FOGYÓKÚRA

Őrült diéták józan köntösben

Szerző:
Szabó Anna
Nincs ádázabb harcos, mint egy súlyával küzdő nő. Aki csatákon keresztül próbálja önmagát legyőzni és unos-untalan alul marad a saját magával vívott harcokban. Stratégiákat dolgozunk ki, hogyan tudnánk magunkat jobb teljesítményre sarkallni anélkül, hogy az őrületbe rohannánk. Csoda, hogy sokan és sokszor túlzásokba esnek?

 

Akiknek nem csak a maguk és párjuk, de az egész világ előtt az év minden napján, annak mind a 24 órájában toppon kell lenni, annak egy-egy sikeres fogyókúra, dollár milliárdos szerepeket hozhat. Nem véletlen, hogy az örült diéták melegágya a sztárok világa. Kezdjük ott, hogy a „tv mindenkire rátesz öt kilót!” - tartották a televíziózás nagy öregjei, így ha valaki ma trendi akar lenni, akkor bizony az átlag alatt 5 kilóval kell kezdenie. Mind tudjuk, hogy ez túlzás, de ha egy szerep vagy címlapfotó akár csak látszólag is néhány centin múlik, akkor mese nincs, elő kell kapni a csodarecepteket.


Juharszirup-diéta


Ezek közül is a legismertebb Beyonce juharszirup-diétája, ami a Dreamgirls című film főszerepét hozta a híres énekesnőnek. A diéta lényege, hogy 14 napon keresztül nem vett mást magához, mint vizet, juharszirupot, citromot és cayenne borsot. Tagadhatatlan, hogy mindegyik a maga nemében páratlanul jó hatással bír, ha fogyókúrázunk, mégis enyhe túlzás ezeken élni! Egyoldalú, nem csak a kilók, de az erőnlét és az immunrendszer is jócskán megsínyli, ha követed. Aki mégis belevágna, legyen kissé előrelátóbb és iktasson be némi vitamin utánpótlást is, és ne tartson 5-7 napnál tovább, inkább ismételje néhány hét múlva.


Anyagcsere-gyorsító koffein


Mary-Kate Olsen nevéhez fűződik a kávé-diéta, amit lássuk be mi magunk is ösztönösen elkövetünk időnként. Hiszen állandóan rohanunk, és időnként egy-egy étkezés helyett inkább csak egy kávét iszunk. Valószínűleg a hölgy egy idő után át esett a ló túloldalára, és több étkezést is felcserélt egy-egy csésze kávéra, mire elérte az általa áhított alakot.


Szintén a koffein „anyagcsere-gyorsító” hatását akarta kihasználni Britney Spears, aki energiaitalokat és hashajtót kombinált a maga diétájában… nem véletlenül nem lett túl népszerű, hiszen ez logikátlan és veszélyes. Ezen hátrányai már rövidtávon megmutatkoznak, hiszen testzsírt így veszíteni lehetetlen, a fogyáshoz sok folyadékra van szüksége a szervezetnek a hashajtók viszont épp ellenkező hatást váltanak ki - nem beszélve a vízzel távozó fontos és értékes ásványi sókról és nyomelemekről. Hosszú távon egészsége látja kárát annak, aki vakon követi a sztárt.

Téved, aki azt hiszi, ennél őrültebb ötletekkel nem szolgálhatunk! Vigyázat, sokkolóak leszünk! Ki ne szeretett volna úgy fogyni, hogy nem kell lemondani az általa megszokott ízekről. az őt kielégítő mennyiségekről, és főként izzasztó sport nélkül? Mielőtt fellelkesülne a kedves Olvasó, szólok, itt még nem tartunk! De a fogyókúrázók nagy segítségére lehet a szauna, na, nem az izzasztó fajta, hanem a krioszauna, ami -180 celsius fokon sokkolja a fogyni vágyókat.

Didergés a szaunában


Hihetetlen, de állítólag a kezelés rövid, nagyon hatékony és mindennek fejében minden kellemetlenségtől mentes! Elsős sorban gyógyászati céllal alkalmazták: fájdalomcsillapításra, gyulladáscsökkentésre. A hidegben rejlő gyógyerőt eddig borogatások, váltott hideg-meleg fürdők formájában már eddig is alkalmazták, de az extrém -180 fokos hideg a szervezet minden tartalékát a túlélésre összpontosítja. Olyan folyamatok indulnak be, melyek hatására fájdalomcsillapító, gyulladáscsökkentő hormonok szabadulnak fel. Az agyban hirtelen megnő az endorfintermelés, varázsütésre elillan minden stressz, amit magunkban hordozunk. Mindeközben testünkben a vér a létfontosságú szervekhez tódul, hiszen ezeket a szerveket „üzemi” hőmérsékleten kell tartani. Ahhoz, hogy a hőháztartásunk állandó maradhasson, irgalmatlanul sok energiára van szüksége, és ezt a tartalékaiból fedezi. Egy kiegyensúlyozott étrenddel és megfelelő mozgással a krioszauna látványos eredményeket produkál, ami nem csak a kilókban, centikben, de a bőrünk simaságában is megmutatkozik majd. Kérdés, hogy egy ennyire extrém, majdhogynem utópisztikus módszer mennyi bátorságot igényel? Mindenesetre a vállalkozó szellemű diétázók kérjék ki háziorvosuk véleményét az első használat előtt.

 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL