SZÓRAKOZÁS

A bor, ha női...

Szerző:
Szabó Anna
A bor és a nő két örök téma, a borász közösségben pedig mostanság sűrűn találkozni női nevekkel. Egyre több hölgy dönt úgy, hogy ebbe a különben férfias szakmába fog. Hogy létezik-e ilyen kategória, hogy női bor?

 

Sokan mondják, hogy ha nagyobb birtokon gazdálkodó borászatról beszélünk, ott már elvész ez az árnyalatnyi különbség, ami férfi és női borász között különben megvan. Néhány borász hölgy csatlakozott a Women’s Wine World sorozathoz, mely a héten debütál az Egykettő Borbisztróban. Kiderítjük velük, létezik-e ilyen kategória, hogy női bor. Bárdos Saci, Matolcsy Sára, Csetvei Kriszti, Gálné Dignisz Éva, Heimann Ági, Szegedi Csilla, valamint a Pfneiszl lányok, Katrin és Birgit. Csak néhány név, akikkel a közeljövőben találkozhatnak az érdeklődők.

Bizonyára senkinek nem mond újat a megállapítás, hogy vannak férfi és vannak női szakmák. A borászat vajon minek számít? A hozzáértő szakemberek gyakran meg tudják állapítani egy borból, hogy milyen nemű borásszal van dolguk, csak abból, hogy megkóstolták alkotását. Igaz ez?

Milyen is a női bor? A bor, ha női, akkor egyszerűen más energiái vannak, megjelenik benne egy feminin felhang és van benne némi szexepil. A borász pedig, ha nő, másként prezentálja a saját borát, mint egy férfi. Erre mutat rá január 23-án 19 órakor két csodálatos hölgy, Bárdosi Sarolta, tokaji és Csetvei Krisztina, móri borászok, akik a Women’s Wine Word esemény keretében mutatják be saját boraikat. Az első kóstoló további különlegessége, hogy a résztvevők először kóstolhatják meg Szász Kinga egyedi csokoládéját is, mely Csetvei Kriszti tramini törköly pálinkájával van töltve.

A Women’s Wine World egy olyan kezdeményezés és összefogás a női borászok részéről, mely csak most indult útjára, de rendszeresen 2 hetente kerül majd megrendezésre a Budapest Funzine magazinnal együttműködésben a Budapest szívében található Egykettőben. Mindig más-más női borász mutathatja be gyermekeit. A jövőben többek között Szegedi Csilla (Hilltop Borászat), Matolcsy Sára (Etyeki Kúria), Heimann Ágnes (Heimann Pincészet), Gálné Dignisz Éva (Gál Pincészet) és a Pfneiszl testvérek (Pfneiszl Pincészet) tartják meg sajár boraik bemutatóját és beszélnek arról, milyen számukra a jó bor és hogyan csempészik bele nőiességüket az általuk előállított vörös-fehér és rozéborokba.

Az Egykettőben emellett a héten folytatódik a Borkóstoló (nem csak) anyukáknak elnevezésű rendezvénysorozat is, mely azoknak a nőknek szól, akiknek kell egy kis szabadidő, kell egy kis pihenés a hosszú napi teendők után, mikor barátnőikkel, barátaikkal vagy párjukkal egyszerűen csak leülnek egy hangulatos helyre és finom borokat, ínycsiklandó falatokat kóstolnak, miközben egy hozzáértő szakember útmutatást nyújt nekik a borok világában. Az eseménysorozat kitalálója Gyalog-Szőke Zsófi, maga is anyuka, de imádja a borokat is. Szeretett volna egy olyan rendezvénysorozatot megálmodni, ahol az anyukák, illetve a „nem csak anyukák” is fesztelenül hódolhatnak bor iránti szenvedélyüknek. Január 24-én 19 órakor Demeter Endre borász mutat utat a vendégeknek, aki Mádról, a Tokaji borvidékről érkezik majd.
Két izgalmas, nőknek szóló boros esemény, mely arról szól, hogy a hölgyek megünnepelhessék nőiességüket, a férfi vendégek pedig csodálják azokat a nőket, akik finomságot, egy kis pimaszságot és lendületet visznek abba a szakmába, mely eddig a férfiak területe volt.

Részletek és helyfoglalás a www.egyketto.eu oldalon.
Bor, ha női: http://egyketto.eu/womens-wine-world/
Borkóstoló (nem csak) anyukáknak: http://egyketto.eu/nem-csak-anyukaknak/

 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL