SZÓRAKOZÁS

Így hozd ki a legtöbbet a nyárból!

Szerző:
Szabó Anna
Június - a nyár eleje. Már épp elég hűvös hét telt el az évben ahhoz, hogy végre élvezhessük a meleg időjáráshoz. Ideje tehát neki látni, és bátran megtervezni a nyári programokat.


Mire figyeljünk a strandon? Hogyan válasszunk nyaralóhelyet? Hogyan őrizzük meg alakunkat? Miképp óvjuk bőrünket? Hol táborozzon gyermekünk? Miért jó olvasni nyáron is? Megannyi kérdés, amelyekre a érdemes megtalálni a válaszokat.

A strandolás elsősorban a vidám pillanatokról, napfürdőzésről és az úszásról, pancsolásról szól. De nem árt betartani néhány egyszerű szabályt, hogy ugyanolyan jókedvűen távozzunk a vízpartról, mint ahogy érkeztünk. A túlzásba vitt napozás, a hideg víz, de még a felelőtlen étkezés is beárnyékolhatja a fürdőzés örömét. Felhevült testtel hideg vízbe ugrani már-már olyan botorság, mint próba-szerencse alapon átkelni egy csúcsforgalmú autópályán. Nem árt szem előtt tartani a sekély víz és a fejesugrás problémakörét sem. Persze abban az esetben is érdemes óvatosnak lennünk, ha nem a vízben tartózkodunk. Napozás során nagyon figyeljünk oda bőrünk védelmére! A legveszélyesebb időpontban, azaz 11 és 15 óra között lehetőleg húzódjunk hűvös, árnyékos helyre. Ne dőljünk be annak a tévhitnek, hogy a felhők védelmet jelentenek. A napsugarak és az UV-sugárzás is áttör a felhőkön! Ilyenkor talán veszélyesebb is napozni, hiszen az égető napfény hiányában nincs semmiféle kontrol. Bármilyen óvatosan is napozunk, időnként előfordulhat, hogy mégis megégünk. Mindenképpen kerüljük a napozást, amíg bőrünk meg nem gyógyul. A gyorsabb gyógyulás érdekében a gyulladt bőrünkre tegyünk hideg borogatást, majd kezeljük hidratáló krémmel.

Amennyiben a strand mellett más szabadtéri elfoglaltságra is vágyunk, érdemes végigböngészi, hogy milyen érdekes programok várnak ránk szerte az országban. Júliusban többek között olyan gazdag kínálatból válogathatunk, mint Térzenefesztivál Balatonföldváron, Veteránautó fesztivál Budapesten, Cigánymeggy és pálinkafesztivál Gárdonyban, Keszegfesztivál Gyenesdiáson, Tarhonyafesztivál Gyulán vagy a Villányi Rozé Maraton. A felsorolás közel sem teljes, de az interneten könnyen rábukkanhatunk a számunkra vonzó programokra.

Persze az országhatáron kívül is sok izgalmas élmény várhat ránk. Arra azonban mindig nagyon figyeljünk, hogy milyen szempontok alapján választjuk ki nyaralóhelyünket. Nem kell elsőre elhinni mindazt, amit az utazási irodákban ajánlanak nekünk. Vegyük inkább saját kezünkbe az irányítást és alaposan gondoljuk át, hogy milyen módon szeretnénk eltölteni szabadidőnket. És ha már úgyis nyaralni megyünk, akár a szülőket is magunkkal vihetjük. Tévhit, hogy az idősebb embereknek már túl nagy megterhelés hosszú útra indulni. A megfelelő gondoskodás mellett nyugodtan velünk utazhat a mama és a papa is!

Saját programjaink mellett gyermekünknek is találhatunk megfelelő nyári elfoglaltságot. A családi nyaralást persze semmiképp ne hagyjuk ki gyermekünkkel, a pótolhatatlan közös élmények miatt, ugyanakkor kereshetünk neki a személyiségéhez illő nyári tábort is. A FittKlub júliusi cikkeiben mindezekről és sok már érdekes nyári témáról részletesen olvashatunk! Teljen a nyarunk pihenéssel, kikapcsolódással és persze olvasással!

www.tolle.hu/fittklub


 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL