SZÉPSÉG

Pihe-puha lábak

Szerző:
Szabó Anna
Igaz, az időjárás még feledteti velünk a jó időt, de hamarosan eljön a nyári lábbelik korszaka. Iktasd be a heti szépségápolási rutinodba az otthoni lábkényeztetést, és készülj fel már most a jó időre!

 

A tavasz és a nyár ellenére is érdemes lábadra rendszeresen energiát fordítanod, mert az évek alatt meghálálja a gondoskodást. Következő összeállításunkban a leggyakoribb problémánkra nyújtunk gyors, és egyszerű megoldást!

 

A leggyakoribb lábbajok

Repedezett sarok
Lábaid közel 900 lépés terhét cipelik naponta. Ez különösen megviseli a sarkat, ha van egy kis túlsúlyod vagy rendszeresen futsz. A sarok repedezett bőrének puhítására használj hidratáló pakolást, majd egy-két órára húzz vékony pamutzoknit. Ha szükséges, ismételd meg több napont át.

Fáradt láb
Ázasd lábadat ásványi vagy egyszerű konyhasóval dúsított langyos vízben. Adj hozzá pár csepp eukaliptusz- vagy szegfűolajat. Ha nincs, törj meg mozsárban néhány szem szegfűszeget, és szórd a vízbe. A só segít a szervezetnek feldolgozni a keletkezett tejsavat, az olajak stimulálják a vérkeringést és az idegvégződéseket.

Benőtt lábköröm
Vágd egyenesre a lábkörmöket. Puhítsd a körmöt meleg lábfürdőben. Óvatosan emeld meg a körmöt, amíg alá tudsz csúsztatni egy vékony gézlapot, ami elválasztja a bőrtől. Ha szükséges, ismételd ezt néhány napig. Ha a benőtt lábköröm begyullad, menj pedikűröshöz vagy orvoshoz.

Vízhólyag
Ha elhatározod, hogy vadonatúj cipőben végigfutod a maratont, jó esélyed van egy-két vízhólyagra. Mosd meg a hólyagot vízzel és szappannal, a fertőzések elkerülésére használj antibiotikus ecsetelőket. Otthon hagyd szabadon a bőrt, így gyorsabban gyógyul.

Tyúkszem
Tegyél rá citromhéjat, ananászt vagy feketetea-filtert, és rögzítsd ragtapasszal. Hagyd rajta éjszakára, és folytasd még néhány éjjel, amíg a tyúkszem elmúlik.

Bőrkeményedés a talpon
Ne vágd le az elszarusodott bőrt, mert begyulladhat. Használj glikolsavas lábkrémet, ez elősegíti az elhalt, szarusodott bőr lehámlását.

 

A legegyszerűbb lábradírok a konyhából

A láb (és a kéz) leradírozása alig egy perc, és valóban puhává varázsolja a bőrt. A sarok bőre hússzor vastagabb, mint más testfelületeké, ezért puhítására olyan dörzsölőanyagokat is használhatsz, mint a só, a cukor és a kukoricaliszt.

Grépfrút
A friss gyümölcs savas és aromás hámlasztó. Ülj a kád szélére, áztasd lábadat lábszárközépig érő langyos vízben, és dörzsöld grépfrútszeletekkel. Masszírozd át cukorral, és ismét mártsd a vízbe. A radírozás után öblítsd le lábadat. Töröld szárazra és masszírozd sűrű, mentás vagy citromos krémmel.

Lime
Ugyanaz a kezelés, de grépfrút helyett limeszeletekkel, cukor helyett pedig kukoricadarát használj.

Citrom vagy vérnarancs
Próbáld ki a fenti kezelést citrommal vagy vérnaranccsal, valamint sóval. Az áztatóvízbe keverj három evőkanál olívaolajat.

Avokádó
A gyümölcs olaja kiválóan hidratál, és E-vitaminban gazdag. A fenti kezelések után masszírozz a lábad bőrébe avokádóolajat.

Hétperces lazító pedikűr

Ha gyakran fáj a lábad, szánj néhány percet egy lazító, szépítő pedikűrre.
1. Radírozd le a durva, száraz bőrt habkővel.
2. A vizes lábat dörzsöld át fürdősóval.
3. Áztasd meleg vízben serkentő hatású borsmenta- vagy rozmaring-fürdőolajjal
4. Töröld szárazra. Nyomkodd hátra a körömágyat fapálcával.
5. Tegyél az ujjak közé elválasztó szivacsot, és jöhet a lakkozás.

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL