GASZTRO

Spárgás tojásrántotta

Szerző:
Szabó Anna

 

Hozzávalók:

8 tojás
200 g friss spárga
10 g napraforgó margarin
2 ek apróra vágott turbolya
Só és őrölt bors

Elkészítése:

Meghámozzuk, megmossuk a spárgát, levágjuk az alját. Megsózzuk, és a gőzölőedény felső részében 5 percig gőzöljük.

Egy mély, vastag aljú serpenyőben lassan felolvasztjuk a margarint, levesszük a tűzről, és langyosra hűtjük. A tojásokat a serpenyőbe ütjük, hozzáadunk 1 evőkanál apróra vágott turbolyát, és villával kissé felverjük.
Mérsékelt lángra visszatesszük a serpenyőt, vagy vízfürdő fölé rakjuk, és folyamatosan keverve sütjük a tojást, míg lassanként krémessé, enyhén szemcséssé válik.

Levesszük a serpenyőt a tűzről, mielőtt megsülne a tojás, de továbbra is folyamatosan keverjük, mert az oldalfalak még meleget árasztanak. Megsózzuk és borsozzuk. Kis lángon megmelegítjük a spárgát.
A rántottát meleg tálba öntjük, a tetejére tesszük a spárgát, és megszórjuk turbolyával. Azonnal tálaljuk.

 

Vissza a többi recepthez! »

 

 


Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL