SZÉPSÉG

7 tipp a csodásan hosszú körmökért

Szerző:
Szabó Anna
Minden nő életében eljön egyszer az a pillanat – nem, most nem arra gondolunk, sokkal inkább a hosszú és egészséges körmökre, amiket mindannyian ki akarunk próbálni, legalább egyszer. Olvass tovább, ha te is gyönyörű és egészséges karmokra vágysz!

 

Rengeteg oka lehet annak, ha nem nő meg a körmöd, és nem akarunk ijesztgetni, a dolog hátterében néha nagyon egyszerű okok állnak. A rövid körmök is lehetnek nőiesek – főként sötét körömlakkal –, de még rájuk is gondot kell fordítani, ha ápolt mancsokra vágysz. Íme a mi praktikáink!

 

1. Ne használd eszközként

Az egyik leggyakoribb hiba, amit elkövethetsz, ha bizonyos dolgokat a körmöddel helyettesítesz. Gondold csak végig, napjában hányszor veted be, ezzel sérülést okozva rajta. Nem számít, hogy alapvetően milyen erős vagy hosszú a körmöd, néha a szemmel láthatatlan karcolások teszik tönkre a végeredményt. Szoktasd le magad róla!

 

2. Ne hagyd csupaszon

Csatlakozva az előző ponthoz, és az apró karcolások réméhez, csak arra bíztatnánk, lakkozd ki rendszeresen. Ki mondta, hogy állandóan az utolsó divatszínben kell pompáznia kacsóidnak? Elég, ha átlátszó vagy teljesen natúr színekkel takarod be óvón, hogy megelőzd a bajt. Ha épp növeszted a körmöd, akkor főként ne hagyd csupaszon – ma már kapható olyan lakk, ami ennek megfelelően ápol és eltakar.

 

3. Hidratáld

Alapvető, hogy a növésben lévő körmöket és a körömágy bőrét ne hagyd kiszáradni. De még akkor sem megvetendő szokás kézkrémet, olajokat használni erre a területre, ha épp nem növeszted körmödet. Alkalmazd őket hetente, hogy visszaálljon körmöd és körülötte lévő bőr hidratáltsága. (Néhány tippet és házi praktikát itt olvashatsz »)

 

4. Kis kiegészítés

Valószínűleg már hallottál a biotinról, az egyik legismertebb összetevője a szép hajat és körmöt ígérő táplálék-kiegészítőknek. Mielőtt azonban letámadnád a drogériák polcait, mindenképpen keresd fel háziorvosodat. A köröm (és haj) –bajoknak a hátterében rengeteg egészségügyi probléma meghúzódhat, ezek közül az egyik leggyakoribb a vashiány. Tehát az a legbiztosabb, ha először felméred a terepet és utána vágsz bele bármilyen étrend-kiegészítő kúrába. (Az alapvető vitaminokról információkat itt találsz »)

 

5. A rendeltetésnek megfelelően

Érdemes megfogadnod a szakemberek tanácsát, és hetente rendbe tenni mancsaidat és lábadat, hogy egészséges és erős karmaid legyenek – a jól ápoltságról már nem is beszélve. Ne izgulj, nem kell vagyonokat költened, és szépségszalonba járnod. Viszont érdemes jó minőségű körmös eszközökre beruháznod. Mi azt tanácsolnánk, hogy ne drogériákban keresd a megoldást, hanem direkt körmös boltban (vagy fodrászkellékesnél), ahol segítenek a választásban, és amellett, hogy jó tanácsokkal látnak el, biztos lehetsz benne, hogy a számodra megfelelő eszközöket veszed meg.

 

6. Védd magad!

Már akkor sokat teszel a körmeidért, ha rendszeresítesz a háztartásban gumikesztyűt – és nem felejted el felhúzni. A mosogatáson kívül minden olyan házimunkához húzd fel, ahol víz, tisztítószer és por érheti nagymennyiségben. Körmöd rendkívül porózus, nem kell, hogy tovább szárítsd őket.

 

7. Egyél, igyál

A hidratált és erős körmök legnagyobb ellensége talán a dehidratált szervezet és az alacsony fehérjebevitel. Étkezz változatosan és igyál sok (egészséges) folyadékot! Ez a legfontosabb tanácsunk azoknak, akik belevágnak a körömnövesztésbe, de úgy általában mindenkinek hasznos lehet megfogadnia. (Mennyi vízre van valójában szükséged? Idekattintva megtudhatod! »)

Ha már hosszú a körmöd mindenképpen győződj meg róla, hogy nem teszed ki őket sérülésveszélynek, nincsenek-e rajta barázdák, megvastagodott vagy éppen elvékonyodott-e. Igazi vészjelző lehet, amin keresztül szervezeted üzen. Ha sokáig próbálkozol a körömnövesztéssel, de nem jön össze, mert mondjuk lemezesen töredezik, akkor is érdemes felkeresned egy bőrgyógyászt…

 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL