GASZTRO

Epres-nutellás muffin

Szerző:
Szabó Anna
Ez a muffin akkor a tökéletes, amikor az eper és a nutella fortyogva sül, miután áttör a tészta repedésein. Úgyhogy nem megijedni kell ilyenkor, hanem örülni, mert mind a látvány, mind az íz mesebeli lesz a végére.

 

Hozzávalók 12 darabhoz:
7 dkg barnacukor
7 dkg kristálycukor
2 tojás
1,25 dl olaj
1,5 dl tej
30 dkg liszt
2 teáskanál sütőpor
1 csipet só
1 bögre felkockázott eper
10-20 deka nutella

Elkészítése:

A sütőt 180 fokra melegítjük (légkeverésesnél húsz fokkal kevesebbre). A muffinsütőt kibéleljük papírral. Az epret felkockázzuk, a cukrokat és a tojást habosra verjük, majd hozzáadjuk a tejet, az olajat, aztán a lisztet és a sütőport, végül az epret is óvatosan hozzákeverjük.

Fontos, hogy ezt a muffint kapszlikba töltsük. Ne csak a formába, hanem papírba! Tehát egy kanál tészta, egy kanál nutella, majd ismét egy kanál tészta a sorrend. Jó púpos kanalakkal mérjük, tulajdonképpen az a lényeg, hogy kb. a formák háromnegyedéig érjen a végén a tészta teteje. Sütőben, középen, kb. 25 percig, tűpróbáig sütjük. A muffinokat öt percig pihentetjük a formában, majd rácson hagyjuk kihűlni, ha kibírjuk.

 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL