FÉSZEK

10 merész dekorációs ötlet

Szerző:
Szabó Anna
A szörfdeszkától kezdve, mely dohányzóasztalként díszeleg, a plafonra ragasztott kenuig, ezek az egyedi és kreatív lakásbelső ötletek a bizonyítékai, hogy minden a részletekben rejlik.

 

1. Szörfdeszka dohányzóasztal

Egy kereskedőtől származik, aki régi szörfdeszkákból és sítalpakból készít asztalokat, ennek a háznak a nappalijában ez a dohányzóasztal egy kipihent, stílusos érzést ad.
„Minden szobába kell valami, amely megmosolyogtat.” – mondja Annie Selke a tervező.

 

***

2. Magas fényű belső ajtó

A házban élő család gyakran tart népes baráti összejövetelt, ezért akarta a tervező az ebédlőt ragyogóvá tenni.
„Az étkezőhelyiséget gyertyafényes esti helynek tartom” - mondja. A spejz ajtó festett és elegáns, merészen fényes egyedi szilva lilára festették.

 

***

3. Rattan függőszék

A világos nappali választékos és egyben pimasz is, a játékos hintázó ülőalkalmatosságnak köszönhetően, melyet a lakberendező Jonathan Adler választott ki.

 

***

4. A kenu, mint mennyezeti dekoráció

Egy étterem inspirálta a tervezőket arra, hogy egy parasztház stílusú épület konyháját kenuval díszítsék.Teljesen jól passzol az otthon klasszikus amerikai stílusával.

 

***

5. Fejjel lefelé lógó tükör

A mosdó feletti tükör a fürdőszobában, a lakberendező Lawrence Rizkowsky ötlete volt.Fejjel lefelé lóg a plafonról, így felfelé nézve lehet borotválkozni.

 

***

6. Festőállvány TV állvány

Annak érdekében, hogy világosság és nyugalom költözzön ebbe az otthonba, Vicente Wolf lakberendező egy tölgyfa festőállványra egy gurítható TV állvány kerekeit szerelte. Szinte „lebeg” a szobában és nincs a falnak nyomva. Így egy nagyobb tér illúzióját kelti.

 

***

7. Csillár hirdetőtábla

Az itt élők otthon dolgoznak, ezért az átlagosnál több helyre van szükségük.„Hirdetőtábláját” felszegezte a plafonra. Valójában ennek alapja egy Ingo Maurer Zettel-féle csillár. Ezen tartja a házigazda jegyzeteit, listáit, tanácsait, vázlatait, és még a kalapját is.

 

***

8. Kötél korlát

A tervező és tévés személyiség egy modern és klasszikus belsőt alkotott egy bemutatóházba. A lépcsőhöz vastag nehéz kötelet választott, egy hagyományos korát helyére, és a futószőnyeget úgy helyezte el, hogy ne takarja le az egész lépcsőt.

 

***

9. Tapétázott mennyezet

Ebben az otthonban a fás-madaras tapéta egy grafikai ellenpont. Úgy tűnik, mintha a plafonon is növekedne. A mosdó, a csap és a wc teljesen egyszerű.

 

***

10. Csíkos fa padlózat

Ennek az alabamai nappalinak érdekes a látványa, Bill Ingram építész vastag és egyenes vonalakat festett a foltos fa padlóra. Ez mindent feldob – mondja.

 

 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL