FÉSZEK

Női rafinéria fürdőszobára tervezve

Szerző:
Szabó Anna
Ki ne áhítozna luxus fürdőszobára? Mégis sokan tesznek úgy, mintha beérnék a legegyszerűbb tisztálkodó térrel, majd a pénztárcájukra fogják, miért is nem fektetnek energiát a berendezésére. De mint mindig, ez esetben is némi energiával és kreativitással csodákat lehet művelni.

 

Nem kell költséges kirándulásokra, drága gyógyfürdőkre költened, elszökhetsz a világ elől az otthonodban is. Egészen a fürdőszobáig. Kevés pénzből is oldhatod magadban a mindennapok feszültségét. Próbáld ki következő ötleteinket, és változtasd fürdőszobádat a saját privát oázisoddá.

Ha a lakás többi pontját feldíszítetted, miért pont a fürdőt hagynád ki? Itt is elég sok időt töltesz el, miért kellene a csupasz csempét bámulnod? Sokkal kellemesebb a kádban ázva vagy rohanós reggeleken csinosan díszített falak között eltölteni az időt. Ezért azt tanácsoljuk, díszítsd fel a fürdőszoba falát is ugyanúgy, mint a lakás bármely más helyiségét. Ha a sok pára miatt aggódsz, csak olcsó nyomatokkal, dekoratív tányérokkal vagy egy szép aranyozott tükörrel díszítsd a teret.

 

Tárolás a rend lelke

Egy szekrény talán nem tűnik feltétlenül szükségesnek, de a benne tárolt törülközők, piperecikkek és tisztálkodási szerek nélkülözhetetlenek a fürdőszobában. Ha rendetlenség vesz körül, hiába a sok gyertya és illatos olaj, nem lesz pihentető a fürdőzés a kádban. A helyes tárolás elengedhetetlen a fürdőszobában. Ha szűk a hely, lógass fel kosarakat, állíts be szekrényt a mosdó alá, vagy helyezz be magas vékony tárolókat, amik a lehető legkevesebb helyet veszik el a padlóból. Ha több hely áll rendelkezésedre, szerezz be egy nagyobb szekrényt.

A törülközőket érdemesebb melegíthető törülközőtartón tárolnod, legalábbis, azokat, amik épp használatban vannak. Ezek kecsesebbek, mint egy hagyományos radiátor, gyorsabban szárítja meg a törülközőt, és még a helyiséget is fűti.

 

Székek a praktikum jegyében

Egy fürdőszobai székre leülhetsz beszélgetni azzal, aki éppen fürdik, vagy felügyelheted innen a fürdő gyerekeket. Hasznos akkor is, ha arra vágysz, hogy megteljen a kád, de szárítkozhatsz is rajta. A frottírborítású székek egyszerre kényelmesek és praktikusak a fürdőszobában, a fonott székek pedig kicsit a hajózásra emlékeztetnek, míg a míves darabok a vidéki kúriák kertjeit idézik.

 

Rács a fürdőkádon

Meglehetősen ódivatúnak tűnhet az ötlet, de nem szabad leírni csak azért, mert már régóta használatos. A fürdőkádrácsra tehetsz könyvet, gyertyát, de akár piperecikkeket is. A klasszikus fémvázas megoldás valóban mutatós, de elég nagy hézagjai miatt, nem feltétlenül ezt választanánk.

 

Gyönyörű lángok

Az előbb említett gyertyák bárhol, így a fürdőszobában is varázslatos hangulatot teremtenek. Miközben gyönyörködtetnek a legzordabb fürdőszobát is pihentető menedékhellyé varázsolják. Mécseseket érdemes a leginkább vásárolnod, és ha teheted, tárolj otthon nagyobb mennyiséget, mert könnyen rabjává válhatsz a fürdőszobai hangulatvilágítás e formájának.

 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL