SZÓRAKOZÁS

Minden idők legszexisebb hősszerelmesei

Szerző:
Szabó Anna
Természetesen mi is úgy gondoljuk, a színész igazi értéke a tehetségében rejlik, de vannak férfiak, akik már alapvető megjelenésükkel belopták magukat a szívünkbe.


Milliók epekednek utánuk, akár még úgy is, hogy már nincsenek közöttünk. Ők azok az Oscar-díjas színészek, akik visszavonhatatlanul beírták magukat a filmtörténelembe. Következő összeállításunk róluk és napjaink leginkább rajongott filmes hősszerelmeseiről szól.

 

Clark Gable

Kevesen tudtak nemet mondani a harmincas évek hollywoodi sármőrjének, aki mielőtt eljátszotta volna a legendás szerepét az Elfújta a szélben, már kapott egy Oscart az Ez történt egy éjszaka című filmben nyújtott alakításáért.

Marlon Brando

Bár a mai generációk leginkább Keresztapaként emlékeznek rá, mindenkinek ajánljuk a Vágy villamosa című filmet. A huszadik század egyik legnagyobb hatású amerikai színészéről úgy nyilatkoztak a kritikusok, amikor ennek a színpadi változatában debütált, hogy végre valaki, aki „az indulatait és a tökösségét is magával viszi” karaktere megformálásakor. Még olyan hírességek is megpróbálták őt utánozni, mint Jack Nicholson, aki szerint „Mindannyian Brando gyermekei”. A sajtó azonban többet foglalkozik – napjainkig – szerelmi ügyeivel, mint szakmai teljesítményével.

Gregory Peck

A világ filmművészetének egyik vezető színésze, aki egyébként sokáig orvosnak készült, de gyerekkori álmának engedve, tanulmányai után Hollywoodba vezetett az útja. Hamar az élvonalba küzdötte magát, mégis 1944-es filmes debütálása után csak a ’62-ben sikerült bezsebelnie az arany szobrocskát. Sokáig a klasszikus férfiszépség megtestesítője volt, magánélete mégis mentes a zajoktól: két házasságából összesen nyolc gyermeke született.

Henry Fonda

Az amerikai eszmény megtestesítője volt: erős, független, gyakorlatias, optimista és igazi csapatszellem. Henry Fonda pályája azonban meglehetősen kacskaringósra sikeredett. Sokáig az újságírói pályára készült, és csak a véletlennek és a Marlon Brando édesanyjának köszönhetően került a színpadra. Filmszerepei ezt követően nem voltak túl szerencsések, talán ennek köszönhető, hogy több évtizedes munkássága után először csak tiszteletbeli Oscarral jutalmazták. Ezt követően kapta meg a legjobb férfi főszereplőnek járó díjat a Az aranytónál című filmben nyújtott alakításáért.

Paul Newman

A szépfiú szerepkörből hamar sikerült kitörnie a magyar gyökereire mindig is büszke filmsztárnak. Nagyszabású filmek egész sorában szerepelt, mégsem darálta be a hollywoodi csillogó mese. Így miközben visszafogott családi életet élt, nem mellesleg komoly sikereket aratott autóversenyzőként, üzletemberként és humanitáriusként. Paul Newman a legjobb férfifőszereplőnek járó szobrot – Henry Fondához hasonlóan először életműdíjként kapta meg, majd – A pénz színében nyújtott alakításáért.

Russel Crowe

Napjaink két Oscar-díjas hőse listánkban – talán nem véletlenül – olyan színészek, akik büszkék – nem amerikai – származásukra. Russell Crowe Új-Zélandon született, és bár a Gladiátor hozta meg számára és az Oscart, ennek ellenére kritikusai szerint az Egy csodálatos elmében nyújtotta élete eddig legjobbját. Magánéletében leginkább rosszfiúként próbált megnyilvánulni, de az utóbbi években már ő is lenyugodott, és visszatért feleségéhez.

Colin Firth

Akármilyen komoly szerepekben is láthattuk Colin Firth-töt, azért nekünk már csak Mr. Darcy marad. Kevesen tudják róla, hogy gyermekévei nagy részét Nigériában töltötte, hogy első jelentősebb filmjében beleszeretett kolléganőjébe, akivel 5 évig élt együtt a világtól elzártan egy erdő mélyén; jelenlegi, harmadik – olasz – feleségétől két fiú gyermeke van. Talán ez is bizonyítja, mennyire szeret a világtól elzárkózni, a 2010-es A király beszédében nyújtott alakításáért Oscarral jutalmazott brit színész.

 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL