SZÓRAKOZÁS

Áprilisi programajánló optimistáknak

Szerző:
Szabó Anna
Egy program nem csinál, tavaszt, de mi már tudjuk, merre induljunk el, ha végre kitavaszodik. Legalábbis az év negyedik, soron következő hónapjában. Ugyan a fák még nem igazán virágoznak, és a meleg szellő is csak emlékeinkben él, de mi még reménykedünk. Például abban, hogy a következő rengeteg fantasztikus program nem hiúsul majd meg!

 

Ezúttal is összegyűjtöttük a számunkra legérdekesebbek programokat, ráadásul többségében olyanokat, amik kifejezett a kisgyermekes családoknak kedveznek.

MonaVie Aktív Élet & Egészség Nap
Időpont: április 06.
Helyszín: Griff Squash & Fitness Club

A rendezvénysorozat célja az egészséges életmód és egészséges táplálkozás népszerűsítése, figyelemfelkeltés a prevenció fontosságára, útmutatás egy egészséges élethez vezető út felé.

Program:
- Életviteli kérdések (mozgás, táplálkozás,étrend-kiegészítés)
- A legújabb fitnesz trendek bemutatása: testtudatos alakformálás
- Hot iron, funkcionális zsírégető tréning
- Ismeretterjesztő előadások, tanácsadás mozgás és táplálkozás témakörökben
- MonaVie termékkóstoló
- Egészséges finomságok kóstoló
- Funkcionális zsírégető tréning - aktív részvételi lehetőséggel!

1. Budapesti Nemzetközi Operett-Musical Fesztivál
Időpont: április 08-29.
Helyszín: Operettszínház

A tavaszt egy igazi operett-musical csemege színesíti, mert 2013 áprilisában a Budapesti Operettszínház a remek nemzetközi kapcsolatait kihasználva, hagyományteremtő szándékkal rendezi meg az I. Budapesti Nemzetközi Operett-Musical Fesztivált, amin a külföldi partnerteátrumok legjobb produkcióikkal vendégszerepelnek. A majdnem egész áprilisban tartó rendezvénysorozaton berlini, bukaresti, csíkszeredai, kolozsvári és szentpétervári zenés színházak szerepelnek egy-egy előadással a Budapesti Operettszínház társulata mellett.

 

2. Székesfehérvári Toros Pálinkafesztivál
Időpont: április 11-14.
Helyszín: Székesfehérvár, Zichy-liget

Ismét felelevenedik a vidéki disznóvágás hangulata, amihez mindenképpen hozzátartozik a jóféle pálinka is. Ebből a kettőből, mármint a finom disznóságokból és hangulatfokozó pálinkákból nem lesz hiány a II. Székesfehérvári Toros Pálinkafesztiválon. A gasztronómia fesztivál főszereplői a hagyományos disznótoros ételek, a házias hús- és füstöltáruk és a finom pálinkák, ebben az évben is vidám böllérversenyen mérik össze tudásukat az induló böllércsapatok. A fesztivál vendégeinek szórakoztatásáról változatos színpadi programok, koncertek, családi és gyermekprogramok gondoskodnak.

 

Medvehagyma Fesztivál
Időpont: április 13-14.
Helyszín: Orfű

A gasztronómiában rengeteg módon felhasználható. Az orfűi, idén tízedik alkalommal megrendezett Medvehagyma Fesztiválon töviről hegyire megismerkedhetünk ezekkel a kulináris fogásokkal. A népszerű gasztronómiai eseményen a csábító illatú medvehagyma és medvehagymás ételek kóstolása mellett gyerekprogramok, vásár, kézművesek, zene, előadások és versenyek várják Orfű látogatóit.

Budai Levesfesztivál
Időpont: április 19-21.
Helyszín: Mammut II. -Szabadtéri parkoló

Budapest első nagyszabású levesfesztiválja, ahol a legjobb hazai és nemzetközi leveseket, összesen mintegy 100-féle különböző receptet szeretnénk a látogatók előtt bemutatni.
A leves fogyasztás évszázadok óta a magyar gasztronómia szerves része, mind emellett az egészséges élet kihagyhatatlan eleme is egyben. Nemzetközi szinten egyre népszerűbbek a levesek, melynek eredményeképp sorra nyílnak a leves bárok külföldön és itthon is.
Elérkezettnek láttuk az időt arra, hogy Budapesten, Európa egyik csodálatos és feltörekvő kulturális metropoliszában életre hívjuk az első hazai Levesfesztivált,mely felvonultatja majd terveink szerint hazánk és a világ ínycsiklandozó és érdekese leves költeményeit.

 

20. Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivál
Időpont: április 18-21.
Helyszín: Millenáris

Az immáron 20. alkalommal megrendezésre kerülő Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivál a nemzetközi könyves világ jegyzett eseménye, a térség meghatározó szakmai és kulturális fóruma. A világirodalom és a hazai szellemi élet kiemelkedő képviselői (25 ország közel 100 neves alkotója, 400 hazai és határon túli magyar író, tudós, művész) részvételével kulturális programok sokaságát kínálja: író-olvasó találkozók, felolvasások, dedikálások, irodalmi estek, könyvpremierek, művészkönyv-bemutatók, kerekasztal-beszélgetések, koncertek, színházi bemutatók, kiállítások, filmvetítések várják az érdeklődőket.

 

Rügyfakadás Tavaszünnep
Időpont: április 20-21.
Helyszín: Gyenesdiás

Igazi családi rendezvénynek ígérkezik a balatoni település, Gyenesdiás hétvégi programja – ha az időjárás is úgy akarja. A tavaszköszöntő szabadtéri rendezvényen lesz főzőverseny szabadtűzön - "régi korok konyhája", játékos programok, kirándulás, lovas- és íjászbemutató, sodrófahajító és malomkődobó verseny, zene - kikapcsolódás az egész családnak.

10. Zalaegerszegi Országos Fazekas-és Keramikus Találkozó
Időpont: április 26-28.
Helyszín: Zalaegerszeg, Göcseji Falumúzeum

Az ország keramikusainak és fazekasainak seregszemléje és bemutatkozási lehetősége a Zalaegerszegi Országos Fazekas- és Keramikus Találkozó. A Göcseji Falumúzeum kiváló helyszínt biztosít, hogy néhány napon át a kézművesek zarándokhelye legyen.
A csodálatos fazekas és kerámia munkák mellett elleshetjük a szakma csínját-bínját, folklór programok sora és tombola is várja a hagyományok kedvelőit. A környezetre pedig nem lehet panasz hiszen igazi falusi hátteret biztosít a rendezvényhez a falumúzeum.

 

Palacsintafesztivál
Időpont: április 28.
Helyszín: Balatongyörök

A Palacsinatfesztiválon a vállalkozó kedvű versenyzők a délután kezdődő vidám programokkal tarkított mulatságon összemérik palacsintakészítő és –forgató tudásukat. A szerencsés győztes(ek) elnyerik a Györöki Palacsintás király és Palacsintás királynő címet. A még szerencsésebb vendégek végigkóstolhatják a különlegesebbnél különlegesebb palacsintákat töltött, panírozott, csúsztatott, rakott, csőben sült stb. palacsintákat. Emellett gyermekprogramok, kézműves játszóház és zenés programok színesítik a rendezvényt.

 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL