SZÉPSÉG

Az autóvezetés ráncosít?

Szerző:
Szabó Anna
Az arcod bal oldalán több a ránc? Nem lehet véletlen. Nézz a tükörbe. Az arcod bal oldalát hasonlítsd össze a jobbal. Nem több rajta az apró ránc, a szeplő, esetleg szárazabb, foltokban?

Sohasem gondoltad eddig, de az az akár csak napi kétszer tizenöt perc (és dugóban mennyivel több) amit azzal töltesz, hogy munkába autózol, az eltelt évek alatt hatással van az arcbőrödre.

De mit tehetsz?
Használj napvédő krémet
Még ha csak pár perc is az út, minden nap meg kell tenned, és a napsütés és ultraibolya sugárzás hatása összegződik.
Hát használj napvédő krémet. Nyáron is, télen is, akkor is, ha szürke az ég. Ne tévesszen meg a borult ég, a napfény akkor is éri a bőrödet.
A ráncok az ultraibolya (UV) sugarak hatására keletkeznek a bőrön. Nézd meg jól a napvédő krémedet, ahhoz, hogy hatásos legyen, mindkét fajta UV sugarat ki kell tudnia szűrni. (UVA és UVB) Az UVA sugarak, azok, amik a ráncokat okozzák, a szélvédő üvegén is áthatolnak. Az igazán jó napvédő krémek tulajdonképpen „bevonatot” képeznek a bőrödön, az igazán hatásosak titándioxid vagy cinkdioxid tartalmúak.
Ha barnulsz, az tulajdonképpen azt jelenti, hogy a bőröd védekezik a napsugarak ellen. A ráncok igazából nem a kortól vannak, hanem az idők teltével beszerzett napkárosodástól a bőr elveszti a rugalmasságát.
Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL