PASISZEMMEL

A férfi macsó, a nő ribanc?

Szerző:
Szabó Anna
Legalábbis ezt mondják. Az általános vélekedés szerint, ha egy férfi szexmániás, akkor macsó, igazi csődör. Ha viszont egy nő több „azt” fog, mint kilincset, akkor egyszerűen ribanc. De vajon Pasiszemmel elfogadjuk ezt az általánosítást?

 

Lehet, hogy csak én vagyok nagyon felvilágosult úriember, de engem kimondottan dühítenek az ilyen, a „férfinak lehet, mert ő férfi, a nő meg örüljön, hogy pisloghat” véleménynyilvánítások. Persze ezek mind korunk bikáitól jönnek. Akik hiába modernek, ha autókról és vadiúj telefonokról van szó, de megkövültek és feudálisak, ha a társas viszonyokról kell ítéletet hirdetni. Ami egyébként mindenkinek nagyon jól megy, amúgy bort iszik, vizet prédikál módra. A haveri körben például tényleg van olyan arc, aki szerint neki alanyi jogon jár, hogy minél több nőt megfektessen, pusztán azért, mert férfi. Hölgyeim, erre a normális reakció a részetekről az lenne, hogy „oké, de akkor mi se legyünk eltiltva az orgazmusok végeláthatatlan mezejétől, ahol tömött sorokban állnak azok a pasik, kiknek hasán több a kocka, mint a jégtartóban”. Személy szerint én egyetértek. Amit lehet nekünk, azt legyen szabad nektek is. De azért bármennyire is én vagyok a szószóló, megkérdeztem a kan-falka néhány tagját, hogy vajon osztják-e az én nézetemet. Vagy pedig inkább úgy vélekednek, ahogy az a címben szerepel. A következő hasábokon minden kiderül.

 

Szorozva hárommal, osztva hárommal

A cimborák úgy voltak vele, hogy eleve nehéz bekategorizálni, hogy mitől lesz valaki macsó vagy ribi. Pusztán a számok teszik azzá? Vagy a viselkedés? Előbbit amúgy is nehéz meghatározni, mivel egyedül a nő statisztikájában bízhatunk. Azt pedig Ő vezeti. Így kénytelenek vagyunk hinni neki. Pedig ahogy Domi barátom mondja: „Van egy nagy múltú igazság. Ha a partnerek számáról beszélnek, a férfiak ráhazudnak párat, a nők meg letagadnak néhányat”. Nagyon mélyen belénk lett kódolva társadalmilag, hogy mi hencegjünk a hódításainkkal, a gyengédebbik nem tagjai viszont hallgassanak róla mélyen. Fura ez, mert miért ne élhetne egy nő is a vágyai szerint? Tudom, mindig azt mondjátok, hogy Nektek kellenek az érzelmek meg blablabla; de ha bennünk megvannak ezek az ösztönök és igények, akkor miért ne lehetne meg ugyanez a Hölgyekben is? Akik ugyanolyan emberek, mint mi. Legalábbis állítólag, hehehe.

 

Facér, és megőrül a…

„Nem akarod te azt tudni” – mondta nekem egyszer egy barátnőm, amikor arról érdeklődtem, hogy hány fickó fordult meg az ágyában előttem. Bólintottam, tudomásul vettem. Nem erőltettem a választ. Ugyan kinek lenne jó, ha kiderülne, hogy az 53. vagyok a listáján? Hello, te édes, boldog tudatlanság! Meg aztán, ha csak a múltja alapján törnénk pálcát valaki felett, azzal nagy butaságot követnénk el. „Minden attól függ, hogy a csaj hogyan tálalja magát” – szólt hozzá a témához Berci. „Lehet valaki kurvás akkor is, ha csak képről látott péniszt, és adhatja a szűziest akkor is, ha minden nap mással hentereg. Persze manapság a ribancokat szingliknek hívják; hála a Szex és New Yorknak”. Ez a bizonyos, nem-akarom-tudni-hogy-kivel-mit-csináltál-korábban szemlélet láthatóan mindnyájunknak bejött. „Én nem is szoktam erről érdeklődni a nőimnél. A szex kibeszélése a csajok dolga” – vette vissza a szót Domi, majd ehhez csatlakozott Anti is. „Nem akarom tudni, hány kapcsolata volt előttem, mert biztos zavarna. De a lényegen az sem változtatna, hogy csak kettő volt vagy kétszáz. A fő, hogy jól érezzem magam”.

 

Ösztönök, kanosság, részegség…

Oké, érezzük jól magunkat. Tényleg ez a legfontosabb. De hát nem várhatjuk el szegény nőktől, hogy Ők csak szenvedjenek, míg mi lubickolunk az élvezetekben. A gyönyör nekik is kijár. És tudjátok, ezzel kapcsolatban megint kettős érzéseink vannak. Az egyik haver korábbi nője például bevallotta, hogy Ő már volt együtt két pasival. Mármint egyszerre. És ilyenkor a Pasiagyon a következő két gondolat fut át, méghozzá egymás után: 1. király, hogy ilyen bevállalós a kicsike(!), és 2. basszus, mi van, ha mellettem is ekkora ordas lesz? Megbízhatok benne? Elég leszek neki? Képes lesz beérni velem? Hozzáteszem: ez jogos félelem a női oldalról is. Főleg annak ismeretében, hogy egy férfit ugye nem lehet megszelídíteni. „Az alkalmi szex nem írja felül az érzelmi kötődést” – kaptuk meg a tudományosnak ható magyarázatot Antitól. „Kötődhetek valakihez érzelmileg, attól még szívesen összekavarok mással. Egyszerűen csak valami újat, valami mást kapok időlegesen máshonnan”. Ezzel aztán hevesen egyetértett Berci is. „Szükségletek mindig vannak. Ez nem jelenti azt, hogy nem szeretjük azt, akivel vagyunk, csak hát az ösztönök, a kanosság, a részegség…”. Bizony, kibúvókban mindig jók vagyunk. Még jobbak, mint az alkalmi szexben.

 

A kakas, aki több szemétdombon kapirgál

De tényleg az lesz az igazi csődör, aki minél több csajt kipipálhat? „Attól nem lesz valaki macsó, mert sok nővel lefeküdt” – mondta könyörtelenül Berci. „Nekem van egy listám, amin számon tartom a lányokat. Mert jó tudni, és jó visszaemlékezni rájuk”. A strigulázásból Domi sem maradt ki. „Múltkor elmeséltem a kolléganőimnek, hogy hány csajjal volt dolgom. Eléggé kiakadtak a mennyiségtől. Nyilván azért, mert nekik az érzelmek fontosabbak, mint a testiség. Ezért is kérdezik meg rögtön egy félrekufirc után, hogy csak szex volt, vagy jelentett is valamit a másik”. Úgy tűnik, visszatértünk a kezdetekhez. Vagyis Nektek, nőknek nem megy csak úgy. A másik opció, hogy nagyon nagy a szívetek, és sok mindenki belefér. Főleg előttünk, de arról meg nem akarunk tudni. A múltat jobb nem bolygatni. „A lényeg, hogy most velem van, és ettől boldog. A többi meg kit érdekel?” – tette fel a nagyon is szimpatikus kérdést Berci. A sok kiskaput és kérdést nyitva hagyó zárómondat viszont Antitól jött: „Legyen mindenkinek olyan szexuális élete, amilyet akar. Ehhez csak meg kell találni azokat, akik ezt elfogadják”. Hölgyeim: jó keresgélést!

 

Szólj hozzá Te is!

OLVASS TOVÁBB!

SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL