8 tojás
200 g friss spárga
10 g napraforgó margarin
2 ek apróra vágott turbolya
Só és őrölt bors
Meghámozzuk, megmossuk a spárgát, levágjuk az alját. Megsózzuk, és a gőzölőedény felső részében 5 percig gőzöljük.
Egy mély, vastag aljú serpenyőben lassan felolvasztjuk a margarint, levesszük a tűzről, és langyosra hűtjük. A tojásokat a serpenyőbe ütjük, hozzáadunk 1 evőkanál apróra vágott turbolyát, és villával kissé felverjük.
Mérsékelt lángra visszatesszük a serpenyőt, vagy vízfürdő fölé rakjuk, és folyamatosan keverve sütjük a tojást, míg lassanként krémessé, enyhén szemcséssé válik.
Levesszük a serpenyőt a tűzről, mielőtt megsülne a tojás, de továbbra is folyamatosan keverjük, mert az oldalfalak még meleget árasztanak. Megsózzuk és borsozzuk. Kis lángon megmelegítjük a spárgát.
A rántottát meleg tálba öntjük, a tetejére tesszük a spárgát, és megszórjuk turbolyával. Azonnal tálaljuk.
|
OLVASS TOVÁBB!
Mit ehetünk só helyett?
A magas vérnyomásban szenvedő betegeknek csak kis mennyiségű nátrium-kloridot szabad fogyasztaniuk. De van egy alternatíva, amely majdnem ...
GASZTROEgészséges akarsz maradni? Egyél úgy, mint egy lazac!
A kis, vadon élő halak fogyasztásával mi és a környezetünk is nyerhet....
GASZTROTényleg be lehet rúgni a teától?
Hallottad már, hogy a teától be lehet rúgni? A svájci teaszakértő elmagyarázza, miről van szó....
Nem ehetünk többé Camembert sajtot?
Francia kutatók a fehér, bolyhos kéreggel rendelkező Camembert sajt lehetséges végnapjaira figyelmeztettek....
GASZTRODepressziót okozhat a Mekizés
A gyorséttermi ételek depressziót okozhatnak - legalábbis egyre több tanulmány utal erre....
GASZTROIngyen sör kapnak a fiatalok az idegenektől
Britek százezrei játszanak online és fizetnek mások italait a kocsmában...
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK