SZÉPSÉG

Találd meg a tökéletes frizurát arcformádhoz!

Szerző:
Szabó Anna
Amikor frizurát választasz, akkor az elsődleges szempont az arcformád legyen – utána jöhet a többi szempont… Találj ki magadnak olyan hajviseletet, ami minden szögből előnyösen áll neked.


Kerek arcformához

Aszimmetrikus

A kerek arc igazán vonzó lehet, de ha szeretnél karcsúbbnak tűnni, akkor vágasd a hajad lépcsőzetesre, úgyhogy, aszimmetrikusra fésülik a választékot. Az otthoni szárításkor fejezd be a hajszobrászatot hajfényzselével.

 

Hosszú rétegek

Az előzőhöz hasonlóan ez is egy rétegezett frizura. De itt már szigorúan ügyeltek rá, hogy a haj nagy része a váll alatt legyen. Ennek a frizuránál azonban arra figyelni kell, hogy a rövidebb oldalsó tincsek ne ugorjanak össze, ne hullámosodjanak be.

 

Tündéri pixie

Az alig több, mint 2,5cm-es frizura, éppen rövidsége miatt rizikós vállalkozás. Már sokszor leírtuk, de nem lehet elégszer hangsúlyozni: csak az vállalja be, aki valóban elégedett az arcvonásaival, és makulátlan a bőre. Ugyanis nincs olyan vélt vagy valós szépséghiba, amit eltakarhatna viselője.

Ovális arcformához

 

Sima és dús frufru

Főleg azoknak ajánljuk, akiknek nyúlánk ovális arcuk van, mert a szemöldök vonalát takaró dús frufru optikailag kerekíti a vonásokat. Tanácsunk: valóban csak egyenes tincsekkel mutat jól, ezért, ha emellett a megoldás mellett döntenél, és még nem lenne otthon, ruházz be egy profi hajvasalóra.

 

Féloldalas frufru, középhosszú fazonnal

Éppen a kulcscsontig ér ez a frizura, majd az igazi lágyságot az arcvonásoknak az aszimmetrikusan elválasztott frufru adja meg. A végén ne feledkezz el a borsónyi hajfénygélről se, amit a tenyered segítségével oszlass el a frizurádon.

Szögletes arcformához

 

Kócos sörény

Rachel McAdamas frizurájának a titka, hogy az egyszerűen rétegesre vágott, és már beszárított hajába az ujjain eloszlatott zselés kézzel kicsit beletúr a végén, eloszlatva és különválasztva ezzel a tincseket.

 

Hullámos végek

Bármilyen szigorú íve legyen is az álkapcsodnak, ha Te is ebbe a csoportba tartoznál, ha megnöveszted a hajad és váll alatti részt laza hullámokban hagyod lógni, az finomítja arcvonásaidat. Használj közepes méretű kefét hajszárításkor és göndörítő habot, hogy minél természetesebbnek tűnjenek a loknik.

Szív alakú arcformához

 

Hosszú, rétegezett hullámok

Amikor néhány hajtincs az arcba hullik a fülek és az orr vonalában, olyankor kiszélesíti a szív alakú arcot. A hosszú tincsekkel együtt, ez a fajta frizura gyönyörűen keretezi az arcot.

 

Mély aszimmetria

Ez a frizura igazán (legalább fél-)hosszú hajból mutat jól, és a szemekre viszi a hangsúlyt. Réteges vágás, aszimmetrikus választék, kifelé bodorított tincsek: igazán nőies megoldás, mely egyszerre hétköznapi és ünnepélyes viselet.

 

 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL