SZÉPSÉG

A sminktetoválás legnagyobb nyári ellenségei

Szerző:
Szabó Anna
Itt a nyár, a strandolás és a nyaralás ideje. Az UV sugárzás és a sós, klóros víz okozta kiszáradás azonban a sminktetoválás legnagyobb ellenségei. Az alábbi néhány praktikus tanáccsal könnyen meg lehet óvni a sminktetoválást, mely így hosszú évekig szép marad.

 

Közvetlen a sminktetoválás elkészülése után néhány hétig fokozottan ügyelni kell a bőr védelmére. A festék néhány hét alatt beépül, elnyeri végleges árnyalatát és stabilizálódik. A beépülés alatt a sminktetovált területre magas E-vitamin tartalmú zsíros krémek használata javasolt. Naponta ötszöri krémezés ajánlott.

„Fontos, hogy az első néhány héten ne engedjük kiszáradni, de ne is „áztassuk”fel a friss sminktetoválást. Az uszoda és szauna higiéniai okokból, valamint a felázás veszélye miatt kerülendő. Zuhanyzáskor érheti víz, de arclemosót ezen a területen még ne használjunk „- figyelmeztet Kalcsu Kati mesterkozmetikus, általános és orvosi sminktetoválás-szakértő.

 

A leégés a sminktetoválás legnagyobb ellensége

Később már kis odafigyelés is elegendő, hogy megóvjuk magunkat a nyári veszélyektől. A sminktetoválás egyik legnagyobb ellensége az UV sugárzás. Az erős napfény különösen a szemöldöktetoválásra veszélyes. Ha túl nagy dózisban kap UV sugárzást, könnyen elszíneződhet. A barnás színek vörösödhetnek, a fekete színek kékülhetnek.

Hogy elkerüljük ezt a kellemetlen hatást, a szemöldökre mindig(!) használjunk 50 faktoros fényvédőt, de nem csak napozáskor, hanem szoláriumozás közben is! Ajaktetoválás esetén a legfontosabb a mindennapi ajakápoló vagy tápláló szájfény, melynek használata elősegíti a színtartósságot.

A közvetlen napsugárzás miatt másra is érdemes odafigyelni a nyári vakáció idején. A medencék klóros vize és az erős napsütés együttesen kiszárítják az ajkakat, ami csökkentheti a szájtetoválás színtartósságát. Ez nem elszíneződést, hanem színvesztést jelent. A fényes szín két-három nyár alatt púderessé, mattá válhat. A veszély azonban könnyen elhárítható.

Kalcsu Kati tanácsa szerint, napközben ne csak az arc bekrémezésére fordítsunk gondot, az ajkakra is vigyünk fel fényvédőt. Este pedig zsíros, magas E-vitamin tartalommal rendelkező krémet, ajakápolót használjunk. Így sminktetoválásunk ősszel ugyanolyan szép lesz, mint nyár elején volt.

 

Frissítsünk, ha fakul – de akár újíthatunk is!

Akkor sem kell megijedni, ha évek múltán lassan elkezd halványodni a sminktetoválásunk színe, ez természetes. Gyors megoldást jelent ilyen esetekre a frissítés, melyet néhány évente érdemes elvégeztetni. Mondhatnánk szerencsére, mert a sminktetoválás frissítésnek van egy óriási előnye:

A frissítés alkalmával nem csak az eredeti választható, hanem akár egy teljesen új szín is! Sőt, még a formán is lehet változtatni, és satírozottból szálazott szemöldököt is kérhetünk, ha a kedvünk úgy tartja. A rendszeres frissítéssel sminktetoválásunk mindig tökéletes lesz.

 

Megéri kicsit odafigyelni

A sminktetoválás megóvása érdekében, az eddig sminkelésre fordított idő egy icipici részét érdemes az ápolásra fordítani. Ne égjen le és ne száradjon ki. Erre kell a legjobban odafigyelni nyáron.

Gyakran csak egyetlen mozdulatot jelent, amíg bekenjük a szemöldökünket vagy szánkat! Igazán megéri, hiszen a megfelelően ápolt sminktetoválással így hosszú évekig tündökölhetünk. 

Kalcsu Katiról: www.kalcsukati.hu
Kalcsu Kati mesterkozmetikus, általános és orvosi sminktetoválás szakértő.

A professzionális sminktetoválás meghonosítója Magyarországon. 1997 óta foglalkozik sminktetoválással, mely idő alatt több ezer nőt varázsolt szebbé. Nagy tapasztalattal rendelkezik az elrontott sminktetoválások korrekciója területén.

Szakértőként konferenciákon és szakmai továbbképzéseken osztja meg tudását, rendszeresen publikál. Magyarországon elsőként, 2002 óta végez orvosi sminktetoválást, jelenleg a hazai képzés megszervezésén dolgozik.

 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL