SZÓRAKOZÁS

Júniusi programajánló

Szerző:
Szabó Anna
Be kell látnunk, végérvényesen itt van a fesztivál-szezon. Miközben egymást érik a zenés rendezvények, a hasukat szeretőkről sem feledkeztek meg. Íme a bizonyítékok!


Kereken tíz remek szórakozási lehetőséget nyújtunk át most nektek, és csak reménykedhetünk benne, hogy az időjárás is kedvez majd júniusnak.

10. Napfényes Fesztivál
Időpont:
június 02.
Helyszín: Budapest, PeCsa Music Hall

Tizedszer ölti fel ünneplő ruháját a városligeti PeCsa azért, hogy otthont adjon a Napfényes Fesztiválnak, a testi-lelki-szellemi egészség egyik legnagyobb hazai (non-profit) rendezvényének. Olyan, az alkalomhoz méltó programot állítottunk össze, amely reggeltől estig minden korosztály számára tartalmas és szórakoztató időtöltést kínál: az először idelátogatóknak, és az évek óta rendszeresen visszatérőknek egyaránt. A Fesztivál témáinak - egészség, egyensúly, teljesség - elmélyítését segítik a kisebb termekben a csoportos műhelyfoglalkozások - itt a hangsúly a gyakorlati oldalon, az azonnal hasznosítható ismereteken van. A fókuszban az életünk fontos területei vannak - néhányat kiragadva: egészséges étkezés, önismeret, cég- és szervezetfejlesztés. A természetgyógyászati konzultációk és bemutató kezelések nagyon népszerűek, ezért érdemes rájuk a helyszínen időben előre bejelentkezni.

 

Karcsúsodj Vegánul!
Időpont:
június 07-14.
Helyszín: Budapest, Napsugár Életház

A vegán étrend frissessége és üdesége önmagában élmény, hiszen csendben olvasztja a centiket, kalóriaszámlálgatás nélkül. Tartósan kontúr-, kedv és közérzet javító! A Napsugár Életház ebbe a világba nyújt betekintést június 7-14 között, ahol minden nap új izgalom, kihívás és kényeztetés. A nap minden reggel speciális zsírégető, alakformáló edzéssel indul, mely után gyógy, sport és mau-uri masszőrök veszik kezükbe az irányítást, lesz nyirokmasszázs és testtekercselés is, mely hozzásegít a méregtelenítő folyamatok beindulásához. Délután a közeli pilisi természetvédelmi területen intenzív Nordic Walking és közös túra váltogatja egymást, mely után édes lesz a pihenés. Az esti szaunázások a méregtelenítés mellett a lazítást is szolgálják. A napi karcsúsító menü a vegán étrenden alapszik, mely recepteket helyben meg is tanulhatják a résztvevők, hogy a hét után is zökkenőmentesen folytatódhasson az életmódváltás. A biorezonanciás állapotfelmérés is a program része, amely révén mindenki teljes képet kap saját szervkörének jelenlegi állapotáról és ehhez kapcsolódóan a számukra megfelelő táplálkozási rendszerről. Lesz irányított akvarellfestés, illetve a helyes testi és tudati táplálkozásról szóló “kerekasztal” beszélgetés is, szakértőkkel. A hét megkoronázásaként, hazamenet előtt a külső „ragyogást” fokozandó a ház kozmetikusa kényeztető arcmasszázs- és nappali sminkkel búcsúztat el mindenkit és nyitja meg a kaput egy megújult önképnek! Induljon így a nyár!

 

5. Főzdefeszt
Időpont:
június 06-09.
Helyszín: Budapest, Mikszáth Kálmán tér-Szabó Ervin tér.

Június 6-tól ismét Főzdefeszt lesz a Józsefváros szívében, a Mikszáthon és a Szabó Ervin téren, ahol már ötödszörre csapnak össze az indulatok a az egyre divatosabb magyar kézműves sörök körül. A Főzdefeszten most 100 féle magyar kézműves sörre szavazhatunk, ha el tudjuk dönteni, melyik ízlett a legjobban, miközben persze tét nélkül kóstolgathatjuk az európai hagyományos és újhullámos söröket. De a Főzdefeszt szervezői nem elégszenek meg azzal, hogy finom sörökkel andalítsák el a látogatókat, az ízlésnevelés feladatát is magukra vették azzal, hogy a búzasör tematikájú sörfesztiválon megpróbálnak mindenkit rávenni arra, hogy dobja el a citromkarikát, ami csak árt a búzasörnek. És nem is olyan finoman: a fesztivál alcíme - Weizen Terror - azt sugallja, hogy az erőszaktól sem riadnak vissza azért, hogy leszoktassák a magyar fogyasztót a citromkarika használatáról.

Gyermeknapi családi hétvége
Helyszín:
Budaörs, Kika áruház
Időpont: június 08-09.

A Gyermeknapi családi hétvégéje kapcsán a budaörsi Kika áruház is még nagyobb hangsúlyt fektet arra, hogy a június 8-án és 9-én hozzájuk látogató gyerekek megmutathassák, mi rejtőzik bennük. Ehhez segítségül hívta a népszerű gyerekcsatornát, a Nickelodeont, hogy közös erővel segítsék programjaikkal ebben a csemetéket. Ami a gyerkőcökre vár: kreatív kézműves foglalkozás, stratégiai „Kalóz kaland” játék, és mesei kvíz, valamint szórakoztató jelleggel ugrálóvár és trambulin az Intersport jóvoltából, továbbá lufihajtogatás, arcfestés és személyesen Spongyabob Kockanadrág is ellátogat a helyszínre. A gyermekek mozgáskészségét fejlesztendő Xbox Kinect Party kitelepülés is megtalálható lesz a Microsoft segítségével. A színpadon június 8-án, szombaton a Babos Bábos Társulat lép fel 15 órától, június 9-én, vasárnap 15 órától pedig a gyerekek nagy kedvence, a Buborék együttes. További fellépők: E-Dance Hip Hop Tánciskola, Arcok Tánciskola, Budaörs SC Judo bemutató, Kissné Matkó Gabriella – Gyerek dalok mese köntösben és még sokan mások. Kiállítóként többek között bemutatkozik: Kiss Hangszerbolt, Budaörsi Városi Uszoda, Pónicikli Kft., Fruit Of Care Kft., Okosgyerekek.hu – fejlesztő játékok.

 

Magyar Nemzeti Parkok Hete
Időpont:
június 07-16.
Helyszín: Debrecen és a Hortobágyi Nemzeti Park

Idén immár hetedik alkalommal kerül sor a Magyar Nemzeti Parkok Hete rendezvényre. Nemzeti parkjaink június 7-16. között az ország több pontján változatos programokkal, túrákkal várják a természeti élmények iránt érdeklődőket. A rendezvény központi nyitóhétvégéjén, június 7-9-én Debrecenben és a Hortobágyi Nemzeti Parkban lesznek izgalmas programok.

 

Szigetközi Friss Fesztivál
Időpont:
június 07-09.
Helyszín: Mosonmagyaróvár, Wittmann park

Vajon hogyan készülhet jégből szobor? Mi történt pontosan Lúdas Matyival és János vitézzel? Mi szól a Tündérrádióból és ki az a Binde bácsi? Minden kiderül a Szigetközi Friss Fesztiválon, amelynek három napjából kettőn változatos gyerekprogramok (kézműves foglalkozás, színi előadások, Kaláka koncert, jégszobrászat) várják egész nap a családokat.

15. Eperfesztivál
Időpont:
június 14-16.
Helyszín: Tahitótfalu

Ebben az évben is megrendezésre kerül a hagyományos Eperfesztivál Tahitótfaluban, a Szentendrei-szigeten, immáron 15. alkalommal. A szokásos eperfesztiváli színes zenei programok mellett a helyi civil szervezetek gondoskodnak a rendezvény korábbi változatos eseményeinek (strandfoci és röpi, Eperart, lekvárfőzés, íjászoktatás, szüreti felvonulás) lebonyolításáról.

 

Múzeumok Éjszakája
Időpont:
június 22.

Az elmúlt tíz év gyakorlatához hasonlóan 2013-ban is érdekes, látványos programokkal találkozhatunk a múzeumlátogatások során. A Múzeumok Éjszakája az egész országra kiterjedő program, így országszerte több város kiállításait, múzeumait kereshetik fel az este, éjszaka során. A rendezvény további különlegessége, hogy egy belépőjegy megvásárlásával az összes részt vevő múzeum látogatható.

 

Szent Iván-éji tűzgyújtás
Időpont:
június 22.
Helyszín: Vonyarcvashegy

A Balaton-parton meggyújtott máglya fénye teszi titokzatossá az estét, melyet különböző műsorszámok színesítenek. Június 24. Szent Iván napja, a nyári napforduló ünnepe, a szertartásos tűzgyújtás egyik jeles napja. A tűz átugrása egészség és szerelemvarázsló hatású. E hagyományok szellemében is hangulatos program és tűzgyújtás részesei lehetnek a község akói és vendégeik a strandon megrendezett Szent Iván éjen.

Szezonnyitó Tüzes Esték
Időpont:
június 28.
Helyszín: Balatonszárszó

A városba látogatók katonai hagyományőrző bemutatón, fáklyás felvonuláson, Szent Iván éji tűzgyújtáson vehetnek részt. Az esemény ingyenes, ezért nem érdemes kihagyni. A Szárszói Nyár rendezvénysorozat nyitó ünnepsége a Szezonnyitó Tüzes Esték. Balatonszárszó rengeteg izgalmas programmal vár bennünket nyáron is, amelynek ez lesz az egyik első rendezvénye. Amit jelenleg tudni lehet, hogy készülhetünk katonai hagyományőrző bemutatóra, ami az esemény tüzes voltából kiindulva jó mókának ígérkezik. Továbbá láthatunk nyárköszöntő fáklyás menetet, ami a naplemente után mindig nagy élmény, hiszen elképesztően látványos.

 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL