SZÉPSÉG

Segítség a pattanásos bőrnek

Szerző:
Szabó Anna
Gyakori tévhit, hogy a pattanásos arcbőr csupán a tiniket sújtja. A valóságban a probléma minden korosztályt érint, testi és lelki zavarokat okozva mind a nőknek, mind pedig a férfiaknak.

Ha a bőröd nagyon pattanásos, akkor látogasd meg a bőrgyógyászt – lehet, hogy antibiotikumos kezelésre van szükséged. Az antibiotikumoknak sajnos számos mellékhatásuk van, lassan hatnak, és a kezelés eredményességét nem lehet garantálni.

A zsíros, gyulladásra hajlamos bőrűek gyakran túlságosan is megpróbálják letisztítani a problémás területet, és ezáltal a termelődött faggyút is eltávolítják. Ez azonban csak súlyosbítja a problémát, mivel ilyenkor a faggyúmirigyek még több faggyút próbálnak termelni.

Ha a bőröd problémás, akkor csupán pattanásos bőrre kifejlesztett termékeket használj, és habár sok szakértő szerint az étkezési szokások nem befolyásolják a pattanások kialakulását, bizonyos táplálékkiegészítők szedése sokat segíthet a bőröd állapotán. A béta-karotin megvédi a bőr egészségét, a cink pedig elősegíti a szövetek gyógyulását és megakadályozza a hegesedést.
Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL