SZÉPSÉG

Top 7 bőröregítő rossz szokás

Szerző:
Szabó Anna
Sokszor a mindennapos stresszhez mi magunk is hozzáadunk valamennyit életmódunk, rossz szokásaink révén, gondoljunk csak a dohányzásra, a sós, cukros, finomított ételek fogyasztására és az alkoholra.

Talán éppen azért buliztunk, hogy megszabaduljunk a munkahelyi stressztől, ám másnap kótyagos fejjel ébredünk. Ne feledjük: attól, hogy fáradtnak érezzük magunkat, még nem kell feltétlenül annak látszani!

 

Cigarettafüst

A cigaretta füstje több mint 4000 vegyi anyagot tartalmaz, többek között szénmonoxidot, formaldehidet és benzént, amelyek igen károsak. A dohányzás a bőrt is terheli, az erős dohányosok ötször hajlamosabbak a ráncosodásra. Vagyis: tegyed le a cigit, ha eddig még nem tetted volna meg! Ha mégis dohányzol, a laminaria digitata – algakivonat – segíthet megóvni bőrünket a túlzott károsodástól. Ez a passzív dohányzásra is vonatkozik; vagy használj arcbőröd védelmére, a szabad gyökök ellen antioxidáns tartalmú krémet.

 

Alkoholgőz, és macskajaj ellen

Az alkohol dehidratálja a bőrt, hangsúlyosabbá teszi a ráncokat és a puffadtságot, tágítja az ereket, így foltos, vörös erecskékkel tarkított arcot eredményez. A bor mellé igyál vizet, így nemcsak lassítod az ivást, de az alkohol is később szál a fejedbe. Figyelj a C-vitamin bevitelre, így a hajszálerek falát is erősíted. A bőrgyógyász által végzett lézeres kezelés a leggyorsabb út a megrepedt hajszálerek eltüntetésére.

Oldj fel egy tasak C-vitamint egy nagy pohár vízben, és igyad meg. Émelygés ellen próbáld ki a kamilla- vagy mentateát, kerüld a kávét, a savas italokat és a zsíros ételeket.

 

Ne hunyorogj!

Hagyj fel a hunyorgatással! Ne foglalkozz azzal, ha hideg időben megmosolyognak a napszemüveg miatt: mindig használd, ha süt a Nap. Ha szemüveget vagy kontaklencsét hordasz, győződj meg róla rendszeresen, a megfelelőt alkalmazod-e.

 

A szívószál nem tesz szexivé

Sőt, kimondottan erősíti a száj körüli ráncokat. Tehát, felejtsd el a szívószálat! Az állandó csücsörítés hozzájárul a száj körüli apró ráncokhoz, melyek sokkal gyorsabban kialakulnak, mint a szem körüliek, ha ráadásul még dohányzol is.

 

Bőrnyújtás állj!

Szokj le arról, hogy a kezeden pihenteted meg az álladat! Egyrészt nem illik, másrészt nyújtja a bőrt, vagyis könnyen tokád alakulhat ki még akkor is, ha egyébként vékony vagy átlagos testalkattal rendelkezel. Vigyázz az egész testartásodra, mert akkor automatikusan kihúzod magad, és a könyöklés kényelmetlenné válik.

 

Nemcsak az alvás mennyisége számít

A nemzetközi felmérések szerint az emberek nagy többségének hetente többször is gondot okoz az alvás. Lefekvés előtt kenj halántékodra egy-egy csepp levendula illóolajat. Vagy tölts meg félig vízzel egy szórófejes flakont, keverj bele levendula vagy neroli illóolajat, és távolról fújd a párnákra. Amikor lefekszel, az illatok lazításra késztetik az agyat, és már álomba is szenderültél!

Ha rosszul aludtál, és a párna redőket hagyott a bőrödön, mosd meg arcodat meleg vízzel, majd pár percig masszírozd bele a hidratáló krémet. Válts szatén párnahuzatra! A pamut gyűrődései mély nyomokat hagynak – hosszú távon – arcbőrödön.

 

Hidratálás és védelem

Ahhoz, hogy olyan bőrápolási programot állíts össze, ami lehetővé teszi, hogy bőrünk a lehető legszebb legyen, és egészséges érzetet is keltsen, először meg kell állapítani, melyik kategóriába tartozol. Minthogy azonban a bőr élőszövet, igényei évszakról évszakra, évről évre változhatnak. Nagy valószínűséggel nem ugyanolyan a bőröd, mint 5-10 éve volt, így hát adott időközönként vizsgáld át állapotát, és tegyed meg a szükséges módosításokat a bőrápolás terén. Típustól függetlenül viszont minden bőrt védeni kell az erős napsugárzástól.

Ám nem elég kívülről, de belülről is el kell látnod a megfelelő táp- és hidratáló anyagokkal bőrödet. Kerüld tehát a koffeint, viszont gondoskodj a napi 1,5-2 liternyi folyadékbevitelről, valamint az E- és C-vitamin utánpótlásáról.

Ajánlott termékek a képről:

1. AVON Naturals méz és mandulaolaj arckrém
2. Vichy Esentielles arckrém rózsakivonattal, Vichy termálvízzel
3. L'Oréal REVITALIFT
4. L'Oréal TRIPLE ACTIVE
5. AVON Clinical Luminosity Pro halványító éjszakai krém
6. MARIA GALLAND Principe Nutri-Actif 89 tápláló hatóanyagokban gazdag regeneráló éjszakai krém
7. LA ROCHE-POSAY NUTRIC
8. Lancome Hydra Zen
9. GARNIER Pure Active 24 órás hidratáló arckrém pattanások ellen
10. L'Oréal Age Perfect nappali arckrém
11. Estée Lauder Advenced Night Repair
12. BIOTHERM SKIN NIVO
13. Lancome Secret de vie nuit

 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL