FÉSZEK

Lakástrend 2013

Szerző:
Szabó Anna
A szín továbbra is kiemelkedő szerepet tölt be otthonaink stílusát illetően. Egyszerre tükrözi majd vissza a reményt a jobb időkre, és a meleg biztonságot. Azonban a semleges falszíneket kedvelők se csüggedjenek, mert számukra is van alternatíva.

 

Öt éve általános tendencia, hogy az emberek nagy többsége nem túlzott mer lakásátalakításba belevágni. Leginkább az olcsó, de trükkös megoldásokat választja. Legyen szó növényekről, vagy állatmintákról több jel is utal arra, hogy a természet meghittségét még inkább igénylik az emberek mint valaha bármikor. Azonban még erősebb igényük van a tartós elegancia és kényelem megteremtésére. 

 

Válogatott minták mindenütt

Állati nyomatok
Sokak örömére visszatérnek a szavannák hangulatát idéző álltaminták, de leginkább a zebra és a leopárd. Miközben ezek leginkább mintaként lesznek népszerűek, addig az elefántok és a kutyák egész alakos képekként, de főként nyomott sziluettekként.

Virágok
Új formát öltenek a virágok, ugyanis most leginkább nem teljes valójukban, hanem elszórt szirmok és rügyek váltakozásában lesznek divatosak. Esetenként tapétákon, de leginkább a szöveteken, párnahuzatokon köszönnek majd vissza ezek az elszórt minták.

Sávok, vonalak, csíkok
A kifutók modelljein egyre többször látható geometriai minták, azok közül is a csíkok a falakon szintén kedveltek lesznek. E minta hatására úgy érezheted, mozgásba lendül a tér körülötted, igazi dinamikus alapot adhat életterednek.

 

Dobogós színek

Kék
Ahogy a zöld 2012 színévé avanzsált, úgy idén a kék teszi ezt. Egyetemes kedvence lesz férfiaknak és nőknek egyaránt, szinte már semleges hatást kelt, annyi helyen köszön majd vissza.

Sárga
Képzeletbeli dobogónk második helyére a sárga került. De. Felejtsd el a rikító neont, képzelj inkább magad elé lágy, halvány napsárga árnyalatot. Párosítsd sötétebb színekkel, így az összhatás valóban harmonikus lehet.

Piros
A tavalyi narancsot váltja fel idén a mély borvörös. Sokan rajonganak ezért a színért, főleg, ami a hálót illeti. Mi azért mértékletességre intenék alkalmazásakor, mert ugyan megrészegíteni nem fog, de esetenként túlpörget vagy akár nyomasztó hangulatot kelt.

 

Magával ragadó stílusok

A lakberendezési divat a stílust illetően két irányvonalra szűkül idén. Nagy örömünkre, és talán a várható filmes premiereknek köszönhetően tért hódít a „Femme fatale” és nagyvárosi stílus.

Nőies, de egyáltalán nem kislányos vonalakat képzelj magad elé. Letisztult formák mégis görbe vonalak, bársony – lehetőleg a fent említett borvörösben… ezzel meg is teremtetted a Femme fatale stílusirányzat alapjait.

Előre szólunk, hogy a nagyvárosi stílus a legtöbb nőnek nem lopja majd be a szívébe magát. Az ipari korszakot idéző szürke, hideg anyagok, formák térnek vissza keretein belül.

 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL