KÖZÉRZET

A sikeres karcsúsító jóga titkai

Szerző:
Szabó Anna
A karcsúsító jóga biztonságos, egészségjavító program, melyet kifejezetten olyanok számára fejlesztettek ki, akik még sosem jógáztak, de fogyni szeretnének.

 

Nem feltétlenül szükséges ismerni a jóga történetét ahhoz, hogy jógázz, de sokan szeretnek hallani a gyökereiről, mielőtt belevágnak a gyakorlásba. A szó maga „egységet” jelent. A lelket, szankszritul atmant, összekapcsoljuk az univerzális lélekkel, vagyis a brahmannal. A jóga azt tanítja, hogy mindannyiunknak van lelki kiterjedése, amelyet kiaknázhatunk, és ezáltal meghaladhatjuk testünk határait.

A karcsúsító jóga szerint csak akkor szállhatsz szembe a méreteiddel és a vonalaiddal, ha már elindultál a végső egység felé vezető úton. Ami azt illeti, ez az egyetlen módja annak, hogy végérvényesen lefogyj, mert ha gondolkodásmódodban nem következik be tartós változás, akkor a fogyókúra csak átmeneti eredményeket hozhat. A fogyókúrát úgy képzeld el, mintha lenyírnád a gazt a kertedben arra számítva, hogy soha többé nem nő már ki. Ha meg akarsz szabadulni a gaztól, gyökerestől kell kitépned. A karcsúsító jóga éppen ezeknek a gyökereknek a kitépéséről szól. Tehát tételei szerint a túlsúlyod elsősorban lelki okokra vezethető vissza, és minél közelebb kerülsz az univerzális lélekhez, annál kevesebb hatalma van felettük az egyéni tudatnak.

Csak magadnak kell megfelelned

Komoly egészségügyi probléma vagy erős elhízás esetén feltétlenül kérd ki házi orvosod véleményét, mielőtt belevágnál a programba! Ezt a tanácsot akkor is ajánlatos megfogadnod, ha elmúltál negyven éves, és sosem sportoltál korábban. Az orvosok többsége tisztában van a jóga előnyeivel, és gyakran ajánlják kifejezetten azoknak, akik stressztől, feszültségtől és más betegségektől szenvednek. Egészségügyi probléma esetén szükség lehet egyes gyakorlatok elhagyására, no meg a körültekintésre, különösen a kezdetekben. A karcsúsító jóga csak rólad szól, nem kell versenyezned senkivel, még önmagaddal sem! Kellő könnyedséggel kezdj a gyakorlásba.

 

A siker csak tőled függ

Mi történne, ha megkérnénk, fogadd el, hogy túlsúlyos vagy, mert ez nagyrészt a te döntésed. Akármi legyen is a reakciód, hajlandó vagy leülni és elgondolkodni, mi történik veled, a testeddel miközben ezen gondolkodsz? Ha kész vagy elfogadni, akkor idővel megszűnsz áldozat lenni, és felülkerekedsz a helyzeten. Ekkor elkezdhetsz olyan döntéseket hozni az életedben, amelyek valóban karcsúvá tesznek.

Jelölj ki elérhető célokat!

Minden „utazás” előtt ki kell jelölni néhány alapvető célt. A közmondás azt tartja: „Ha nem tudod, merre tartasz, sosem jutsz el oda.” Ki kell jelölnöd néhány alapvető célt, hogy megmutassák, merre tartasz. Gyakran hanyagságból ítéljük magunkat kudarcra már a fogyási célok megválasztásakor.

Sikercéljaid megadásához úgynevezett SMART célkitűzési metódust érdemes alkalmaznod, amely különösen hatékony. A SMART célkitűzési metódusnak a következő a jellemzői: konkrétak (specific), követhetők (measurable), elérhetők (attainable), reálisak (realistic) és időkeretbe foglaltak (time-framed). Ha a célod ezek alapján foglalod keretbe a siker majdhogynem garantált.

 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL