SZÉPSÉG

Vissza az alapokhoz

Szerző:
Szabó Anna
Minden egyes nap rajtunk van, mindig látszik, és őt támadják meg a leginkább az időjárás, a stressz és a folyamatos mozgás viszontagságai. Alapfokú tanfolyamunk alkalmazásával biztos lehetsz abban, hogy a lehető legjobbat teszed a bőröddel.

Távolítsd el a sminkedet
Minden este. Egy vattapamacsra vagy vattakorongra önts egy kis sminklemosót, és távolítsd el az aznapi sminkedet. Ha ezt nem teszed meg, akkor a pórusok eltömődnek, ráadásul másnap a párnádon is ott lesznek a sminked maradványai. Úgyhogy ha másnap még jó kislány is vagy és lemosod a sminkedet, éjszaka akkor is koszos párnán fogsz aludni.

Naponta kétszer tisztítsd meg az arcodat
Vagyis egyszer reggel – hiába alszol, a bőröd faggyút termel egész éjszaka – és egyszer este, miután lemostad a sminkedet. A bőrtípusodnak megfelelő lemosót válassz, és ne felejtsd el a nyakadat és az arcod alatti részeket is lemosni.

Radírozz
Az arcpakolások és az arcradírok csökkentik a bőr olajos csillogását, eltávolítják az elhalt hámsejteket és ragyogóbbá teszik az arcbőrt, ezért nagyon fontos, hogy a bőrápolás szerves részévé tedd a használatukat. Nem kell őket minden nap használni – a normál arcbőrűeknek például elég hetente egyszer. Radírozd el a fakóságot és tüntesd el a szennyeződéseket egy lépésben!

Tonizálj
Mindig is azt hallottuk, hogy mennyire fontos a tonizálás az arcbőrnek, sok nő mégsem tudja, mit is csinál az arctonik, és a tonizálást szépen ki is hagyja a mindennapi bőrápolásból. Pedig a tonizálás különösen fontos, ha látható pórusaid vannak, zsíros a bőröd, vagy a negyvenes-ötvenes éveid közelében jársz. A tonik feszesíti és felfrissíti a bőrt, összezárja a pórusokat, valamint előkészíti a bőrt a hidratáló krém befogadására – úgyhogy próbáld nem elfelejteni a tonizálást!

Krémezd a szemhéjadat
Már a húszas éveidtől kezdve használnod kell valamit a szemhéjadon – eleinte elég egy könnyű gél is. Ne feledd, hogy nagyon kevés is elég belőle, semmi hasznod nem származik abból, ha több réteget kensz fel. Tisztítás-tonizálás után és hidratálás előtt használd.

Hidratálj
Hidratáld az arcod, a kezed, a lábad és a tested! Nem kell minden testrészedet minden nap ápolni, de az arcbőrödet és a kezedet minden egyes nap kend be.

Védd a bőrödet a naptól
Manapság már nincs mentség arra, ha nem használsz fényvédő termékeket minden nap. A legtöbb cég már gyárt olyan hidratáló krémeket és alapozókat, amelyek fényvédőt is tartalmaznak – amikor vásárolsz, próbáld ezt is szem előtt tartani. Egyes szakértők szerint az öregedés jeleinek (ráncok, piros erek, barna foltok) a 80%-át a napsugárzás okozza, úgyhogy tényleg megéri, ha napvédő termékeket is használsz.
Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL