UTAZÁS

A legkülönlegesebb éttermek - szerintünk

Szerző:
Szabó Anna
Nyaralásaink legszebb emlékei azok a gyertyafényes vacsorák, melyek sok esetben megismételhetetlenek. Legyen ez egy hangulatos kisvendéglő csendes sarkában, egy fieszta forgatagában, egy kávézó teraszán, vagy éppen különleges helyszíneken. Induljunk hát egy étterem kritikus kíváncsiságával felvértezve következő virtuális utunkra.

 

Mi lehet különösebb egy olyan ebédnél, ami felér egy búvárkodással? Mi emelheti jobban egy forró kávé élvezeti értékét, mintha kávézgatás közben színpompás madarak tollászkodnak mellettünk egy esőerdő lomkoronájában? Persze vannak, akik nem a természet szépségeire utaznak, találunk a világon számos morbid étkező helyet is, ahogyan amolyan „vicces” helyeken is próbálkozhatunk evéssel, ahol már az étlap olvasása is felér gyomrunk komoly túlterhelésével.


Ithaa Étterem – Maldív szigetek


A Maldív szigetek bármelyike tökéletes választás egy nyári vakációhoz, de készüljünk fel rá, hogy a szigetek lakóinak fő élelmiszer forrása a tenger és annak gyümölcsei, melyek elkészítésében a sri lankai, maláj, indiai és arab ízeket ötvözi. Természetesen ez még kevés lenne, hogy ide csábuljunk, de van egy valódi igazgyöngy a partjainál, még pedig az Ithaa Étterem az Indiai Óceán vizében. Nem, nem a partján, nem a habjain, hanem a felszín alatt mintegy öt méterrel. Nem csoda hát, hogy nevének jelentése valóban Igazgyöngy! Vendégei a víz alatti akril burokban berendezett étteremben, melynek teljes egésze a víz alatt található, teljes pompájában élvezhetik a vacsora mellett a tenger élővilágának nyüzsgő életét. Természetesen egy ilyen helynek vannak korlátai is, csupán 14 személyes bulit csaphatunk itt, és erre a megnyitástól mintegy 20 év áll a rendelkezésünkre, hiszen az építők számításai szerint ennyi ideig állhat ellen a szerkezete az óceán nyomásának. Aki kedvet kapott egy kiruccanásra, és nyaralását amúgy is erre felé tervezte, a Maldív-szigetek Rangalifinolhu szigetének partja felé vegye az irányt, ahonnan is a Conrad partról egy alagúton érhetik el e páratlan gasztronómia kaland helyszínét.

Tree House Restaurant & Cafe – Costa Rica


Érthető okokból nem mindenkit vonz a víz alatti világ, de földünk számos pontja tartogat még meglepetéseket a világjáróknak. Pörgessük meg a virtuális földgömbünket és irány Costa Rica! És mi jut eszünkbe erről a színpompás, folyton fesztiválozó nemzetről? A kávé! Forró, tüzes és fekete, mindehhez pedig egy festői környezet, a Tree House Restaurant & Cafe! Monteverde esőerdei fölé magasodik egy hatalmas higueron fa, melyben kalandos lelkületű építészek álmodhattak meg egy hihetetlenül megkoreografált éttermet. Akik itt költik el ebédjüket, vagy vacsorájukat, az ételek mellé a dzsungel látványát és hangjait kapják műsor gyanánt. A Treehouse Restaurant and Cafe önmagában egy utazás a paradicsomba, az étteremből megfigyelhető a természetnek egy olyan szelete, ami ritkán tárul a szemünk elé, miközben a gasztronómia és a modern világ vívmányai kényeztetik a vendégeket, finom falatok és wifi - mi kell még egy bulis vacsorához?


El Diablo Étterem – Kanári-szigetek


Valami vérpezsdítő dologra fáj a fogad? Akkor meleg szívvel ajánlom az El Diablo éttermet - ehhez csupán a Kanári szigetekre kell időzíteni a nyaralás heteit, és már indulhatunk is a Lanzarote szigetre, mely a Kanári-szigetek negyedik legnagyobb szigete. A helyet a Száz vulkán szigetének is nevezik, ugyanis 300 tűzhányó fekszik alatta. Ezek egyikére építették fel az ajánlott vendéglátóhelyet, melynek különlegessége, hogy az Ördög éttermében a tűzhányóból érkező forró levegő fűti a grillt és az efölé szerkesztett vulkáni köveken sül a vacsorára szánt hús és zöldség, de addig is gyönyörködhetünk a sziget panorámájában. A Kanári szigetek konyhája csupa kellemes meglepetés, a bőséges hal és tenger gyümölcsei mellett színes, aromás saláták és heves-jeges desszertek várnak ránk, fagylaltok, parfék vagy flambírozott gyümölcsök formájában.

 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL