SZÉPSÉG

Metálos szemek: 2013 nagy kedvence a kifutókon

Szerző:
Szabó Anna
Ezen a tavaszon a kifutók majd ragyogni fognak az ezüst, az arany a platina és a bronz árnyalataitól. De nem csupán finom csillogás és finom fények keverednek majd. A hatás sokkal inkább lesz extravagáns és lehengerlő.


Íme a legtökéletesebb párosítások, ha be akarod ragyogni tekinteteddel az éjszakát.

 

Tökéletes platina

 

A Chanel sminkmestere az ajkakra és a teljes szemre, egészen a szemöldökcsontig használta a metálos színeket. Durván elnagyoltan festett, majd az egészen szemet mély fekete ceruzával keretezte.

 

***

Metálos füstös szemek

 

Tikkadt füstös szemek a Versace-nál. A divatház sminkese felhagyott a klasszikus fekete és szürke színekkel, a melegebb bronz és barna árnyalatokért.
Kezd el kihúzni a szemed körül fekete szemceruzával. Ecsettel vigyél fel fényes bronz árnyalatot az ajkaidra. Keverj csokoládébarna árnyalatot a szemhéjgyűrődésekbe és csinálj V-alakot így ez meghosszabbítja a külső sarkokat. A végén tegyél fel homok színű pírt, szempillafestéket és ajakbalzsamot.

 

***

Egyszerű szexi réz

 

Esti bulizós sminkre vágysz pár perc alatt? A Chloé divatház szárnyaló sminkje jó választás. Fényes réz árnyalattal dolgozott a bámulatos hatás kedvéért. Elkezdte felkenni az alapkrém árnyalatát, a szemöldökcsontig, kihúzva a színt a külső szemsarkokig. Egy vattával körülment a kerületén, és egy éles háromszög formájú szárnyformát kreált. Végül metálos réz árnyalattal ment rá a tetejére. Noha, szempillafestéket nem tett fel, ez nem olyasmi, amit minden nap kihagynál.

 

***

Absztrakt ezüst

 

A fenti sminknél azt az illúziót akarták kelteni, hogy a modellek éppen a vízből jöttek ki. A sminkes a modellek arcát ajakfénnyel, és az ajkukat folyékony ezüst pigmentekkel festette ki. Kihagyhatod a ragadós arcot, de úgy gondoljuk, hogy az ezüst árnyalat nagyszerűen néz ki fekete koktélruhával.

 

***

Kis fényesség

 

A gyönyörű arany ombré szemárnyalat Vera Wang esetében, azt jelenti, hogy ébresszük fel a nyári Napot Indiában, abban az országban, mely a tervező nyári kollekcióját inspirálta. Pieroni rozsdás arany port alkalmazott a szemekre, egy szivacshegyű aplikátorral, mely keveréke a barnának a bronznak és az aranynak. Felvitte és összemosta a porok árnyalatait, a szemhéjon, fel egészen a szemöldökcsontig, aztán több bronz árnyalatot kent a szempillákhoz közel hogy intenzívebb legyen.

 

***

Kevert metálok

 

Az arany és az ezüst párosítása ijesztően hangzik, de a Ferré divatház sminkmestere meglepő kombinációja gyönyörűen néz ki. Háromfajta metál árnyalatot használt és egy csomó fekete szemceruzát. Elkezdte kihúzni a felső szempillákat fekete géllel és kicsit elvitte az alsó szempillákig. A szemhéjak belső felét (nem a belső sarkokat) kifestette világos bronz árnyalattal. A külső felüket sötét bronz por árnyalattal festette, majd elkent az egész alsó szempilla vonal alá. Aztán a belső sarkokba ezüst pigmentet pamacsolt, melyet szintén az egész alsó szempilla vonal alá kent. A szempillákat göndörítette és kifestette fekete szempillafestékkel, és míg ő az ajkakat korrektorral festette ki. Mi inkább nude árnyalatú szájfényt javasolunk.

 

***

Fényes réz

 

Szeretjük a fényes, rezes, narancsos szemfestéket. A Louis Vuitton kollekciójánál főleg azt szeretjük, ahogyan alkalmazták. Nehéz, fekete szemceruzával húzta ki a szemek alatt és sok-sok szempillafestéket használt, így olyan lett mint egy ’60-as évekbeli szem, melyet tökéletesen kiegészít Marc Jacobs divat inspirálta kockás ruhái, és egyes ruhadarabjai. Könnyű is elkészíteni.
Fogj egy krémes fekete ceruzát és húzd át az alsó szempilla vonalat, a külső sarkok felé vastagítsd. Mindegyik szemsarkot tisztítsd ki vattával. A szemhéjakat rozsdás réz árnyalattal fesd ki, és kenj fel egy vékony réteg ajakbalzsamot végül a tetejére.

 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL