SZÉPSÉG

7 sminktipp, hogy nagyobbnak tűnjön a szemed

Szerző:
Szabó Anna
Rengeteg tipp kering arról, hogyan „nyithatod meg” tekinteted sminkkel. Nagyobb és csillogóbb szemmel az arc frissebbnek tűnik. Következő hét tippünk biztos tud újat mondani, még a legrafináltabb sminkveteránoknak is!

 

1. Göndörítő szempillaspirál

Ódzkodsz a szempillagöndörítő használatától? Nem vagy egyedül. Ráadásul sokaknak éppen elég az a varázslat a szebb tekintetért, amit egy göndörítő spirál adhat. A titok a használatban rejlik: Először fesd meg a végét a pilláidnak, majd tövüknél kezd el végighúzni a spirált enyhe oldalazó mozdulattal. Ezzel a technikával minden pilládra jut elég festék, de ha ez sem lenne elég, végezetül emeld meg a spirál keféjével csak a pilláid tövét.

 

2. Fehér árnyék

A karikás, puffadt szemek fő ellensége – persze karöltve a korrektorral – a finom fehér vagy egy árnyalatnyival világosabb alapozó a szem alatti területen. Valójában egy cseppnyi elég, hogy kihangsúlyozza a szemed, csak jól dolgozd el, ne legyenek éles kontúrok, különben az összhatás dögös helyett inkább vicces lesz.

3. Világosan fényes

A sötét szemfestékek elnehezítik a tekintet, és optikalilag kicsinyítenek. Nem feltétlenül kell lemondanod használatukról, mi is jó barátságot ápolunk a sötétebb színekkel, de ha egy leheletnyi világos és fényes szemhéjfesték a szemöldökcsontra vagy a szemhéj belső részére csodákat művel. Ha viszont lelki fájdalom nélkül elhagyod a sötétebb színeket, akkor a mozgó szemhéjra és a szemöldökcsontra vigyél fel a fényes, világos árnyalatokból a sötéteket pedig csak visszafogottan és árnyékolásra használd.

 

4. Highlighterek

Ha eddig nem ismerted volna a highlighter kifejezést jó ha megjegyzed, és szorosabb kapcsolatot kötsz vele. Gyakorlatilag ez egy finom – sok esetben a púdernél is finomabb – fényvisszaverő pigmentekkel dúsított sminktermék. A szem nagyításához a szem belső sarkában, illetve az alsó pillasor alá érdemes használni. De gyakorlatilag egy árnyékolóval kombinálva a teljes arcformádat szabadon átalakíthatod vele. (Egyik kedvenc bloggerinánk szabályos arctérképpel segít megtanulni a használatát, itt éred el.)

5. A fekete szemceruzán túl

A legtöbb lánynak a szempillaspirál mellett a ceruza az első sminktermék, amit birtokol élete során. Ebből is a fekete örök szerelem marad életük végéig. Azonban jobb lenne túllépni ezen, és felfedezni a végeláthatatlan színpaletta megannyi darabját. A visszafogottan használt fénylő pigmentekkel dúsított szemceruzák eleve ragyogóbbá teszik a szemed. De, ami igazán sokat tehet a szem megnagyobbításáért az a fehér, de még inkább a nude árnyalatú vízvonalon használt szemceruza. Ne ijedj meg, ma már nem kell úgy ódzkodni a vízvonal festésétől mint régebben, több gyártó is kifejlesztett szembarát termékeket erre a területre.

 

6. Műszempillák

Ne feltétlenül arra gondolj, amiről messziről virít, hogy MŰ, vannak már természetesebb megoldások is, amik kifejezetten szép végeredménnyel kecsegtetnek. A drogériák polcairól a tincses termékeket ajánljuk figyelmedbe, amiből elég egyet-egyet a szemed külső sarkába rögzítened.

7. Természetes ívű szemöldök

A legjobb, ha először szakemberre bízod, és ha lehet inkább a barátnőd, ismerőseid kozmetikusát keresd fel. Hidd el, ők sem egyformák, és még nekik is könnyű elrontani a végeredményt. A jól kiszedett szemöldököt, már te is könnyedén formában tarthatod. Ha csak a kusza szálakat szedik ki, a határozott vonal mellett nyílt tekintet lesz a végeredmény.

 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL