SZÓRAKOZÁS

Top 10 film esős napokra

Szerző:
Szabó Anna
A nyárias tavasz után egyre többször szürkül be az ég, és ezzel együtt a hangulatunk is borúsra vált. Ilyenkor a legjobb bekuckózni pár filmmel otthon, és jól kipihenni magunkat. Készülj fel összeállításunk segítségével!

 


Elrabolva

A Luc Besson producerkedésével és Pierre Morel rendezésével készült akciófilmet mindenkinek látnia kellene életében legalább egyszer. Bryan Mills (Liam Neeson) valaha a titkosszolgálat egyik legkiválóbb ügynöke volt, újabban sztárokat véd a rajongóktól. 17 éves lánya, Kim (Maggie Grace) az anyjával, Lenore-ral (Famke Janssen) és tehetős mostohaapjával él és épp Párizsba készül legjobb barátnőjével, Amandával, amire Bryan vonakodva bár, de áldását adja. Bár ne tette volna. Kim a párizsi reptéren megismerkedik Peterrel, majd nem sokkal később elrabolják. A lánynak még sikerül beszélnie az apjával, aki rögtön megérti, hogy mi történik.

 

***

Vuk

Annak, aki még nem hallott a meseklasszikusról: a rókacsaládban "gyermekáldás" van. Mind életrevaló, de egy különösen csintalan. A szülők úgy vélik, nagyapjára ütött és ezért a Vuk nevet adják neki. Amikor árván marad, nagybátyja, a híres Karak veszi pártfogásába. Befogadja barlangjába és vadászni tanítja. Vuk ügyes tanítványnak bizonyul, és Karak legnagyobb örömére ügyes, bátor rókává fejlődik. Okosságát bizonyítja akkor is, amikor a rókalányt kiszabadítja a vadász fogságából. Egy hajtóvadászat során Karak feláldozza életét a fiatalok megmentéséért. Vuk és Iny családot alapítanak, majd sok borsot törtek a vadász és kutyái orra alá.

 

***

Csak szex és más semmi

A szingli lét minden előnyét és hátrányát élvező Dóra (Schell Judit), a csinos dramaturg egy nap rádöbben, hogy vőlegényének felesége van. Legjobb barátnője, a szintén állandó szerelmi problémákkal küzdő Zsófi (Dobó Kata) tanácsára hirdetést ad fel. És innentől kezdve nincs megállás! Feltűnik egy sármos színész Tamás személyében (Csányi Sándor), egy sikeres zeneszerző (Seress Zoltán), egy kifőzdés török fiú (Czapkó Antal) és máris összegabalyodott minden. De aztán, ahogy az már csak lenni szokott, bekopog az ajtón a szerelem.

 

***

Papírkutyák

Kuplung (Mucsi Zoltán) és Csumpi (Scherer Péter), a két kisstílű bűnöző előzetesben ül. Unalmukban felidézik cellatársuknak az általuk elkövetett balhé történetét. A két kárpátaljai magyar sokféle munkából próbált megélni, kevés sikerrel. Így jött az ötlet, a Pénzmegsemmisítő Raktár kirablásának gondolata. A csapat gyorsan összeáll, minden részletet kidolgoznak. Az akciót sikerrel végrehajtják, ám ettől kezdve elpártol tőlük a szerencse, ami elromolhat, az el is romlik, ők meg ártatlanul kocsmai verekedésbe keverednek. Sok mesének egy a vége, a szabaduló cellatárs elhatározza, hogy lelép a rossz helyen lévő pénzzel.

 

***

Rockhajó

Kellemes film, rengeteg zenével, ráadásul az elmúlt évek egyik legvidámabb angol filmje. Carlt kicsapják a suliból. Az anyja a nagybátyjához, Quentinhez küldi, hogy az megnevelje. Quentin egy népszerű kalózrádió főnöke. A Rádió Rock az Északi-tengeren állomásozó hajóról nyomja a rock and rollt. Az adónál különc lemezlovasok dolgoznak, élükön az amerikai Báróval. A hajón zajlik az élet, Carlt megigézik a különleges figurák, miközben arra is rájön, hogy ki az igazi apja. Közben Dormandy miniszter erőteljes fellépést szorgalmaz a kalózrádió ellen. Minden befolyását latba veti, hogy elérje a Rádió Rock betiltását. Az elszánt rajongók azonban a kedvenceik védelmére kelnek.

 

***

Ne bántsátok a feketerigót!

Igazi klasszikus amerikai film, mely két Golden Globe- és három Oscar-díjat zsebelhetett be 1963-ban. Az amerikai "forró" Dél: Alabama állam az 1930-as években. Dúl a fajgyűlölet, így amikor az egyik városkában megerőszakolnak egy fiatal fehér nőt, szinte mindenki szentül hiszi, hogy csakis egy fekete lehet a tettes. A helyi rendőrség hamar ki is pécéz egy megfelelő gyanúsítottat, a tagbaszakadt Tom Robinsont többen is látták a bűntény közelében. Ebben a környezetben a színes bőrű Robinson esélyei a felmentésre szinte a nullával egyenlők, nem vitás, hogy a bíróság gyorsított menetben ítéli majd halálra, ha csak a felbőszült tömeg már annak előtte meg nem lincseli. A város köztiszteletben álló, minden ízében tisztességes ügyvédje, Atticus Finch (Gregory Peck) közmegdöbbenésre vállalja Robinson védelmét - tudván, hogy ez a döntés egész pályafutása végét jelentheti...

 

***

Óvakodj a törpétől

Óvakodj a törpétől! - figyelmezteti a csinos, szőke lányt a sebesült férfi. De ki az a törpe? - rémüldözik a nemrég elvált Gloria (Goldie Hawn), akinek egy csapásra fölpezsdül az unalmas könyvtárosi élete. A lány azt sem tudja, ki az a fiatalember, akit fölvett a kocsijába, és most itt hever holtan. Mire tisztázhatná a helyzetet, a hulla eltűnik és természetesen senki sem hisz neki. Ezután is furcsábbnál furcsább dolgok történnek vele. Gloria azonban visszaveri az albínó támadását, lerázza a szexőrültet, önvédelemből elteszi láb alól a gyilkost. Egyedül csak Carlson felügyelő (Chevy Chase) segítségére számíthat.

 

***

Elfújta a szél

A romantika szerelmeseinek kihagyhatatlan darabja az Elfújta a szél. Az amerikai polgárháború idején játszódó történet főhőse egy georgiai ültetvényes gyönyörű lánya, Scarlett O'Hara (Vivien Leigh). A tüzes és makacs teremtés hiába szerelmes a szomszéd birtokos legidősebb fiába, Ashley-be (Leslie Howard), a fiatalember mégsem őt, hanem unokatestvérét választja. Házasság és pusztulás, születés és halál kíséri végig Scarlett életét, melyben egy különös férfi, Rhett Butler (Clark Gable) válik főszereplővé.

 

***

Keresd a nőt!

A filmben Ted (Ben Stiller) a suli legjobb nőjével, Maryvel (Cameron Diaz) fog a szalagavatón feszíteni. Hát feszíteni ugyan feszít, de egész mást és egész máshol: a nagy napon ugyanis Ted sikeresen becsípi összes férfiúi ékességét a nadrágja cipzárjába. Ez természetesen a lányos háznál történik, az egész família szeme láttára. Eltelik 13 év, mire Ted rájön, hogy egyetlen nőt szeretett egész életében, Maryt, akinek a sajnálatos események óta nyomát vesztette. Felbérel tehát egy másodosztályú bájgúnárt, aki magándetektívnek mondja magát (Matt Dillon), hogy derítse ki, hol él és mit csinál most a gyönyörű Mary. A detektív nemcsak megtalálja a lányt, de azonnal bele is szeret. Ezzel azonban nincs egyedül: az ellenállhatatlan Marynek egész kis rajongótábora van, amelyhez hamarosan Ted is csatlakozik.

 

***

Éjfélkor Párizsban

Még egy film azoknak, akik kedvelik Woody Allen fanyar humorát. Az Éjfélkor Párizsban című film Gil (Owen Wilson) és Inez (Rachel McAdams) jegyesekről szól. Üzleti okokból Párizsba kell látogatniuk, időközben kiderül, hogy a pár nem egészen egymáshoz való. Gil esetleg Párizsban szeretne élni, es komoly íróvá válni, míg Ineznél ez szóba sem jöhet. Gil szeret esőben sétálni, míg Inez nem. A történetben a fordulatot az hozza, hogy Gil felfedezi, hogy pontban éjfélkor Párizs egy bizonyos pontján egy fiákerbe szállva időutazásban vehet reszt, amely visszaröpíti az általa kedvelt 1920-as évekbe.

 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL