ANGYALISKOLA

Angyalok a Szeretet ünnepén

Szerző:
Szabó Anna
Karácsony van, bizonyára minden tökéletes otthon. A lakás szép, a fa fel van díszítve, az asztal megteríteve és telerakva minden földi jóval, amit a család költségvetése megengedettl. Mindent kutya futtában csináltunk, de lélekben máshol voltunk.

 

Állj meg egy percre!

Legtöbbünket a karácsonyi készülődés végletessé tesz, néhányan az utolsó tűlevélig mindent kontroll alatt tartunk és várjuk, tudjuk, reméljük, idén is csodálatos lesz. Míg mások naprakész kis grincs módjára, utolsó pillanatig mereven ellenállnak a hajcihőnek. Érdemes azonban megállni egy percre, sóhajtani egy nagyot és engedni, hogy gondolataink letisztuljanak. Hiszen az éremnek csupán egyik fele a halászlé, a bejgli és a sok-sok ajándék. Ezek csupán eszközök, amikkel kifejezhetjük a szeretetünket, hiszen azokkal fogyasztjuk el őket, akik a legközelebb állnak a szívünkhöz, és azokat lepjük meg ajándékkal, akik számunkra a világon a legfontosabbak. Minden körítés, minden hagyomány ezt hivatott kifejezni - a hálánkat és a köszönetünket. Kapcsolatunkat az élőkkel emlékeinket a halottainkról, és kötődésünket az angyalainkhoz. Most van itt az alkalom, hogy ne csak a környezetünket, de szívünket is dicsfénnyel díszítsük fel, és sugározzon belőlünk a hála és a szeretet azok felé, akik valaha is kedvesek voltak a szívünknek.

Szerencsések vagyunk, ha időben megtanultuk, milyen erő rejtezik a hála és köszönet mögött. Mert aki megtanulja megköszönni azt, amit szeretteitől, angyalaitól, vagy épp a sorstól kapott, annak mindennap elhagyja a hála az ajkát, és tisztában van vele, milyen szerencsés, hogy embernek született, hogy kezében ott a lehetőség megélni és jobbá tenni ezt a világot. Álljon itt egy vers, ami számomra leginkább kifejezi a Szeretett ünnepét, egy vers, ami a szeretetet és az angyali segítséget mintegy körforgást ábrázolja.

Köszönet és hála

Köszönet nektek apám, s anyám!
Hálával tartozom az élet hajnalán.
Szívetekben legyen boldogság, béke
Töltse meg lelketek a boldogság reménye!

Szeressétek egymást, úgy, ahogy én szeretlek
Titeket
A Jó Isten árassza rátok a kegyelmet!
Köszönöm azt, hogy felneveltetek,
S köszönöm mindazt, hogy átöleltetek!

Az életben legyen még sok
Boldog szép napotok,
Áldjon meg titeket az Isten!
Vigyázzanak rátok az őrző angyalok!

Hálás vagyok, hogy mikor gyermek voltam
Vigyáztatok rám,
Köszönet nektek mindenért,
Apám, anyám!

Pisch Ferenc

Az igaz hála és köszönet minden nehézségen átsegít az életben

Így karácsonykor talán a legfontosabb gondolat ez - hinnünk kell magunkban. Hinnünk kell angyalainkban és abban, hogy minden köszönetnyilvánítással mélyebb és szorosabb a kapcsolat közöttünk. Meg kell tanulni örülni, meg kell tanulni szem előtt tartani azt, ami miatt hálásak vagyunk és ez hitet ad ahhoz, hogy bátran és bizakodóan nézzünk szembe azzal, ami ránk vár. Számomra ez a szeretett ünnepének lényege – a hála és a köszönet ünnepe. Idei utolsó Angyaliskola óránk kulcsfontosságú gondolata legyen ez. Amikor karácsonykor kigyúlnak a fények, hívd magadhoz angyalaidat is és kérd, legyenek körülöttetek az ünnepen, töltsd meg a szobát a háláddal feléjük, hiszen az este meghitt, szeretetteljes melegsége nekik is köszönhető. Amiért születésed óta vigyázzák lépteidet, és óvják szeretteidet.

 

 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL