SZÓRAKOZÁS

Felméry Lili: pályázat is segítette a balerinát

Szerző:
Szabó Anna
Bármely szakmáról, hivatásról legyen is szó, ahhoz, hogy az álmoktól a célig eljussunk, nagyon sok munkára, kitartásra van szükség. Felméry Lili balerina pályafutását 2007-től 2011-ig segítette a MOL Tehetségtámogató Program.

 

Az ígéretes balett növendék a nemzetközi versenyek és kurzusok után mindössze 18 évesen mutatkozott be a Magyar Állami Operaház színpadán a Rómeó és Júlia címszerepében.


A negyedik évadodat kezded a Magyar Állami Operaház magántáncosnőjeként, mikor láthat Téged legközelebb a közönség?

Hihetetlen, hogy ez már a negyedik évadom. Az első előadásaim októberben lesznek, a szerepeket fokozatosan írják ki, remélem, idén is sok szép szerep megtalál. Az egyik bemutató Pártay Lilla új darabja lesz, az Aranyecset, amely Munkácsy Mihály életét dolgozza fel. Most készül az előadás, még sehol nem láthatta a közönség, úgyhogy ez egy igazi premier lesz.

 

Fotó: Kanyó Béla

 

Melyik szerep jelentette eddig technikailag, művészileg a legnagyobb kihívást számodra?
Mindenképpen Seregi László Rómeó és Júliája, jelenleg is ez a szerep a szívem közepe.
Az a lelki folyamat, amit megélek a három felvonás alatt – hogy egy kislányból egy felnőtt nő lesz – fantasztikus csoda.

Hogyan kerültél a tánc közelébe, családodban vannak művészek?
Bár a családunkban nem vagyunk művész lelkekkel megáldva, kiskoromban a szüleim mindenképpen szerették volna, hogy valamit mozogjak, ezért elvittek egy jazz-balett tanfolyamra. Ott kezdődött a szerelem, imádtam a mozgást, a zenét. És persze melyik kislány ne rajongana a csillogó tütüért, a diadémért? Aztán bekerültem a Balettintézet előkészítőjébe, majd a Táncművészeti Főiskolára.

Tanulmányaid alatt sok lehetőséget megragadtál, jártál külföldi versenyeken, kurzusokon, és a MOL Tehetségtámogató Program is éveken át segítette a pályafutásodat.
Igen, hál’ istennek sok lehetőség adódott. Bárhova mentem, próbáltam szivacsként működni és mindent magamba szívni, hiszen mindenhol rengeteg tapasztalatot gyűjthet az ember. A MOL Tehetségtámogató Program pályázata is hatalmas segítség volt az álmaim eléréséhez. Nagyon hálás vagyok, hogy külföldi versenyre utazhattam, vagy hogy lehetett spicc cipő a lábamon – a ruhák, cipők gyorsan elhasználódnak a rengeteg próba miatt, ezeknek a megvásárlásához is hozzájárult a pályázat.

 

Pályázz Te is!

A MOL Tehetségtámogató Program a 10-18 év közötti, művészeti vagy tudományos területen eredményes fiatalokat segíti. Pályázz Te is eszköz- vagy útiköltség támogatásra szeptember 30-ig. A pályázati űrlap a www.ujeuropaalapitvany.hu oldalról tölthető le.

 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL