FÉSZEK

Vidám tojásexpressz

Szerző:
Szabó Anna
Nincs már sok idő Húsvétig, de annyira talán még éppen elég, hogy kicsit feldíszítsd a lakást. Ha eddig nem tetted volna meg… Összeállításunkban egyszerűen és gyorsan elkészíthető dekorációkat ismerhetsz meg.

 

Meglepetés az asztalon

Szükséged lesz:
ruhaszalvétára, kartonra, drótra, virágzó ágakra, textilfilcre.

Vágj előrerajzolt sablonnal virágokat különböző méretben a kartonpapírból, majd a kettő darab, egyenlő hosszúságú drótra ragaszd fel. Ezt helyezed majd a tányér tetejére. A ruhaszalvétára pöttyözz tojás alakban, hajtsd össze, és tedd a tányér közepére. Helyezd rá a középen összefogott kartont, majd csúsztasd alá az ágakat.

***

 

 

Tojáskoszorú

Szükséged lesz:
hajlékony (fonható ágakra), ruhacsipeszre, tollakra és virágokra a díszítéshez, tojásra, madzagra, drótra.

Hajlítsd meg az ágakat tojás alakban, majd rögzítsd egy dróttal. Néhány virággal, és tollal tetszőlegesen díszítsd (ezeket is érdemesebb dróttal rögzíteni, mint ragasztani). Használhatsz valódi tojást (de akkor a kifújásával kell bíbelődnöd), csoki- vagy akár porcelán darabokat is. Ezeket egy madzag segítségével kösd fel az ágakra.

***

 

Mesés hangulatban

Szükséged lesz:
libatojásra, maszkolószalagra, pöttyöző ragasztóra, hímzőcérnára, színespaprra, virágos ágakra.

Fújd ki a libatojást, és nagyjából a háromnegyedénél egy éles kés segítségével vágd le a tetejét - csipesszel alakíthatod az éleket. Lyukaszd ki a két oldalát, majd fűzz át rajta egy vastagabb hímző cérnát. Vágj méretre friss ágakat, és minta váza lenne, helyezed bele. Kartonpapírból vágj ki pillangót, és díszítsd ízlésed szerint, ezt is hímző cérnával akaszd az ágra.

***

 

 

Húsvéti zsibomgó

Szükséged lesz:
felfújható lufira, ragasztóra, háztartási papírra (lehet színes celofán is), huzalra, sima színes papírra, fűzfaágra, virágzó ágakra.

Fújd fel a léggömböt, majd ragaszd körbe 5x5cm-es papírdarabokkal. Miután több rétegben felvitted a papírt, és úgy érzed megtartja magát, vedd ki belőle a lufit. Hagyd megszáradni, majd belül rögzítsd vékony dróttal, amit díszíthetsz színes papírból kivágott mintákkal (a képen korongok vannak, de lehet stílusosan tojás, nyúl vagy pillangó alakú).

***

 

 

Tojásfészek

Szükséged lesz:
Vékony színes papírra (2 lap/fészek), kifújt tojásra, dekortollakra, csipkére, színes tojásokra, pamuttörlőkendőre, citromlére.

A papírlapokat vágd vékony csíkokra, és készítsd belőle kis fészkeket. A tojásokat kifestés után díszítheted citromlé, színes papír vagy akár csipke segítségével.

 

 


 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL