FÉSZEK

Mini szoba türkiz tippekkel

Szerző:
Szabó Anna
Nem könnyű kicsi helyre lakberendezést tervezni. Főleg a szűk helyek berendezésénél van kreativitásra szükséged, ahhoz, hogy a szobádat szebbé, izgalmasabbá tedd.

 

Íme pár ötlet, hogy a szűk szobát, miként teheted vonzóvá és változatossá. Abból az ötletből indultunk ki, hogy a falat kékre kell festeni, és feldíszíteni. Tedd a kis helyet még jobbá, mert mint tudjuk, bármit tovább lehet fokozni!
A fehér fal egy kis szobában nem előnyös, mert még jobban szűkíti a szobát.
Viszont ragyogó élénk színekkel olyan illúziót tudsz kelteni, mintha nagyobb lenne a szobád. Ezért arra gondoltunk, hogy türkizre festhetnéd a faladat. A megfelelő árnyalattal a hálószobád szélesebb lesz, és mozgalmas hatást kelt. Lámpákkal alkalmazásával és napfénnyel még világosabb, ragyogóbb lesz.

A színek ereje: a friss türkiz és a nyugodt, kreatív magabiztosság

A türkiz, a feng shui szerint erősíti a magabiztosságodat, megnyugtat, és kreativitást ad a Víz elem által. Lépj be a TÜRKIZ világába! Ez a szín nagyon népszerű, mivel jó közérzeted ad, energiája és pozitív kisugárzása van, valamint cselekvésre ösztönöz. Ha egy színsémát kiegészítesz türkizzel, izgalmas eredményt kapsz!

Mivel a türkiz a kék, a zöld és a fehér – Víz, Fa és Fém elemek – kombinációja a tenger, az ég, vagy egy csodálatos trópusi hely jut róla eszünkbe. Nyugalom, béke és pihenés. A feng shui az egyensúlyról szól, s ezért nem kell mindent türkizre festened, hogy behozd az önelfogadás energiáját.

A türkiz kék színe megtisztítja az elmédet. A zöld pedig segít a félelmeiddel szembenézni és pihentet. A türkiz-kék szín összeállítású függönyök, redőnyök vagy a zölddel való árnyalása a falon, a pink-türkiz, ezüst-türkiz vagy a lila-türkiz fal és a türkizék tárgyak segítenek a belső hangodat meghallani, segítenek az intuícióban, és jobb döntésekre leszel képes általuk, ahogyan a klasszikus kínai feng shui tanárok tanítják. Mindenkire megnyugtatóan hat a türkiz és fejleszti a kommunikációt. Ha félénk vagy az emberekkel, a türkiz és a kék színkombináció csodákat tehet veled.

 

A türkiz szín személyisége

A türkiz megnyitja a kommunikáció útját a szív és a kimondott szó között. Barátságos és vidám életszeretet biztosít. A színek pszichológiájában a türkiz felügyeli és meggyógyítja az érzelmeket; érzelmi egyensúlyt és stabilitást teremt. Ez először egy érzelmi hullámvasút, hol fenn, hol lenn, míg létre nem jön az egyensúly.

A kéknek és egy kis sárgának egy bizonyos kombinációja ezt a színt, a színskálán félúton a zöld és a kék közé helyezi. Békét, nyugalmat sugároz a kék, és a zöld növények növekedését, és a kiegyensúlyozottságot jelenti a sárga felemelő energiája.

A mentális stressz és fáradtság alatt ez a szín feltölti a lelkünket, s elűzi a magányosság érzését. Figyelj erre a színre az öltözködésedben és a szobád falán, és hamarosan megnyugvást érzel, és új erőre kapsz. Újra kész leszel szembenézni a világgal!

Jó, ha ez a szín vesz körül, különösen vészhelyzetben segíti a tiszta gondolkodást, a koncentrálást és a döntéshozást. Nem prédikál, és nem követel, inkább csak hatással van rád. Emeli a kreativitás és az érzékenység szintjét. Segít a sokoldalúságban.

Elősegíti a gyógyulást. Ugyanakkor excentrikus szín is. Mások fölé helyezi saját érdekeit. De ugyanakkor segít felépíteni az önbecslésünket és az önszeretetünket is, mely erősíti bennünk az emberszeretetet.

 

 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL