KÖZÉRZET

Bolygó egészség - Az égitestek és a szervezeted

Szerző:
Szabó Anna
Tudod, hogy az Univerzum bolygói a fizikai tested különböző részeit képviselik? Félelmetes, mennyi tanulmány készült a bolygók és a testrészek, szervek kapcsolatáról. Nem új dolog ez, ha jobban belegondolsz, már őseink is eszerint éltek.

 

A bolygók hatásának jelenléte az emberi testben, csak egy példája az asztrológia azon képességének, mely magasabb szintre emeli a kapcsolatot, az emberi és az isteni lét között. Ha megtanulod a testrészek és szervek bolygókkal való összefüggését, akkor megérted, hogy az emberiség milyen kapcsolatban van az Univerzummal. A tudósok már bebizonyították, hogy testünk ugyanabból a csillagközi anyagból van, mint amit a bolygók és a csillagok tartalmaznak. Ha mélyebbre ásunk ebben a tudásban, és megtanuljuk a szimbolikus kapcsolatokat a bolygók és a testünk között, megértjük az istennel való kapcsolatunkat.

Ráadásul, ha tudjuk melyik bolygó melyik szervünkön uralkodik, ez az Univerzum erőihez köt. Hogy miért is? Mert bizonyos bolygók energiájába lépünk, hogy javítsunk testünk bizonyos funkcióin. Az őseink is hasonlóan jártak el: a bolygók szimbolikus jelentéseit összehozták a testrészek szimbolikus jelentéseivel, mely természetes tanulási és gyógyítási folyamat volt, s így válhattak korán sámánná, bölccsé, és metafizikussá. Légy modern bölcs, és értsd meg, hogyan függ össze az emberi test a bolygókkal. Itt egy kis ízelítő, hogy beindítsd mágikus utazásodat a kozmikus fejlődés területén.

 

 

A minket irányító bolygók, és azok hatása az emberi testre

Nap:
A Nap irányítja az általános energia folyamot az egész testben, és körülötte (éteri, aura- energiatest, mely a mi energiánk, de túlterjed fizikai testünkön is). A Nap egyenlő partner a szívműködésben, keringésben, életerőben és általában a gyógyulásban.

Hold:
A Hold irányítja a nedveket a testben. Ugyanúgy a Hold a felelős az ár-apály miatt is, a Föld körüli keringése szerint, a Hold hasonlóképpen befolyásolja a testünkben lévő nedveket. Vízvisszatartás, véráramlás, emésztőrendszeri mozgások, és a sejtközi állomány mind a Hold energiájának a hatása.

Merkúr:
A Merkúr irányítja a mentális funkciókat, és egyenlő hatással van mind a két agyféltekére. Segíti az elme tisztaságát, a kreatív gondolatokat, a stratégiai számításokat az agyban. Az automatikus funkciókon is a Merkúr uralkodik (légzés, pislogás, stb.) és a Holddal együttműködve az emésztési funkciókat is ő irányítja.

Vénusz:
A Vénusz egy nagyon érzéki, tapintással kapcsolatos bolygó, tehát ő irányítja az érzékszerveket. A Vénusz a táplálkozás örömének is a bolygója, az ő hatása alatt van az ízlelés, a nyelv, a nyelés, a száj és a nyálmirigyek. A tapintás érzékelése és bőr is a Vénusz alá tartozik. Ez az égitest szabályozza az édességet a testben, vagyis egyensúlyban tartja az inzulint, a cukrot és a szénhidrátot a testben).

Mars:
Mivel ő a vörös bolygó, könnyű kitalálni, hogy a Mars a vörös vértesteket és a természetes oxidációt uralja a testben. A Mars egy öntudatos bolygó, így a szaporítószerveken is uralkodik pl. a nemi szervek működésén.

Jupiter:
Ez egy hatalmas bolygó, így azt az érzést kelti, hogy ő irányítja a test fizikai növekedését. A Jupiter segít a toxikus anyagok megsemmisítésében, kiválasztásában és a méregtelenítésben. A Jupiter tehát a veséken és a májban uralkodik. Egészében véve a Jupiternek védelmező energiája van, és működésével megkönnyíti a növekedést, és megakadályozza az elakadást.

Szaturnusz:
Ez a bolygó a kontroll és a struktúrák bolygója, így logikus, hogy a Szaturnusz lesz hatással, az egész felépítésünkre. Ez azt jeleneti, hogy a csontjainkra van hatással. Ez a bolygó szabályozza az erőt, a belső stabilitásunkat a csontváz rendszerünkben.
Fontos szerepet játszik a csontsűrűségben, a kalcium beépülésében és más egyéb fontosabb vitaminok beépülésében. A Szaturnusz szintén jelen van a porcokban, fogakban, körmökben stb.

Uránusz:
Az Uránusz irányítja az idegrendszert, mind az egyéni skálán, és mind a társadalmi skálán is. Az Uránusz szerepet játszik a légzési funkcióban. Hörgők, tüdő, rekeszizom, csillók, légcső – mind az Uránusz alá tartozik.
Ezért az Uránusz energiája szabályozni tudja a légzési funkciókat. (bronchitis, tüdőtágulás, asztma).

Neptunusz:
Ez a bolygó segíti a mirigyek funkcióit, különösen az endokrin mirigyekért, melyek szerepet játszanak a hormonok kiválasztásában.
Az endokrin mirigyek – beleértve a pajzsmirigyet is, és a mellékvesét is, - mindegyik elég misztikus szerv az ezoterikus iskolák szerint. A Neptunusz segíti a nyirokrendszer működését.

Plútó:
Ez a bolygó (vagy kisbolygó) a megújulásért felelős, olyan érzést kelt, hogy képes az egész testet megújítani, regenerálódni és gyógyulni. A Plútó fontos szerepet játszik a gyógyításban azáltal, hogy többféle funkciót ural az immunrendszeren belül. Hatalma van a születés és a halál felett, még sejtszinten is. A Plútó a test szaporítórendszere felett is uralkodik.

 

Ha ismered a bolygóknak fent leírt hatásait, fel tudod használni erejüket, arra hogy javíts általános közérzeteden. Csak azáltal, hogy ismered ezeket a bolygókat és a kapcsolatukat a testeddel, egy idő múlva érezheted vitalitásod növekedését. Jusson eszedbe, minden mindennel kapcsolatban van, és együtt működik. Ennek a tudása arra teszi képessé az embert, hogy együtt tudjon működni az univerzum erejével. Ez azonban korántsem jelent orvosi tanácsot. Ha gyakori panaszaid vannak, fordulj orvoshoz!

 

 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL