A mákmag nagyon egészséges élelmiszer, és a közhiedelemmel ellentétben teljesen ártalmatlan. Teli van B1-, B6- és B2-vitaminokkal, valamint dúskál a niacinban is. Ám ásványi anyagokból is tartalmazza a legfontosabbakat: cinket, foszfort, kalciumot, káliumot, magnéziumot és vasat. Tehát, ha eddig nem is rajongtál érte, éppen itt az ideje, hogy megszeresd, például a következő receptekkel!
***
***
***
***
Szeretnél még több csodás mákosságot kipróbálni?
Íme, korábban megjelent receptjeink!
Mákos felfújt
| |
| |
| |
| |
Narancsos mákos » |
OLVASS TOVÁBB!
Egészséges akarsz maradni? Egyél úgy, mint egy lazac!
A kis, vadon élő halak fogyasztásával mi és a környezetünk is nyerhet....
GASZTROTényleg be lehet rúgni a teától?
Hallottad már, hogy a teától be lehet rúgni? A svájci teaszakértő elmagyarázza, miről van szó....
GASZTROMit ehetünk só helyett?
A magas vérnyomásban szenvedő betegeknek csak kis mennyiségű nátrium-kloridot szabad fogyasztaniuk. De van egy alternatíva, amely majdnem ...
Veszélyes lehet az újramelegített rizs
Gyakran melegíted újra a rizst? Akkor fennáll a veszélye, hogy sült rizs-szindrómát kapsz....
GASZTRONem ehetünk többé Camembert sajtot?
Francia kutatók a fehér, bolyhos kéreggel rendelkező Camembert sajt lehetséges végnapjaira figyelmeztettek....
GASZTRODepressziót okozhat a Mekizés
A gyorséttermi ételek depressziót okozhatnak - legalábbis egyre több tanulmány utal erre....
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK