek megoldása Földön kívüli eredetű lenne..

Akik a programot bírálták, azt mondták: a „kék könyv” egyrészt olyan megoldást keresett, ami mindegyik megfigyelésre egyformán jó lett volna, hogy a kutató-és nyomozómunka finoman szólva kapkodó volt, és ha ezt mind figyelembe vesszük, a megoldatlan eseteknek legalább 20%-a mégiscsak valódi UFO-eset kell, legyen, mert magyarázattal az óta sem szolgált rájuk senki.
Na, és hogy a kormány a megmagyarázatlan esetekben nem lát nemzetbiztonsági fenyegetést, az még nem jelenti azt, hogy nem is látogatnak meg minket Földön kívüli civilizációk. Nézzük csak meg a dolgot egy kicsit közelebbről!

Legelőször is, meglehetősen egoista feltételezés lenne azt gondolni, hogy egy ilyen hatalmas világegyetemben mi vagyunk az egyetlen gondolkodó, termelő lények. Nagy valószínűséggel nem kevés másik civilizáció létezik még, és ezek közül van olyan is, amelyik képes volna minket meglátogatni, ha úgy tartja kedve.
És itt vannak a pilóták meg űrhajósok történetei, lassacskán kerülnek csak a köztudatba, de furcsa dolgokkal találkoztak. És ezek, már csak foglalkozásuknál, tudásuknál fogva is szavahihető szemtanúk. Maurice Chatelain, aki a NASA kommunikációs főnöke volt, elmeséli, hogy minden Apollo és Gemini űrrepülést ismeretlen eredetű járművek figyeltek meg, és ezek a hatalmas hajók a Holdon várakoztak, onnan figyelték az űrhajósok munkáját.
Fura, hogy ezer meg ezer UFO-megfigyelés és „emberrablás” után még egyszer sem került a katonaság olyan helyzetbe, hogy lőttek volna rájuk ezek a titokzatos járművek, még olyankor sem, ha nagyritkán először ők nyitottak tüzet. Lehet, hogy olyan nagyon fejlettek, hogy már nem is háborúznak? Hát, azt reméljük. De az is lehet, hogy csak annyira fejlett a technológiájuk, hogy a mi fegyvereink nem is tudnak kárt okozni bennük.

Egy kis étvágygerjesztőnek szántam csak ezt a bevezetőt, körülnézünk majd, hogyan is volt a dolog Roswellel, a „kék könyv” többi, többé-kevésbé nyilvánosságra került, megoldatlan esetével, és mi újság a világ Amerikán kívüli tájain.

Nézzetek néha vissza cikksorozatunkba!
Szólj hozzá Te is!

OLVASS TOVÁBB!

SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL