REJTÉLY-MISZTIKA

Jelek - a földönkívüli intelligens lét bizonyítékai?

Szerző:
Szabó Anna
Szkeptikusok és hívők folyamatos küzdelmet folytatnak egymással arról, vajon mi vagyunk-e az egyedüli intelligens „élet” a világegyetemben. Nagyon kevés bizonyíték áll rendelkezésre ahhoz, hogy bármely oldal mellett tegyük le voksunkat, de van itt két jel, ami tényleg elgondolkodtató.

 

A nagy „Hűha”


1977-ben az Ohio állambeli egyetemen a Big Ear rádióteleszkóp szokatlan jelet fogott. A készülék számokat és betűket használ a jel erejének meghatározásához - a 0 jelentés nélküli zaj, a Z az erős rádiójel. Dr. Jerry R. Ehman tanulmányozta a teleszkóp adatait, és sokkot kapott, amikor a rádiójel a „6EQUJ5” kóddal jelzett egy láthatóan üres pontot az űrben. Ehman annyira megdöbbent, hogy bekeretezte a jelet az adatlapon, és odaírta mellé: „Wow!”, vagyis „Hűha”!


Az adás 37 másodpercig tartott, és a Nyilas csillagképből jött. Még érdekesebb az a tény, hogy a legközelebbi csillag ebben a speciális irányban 220 millió fényévnyire van. Magyarán szólva a jel egy üres pontról jött, az űrből. Az is érdekes, hogy a jel minden tulajdonsága egy csillagközi jelsugárzásra utal. Néhányan megpróbálták megmagyarázni, hogy valamiképpen földi származású, de nagyon úgy fest, hogy ez a jel egy olyan frekvencia volt, melyet nemzetközileg betiltottak a Földön. Rendkívül fontos bizonyítékra derülne fény, ha az illetékesek utána néznének annak, hogy valóban földönkívüli eredetű jel érkezett-e akkor a rádióteleszkópra. Hiszen - mivel nincsenek a közelében csillagok - az is lehet, hogy egy űrjárműről jött, melyet intelligens lények kezeltek.


A SETI 2003-ban befogott rádiójele


2003-ban a csillagászok a földönkívüli intelligens élet kutatásához (SETI) egy súlyos, masszív teleszkópot használtak, hogy az ég szegmenseit vizsgálva, megmagyarázhatatlan rádiójeleket fogjanak. Találtak egy újabb jelet, mely jóval erősebb volt, mint a korábbiakban tapasztaltak. Ez a jel az űr egy olyan részéről jött, ahol nem voltak bolygók, sem csillagok, és furcsa módon olyan frekvencia volt, melyet elnyel a hidrogén. Ezt követően még három különböző alkalommal sikerült észlelniük.


Ha tekintetbe vesszük, azt a tényt, hogy már sokszor befogták, arra a következtetésre jutunk, hogy ez a SETI jel a legjobb bizonyíték a földönkívüli életre - eddig.

 


 

Szólj hozzá Te is!

OLVASS TOVÁBB!

SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL