KÖZÉRZET

Katus Attila és a nyugodt alvás titka

Szerző:
Szabó Anna
A sármos fitnesz világbajnok nemrégiben különleges feladatot vállalt: egy teljes hétig bárki az ágyába bújhatott, és bebizonyította, hogy mostantól egy teljes hétig illatos maradhat az ágyneműnk. Az eseményhez kapcsolódóan arról faggatták a személyi edzőt, életmód tanácsadót, hogy mit tanácsol a nyugodt, pihentető alváshoz.

 

1. A pihentető alvás elengedhetetlen a kiegyensúlyozott élethez. Átlagosan 8 óra alvásra van szükségünk, és tanácsos éjfél előtt lefeküdni. Ennél is fontosabb, hogy alvásunk 1,5 órás ciklusokból áll: 1,5 óra, 3 óra, 4,5, 6 óra és 7,5 óra. Arra kell ügyelni, hogy a tiszta alvási idő ezekhez a ciklusokhoz igazodjon. „Ha kihasználjuk a ciklusunkat, az olyan, mint amikor a szörföző használja a hullámot”- tette hozzá Attila.

2. Étkezésre is érdemes odafigyelni, az arany középutat kell megtalálni. Ha a könnyű étkezés a cél, egy gyümölcstál például kitűnő vacsora lehet. A lényeg, hogy arra törekedjünk, csak annyit együnk, amitől nem vagyunk éhesek, de az éhgyomor sem tanácsos lefekvés előtt.

3. Attila szerint a folyadékbevitel a legfontosabb. Sokszor azért esznek mértéktelenül az emberek este, mert nem ittak kellő mennyiségű folyadékot. Étkezés nélkül 1-2 hétig bírjuk, folyadék nélkül viszont csak 1-2 napig. Ugyanez a helyzet éjszaka is, a folyadékhiányt már éjszaka megérzi a szervezetünk és jelez. Ha felébredünk, igyunk egy pohár vizet, és próbáljuk megtartani a folyadékszintet, lefekvés előtt pedig egy gyógytea segíthet.

4. A masszázs ellazítja a testet, lelket, de akár egy jó meleg fürdő is hozzájárulhat ahhoz, hogy kikapcsoljunk és ráhangolódjunk a nyugodt éjszakára.

5. A fitneszguru számára az ágy az egyik legfontosabb pont a lakásban, az alváson túl szeret netezni, tévézni is az ágyból. Nem mindegy milyen körülményeket teremtünk: a hőfok, fényviszony, elektroszmog mind hozzájárulnak az alvás minőségéhez. Érdemes arra is odafigyelni, hogy éjjel 18-19°C legyen a hőmérséklet.

6. A friss ágynemű is segít, hogy ellazuljunk éjszaka, Attilára a friss ágynemű olyan hatással van, mint a gyertya, megnyugtatja, éppen ezért minden mosásnál használ öblítőt. Ő már próbálta a Lenor új formuláját, és biztos abban, hogy valóban 7 napig friss maradhat az ágyneműje, ezért eldöntötte, hogy ezt bebizonyítja Oravecz Nóra bloggernek, aki különböző próbatételekre hívja ki 7 napon keresztül, és mindenki másnak, aki kételkedik a 7 nap frissességben.

+1 tipp: Hét napig illatozó ágynemű a Lenorral

Imádod a frissen mosott ruha és ágynemű illatát? Tudtad, hogy mostantól nemcsak egy napig, hanem egy teljes hétig élvezheted? Nehéz elhinni, ugye? Ha nem hiszel nekünk, kövesd a 7 NAP FRISSESSÉG PRÓBÁJÁT a lenor Magyarország Facebook oldalán, és győződj meg róla a saját szemeddel! http://www.facebook.com/LenorMagyarorszag?fref=ts

 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL