Bemutatkozó levél...

Említs legalább három olyan dolgot, ami rávilágít a szakértelmedre

Arra a szakértelmedre, ami a megpályázott álláshoz kell. És három olyat, amiből az derül ki, miért pont a te szakértelmedre van szükség.


Ne legyen túl hosszú a felsorolás

Mindig a megpályázott cégnek megfelelő legyen az a levél, nyilván nem olyat írsz egy banknak, ahol a stabilitás a fontos, mint egy média-társaságnak, ahol a kreativitás…


Légy tömör

A személyzetisek elfoglalt emberek. Képzeld magad elé, ahogy átlapozzák a rengeteg pályázatot, és elsőre csak belepillantanak.
Ne a bemutatkozó levélben akard hozni a személyiségedet. Ahhoz kell valami szóbeli kommunikáció is. Most akarj csak eljutni a meghallgatásig. Majd ott.

Ne legyen a levél hosszabb egy A4-es oldalnál. A főbb pontokat jó, ha megjelölöd. Használj fehér, vagy maximum halvány krémszínű, sima papírt.

És a boríték is legyen olyan. Figyelj oda, hogy a megfelelő személynek címezd a levelet, ne legyen a címzésben (sem) benne elírás, helyesírási hiba. Leragasztás előtt ezerszer nézd még át a levelet, ne legyen benne egy elütés, egy formai hiba sem. Ne kezdd elcsépelt mondatokkal, mint „hivatkozással ilyen és ilyen hirdetésükre…” Inkább valami, a konkrét cégre utaló dologgal kezdd.


Légy pozitív

Ne azt hangsúlyozd, mi az, ami nem megy, hanem azt, ami igen.

Felejtsd el a félénkséget, ez itt most a te időd, De óvatosan azért: magabiztosnak akarsz látszani, nem arrogánsnak.
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL