ÁLLATI CUKISÁGOK

Tedd meg! Tedd meg most...

Szerző:
Szabó Anna
Reméljük, nektek is szívügyetek a Spániel fajtamentésről szóló ügyes bajos történeteink, segítségkéréseink. Mint azt korábban írtuk, a Fajtamentők nagy fába vágták a fejszéjüket, és hozzá fogtak egy immáron biztonságosabb és élhetőbb körülményeket biztosító Spánielfarm megvalósításának.

 

A segítő kéz mindennél többet jelent


Jelentjük, a munkálatok zajlanak, a farm megvalósításához szükséges anyagi fedezet ugyan kétes lábakon áll, de hála nektek, apránként csörgedeznek kisebb utalások, melyek fedezik az anyagköltségek szükségleteinek egy részét. Sajnos, amiben viszont hiányt szenvednek, az a segítő kéz! Segítő kezekre lenne óriási szükségük mindkét helyszínen (a régi és az új helyen egyaránt), a kutyák ellátásban, de főként sétáltatásban, fürdetésében. Ezzel párhuzamosan pedig Szigetszentmiklóson (az új helyen), a kerítés körüli munkálatok végzésben, mint festés, kerítéselemek felszerelése, tereprendezés, locsolás, stb. A mentés maroknyi csapata jelenleg több mint 70 gazdikeresőről gondoskodik, és ezzel párhuzamosan zajlanak a munkálatok. Most minden eddiginél nagyobb szükség lenne például rád, Kedves Olvasó!


Akinek eddig egyszer is megfordult a fejében az, hogy mennyire sajnálja, hogy nem tud minden bajba jutott állatkának segíteni, most a két keze munkájával egyszerre 70 reménykedő spánielnek segíthet. Az első kapavágásokról már korábban írtunk, itt lehet nosztalgiázni >>


Azóta sok víz lefolyt a Dunán, és köszönhetően a példátlan összefogásotoknak, már körbe betonozták a keríté alapot és állnak a kerítéselemeket tartó oszlopok is. Szerencsére, még ha kevesen is vannak, megkezdték ezek lefestését, sőt, pótolhatatlan fiatal segítőink csajozás helyett lécekre bontottak számtalan raklapot, amik most festésre készen dolgos kezekre várnak!


A mentés önkéntesei szívüket-lelküket adják mentvényeikért, tőled csak néhány órás önkéntes munkát remélnek. Természetesen ezzel nem ért véget a lehetőségek sora, mivel támogathatod a kutyák sorsának javítását. A költözést megelőzően felkészülnének a nyári melegre is, így árnyékos helyeket szeretnének teremteni, ahol a kánikulai napokon a kutyák hűsölhetnek - ehhez pedig már most építőanyagra, pergolának, lugasnak való bontott anyagokra, valamint ezekre felfutatható növényekre vadásznak az önkéntesek. Kérjük, aki felújítja a kertjét, vagy kiszanálja az elburjánzott növényeit, gondoljon rájuk és ültesse le, őrizze meg az árnyékot adó facsemetéket, bokorhajtásokat, futó növényeket és vigye el nekik.

A lelkes önkéntes hölgy is ékes bizonyítéka annak, hogy nincs az a munka, amit egy Nő ne lenne képes elvégezni...


Segítsünk, mert segíteni jó


Dióhéjban ennyit haladt az életmentő jellegű projekt, de az egyre sokasodó létszám mellett nagyon fontos lenne, hogy mihamarabb költözhessenek a kutyák. Addig is sok-sok tennivaló akad, ahogyan eddig is. Gyertek, segítsünk nekik együtt! Nem kerül semmibe, de sokszorosan megtérül, hiszen felejthetetlen élmény visszanézni a kapuból, és látni, ahogy a kezünk alatt változik a világ azon kis szelete, ahol néhányan a reményt tartják életben, és ennek mi is aktívan részesei lehetünk. Hétről hétre láthatjuk, ahogy a kapuban csaholó spánielek örömmel várnak vissza minket egy kis kutyulásra!

És, hogy kik lennének hálásak a munkádért, a segítségedért? Ők, és természetesentársaik. Hidd el, ezek a szemek mindig őszinték:


Kérjük, aki érez magában erőt és lelkesedést ahhoz, hogy segítségükre legyen, lépjen kapcsolatba a Spánielmentés mindent feláldozó önkénteseivel. A munkamenetről, időpontokról, erőforrás-szükségletekről a Facebook Együtt a Spánielekért csoportjában naprakész információkkal szolgálnak >>
De jelezheted segítő szándékát a spanielmentes@gmail.com címen is.

Aki pedig szeretne, de nem tud részt venni a munkálatokban, támogassa a projektet pénzadománnyal az alábbi számlaszámra:

Unicredit Bank 10918001-00000098-44870000,
A jogosult neve: Cocker Rocker Egyesület.
Közlemény: Spánielfarm


Köszönjük!


 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL