FÉSZEK

Karácsonykor is varázsold otthonodba a természetet!

Szerző:
Szabó Anna
Idézd fel a havas esti táj csodáját, és indulhat a varázslat! Vacsora vendégeidet könnyedén lenyűgözheted következő dekorötleteinkkel. Könnyedén elkészíthetőek, és teli vannak természetes alapanyagokkal!

 

Mindenképpen arra bíztatunk, próbálj ki belőlük párat, és fogd fel az egészet kikapcsolódásként. Így még az is előfordulhat, hogy néhány saját ötlettel egészíted majd ki olyannyira kedvet kapsz hozzá.

 

Gyűrűbe fogva

Sokan luxusnak tartják a szalvétagyűrűt, azonban ez az apróság tényleg emeli az ünnepi hangulatot az asztalnál. Akár minden évben lehet másféle, ha szánsz egy kis időt az elkészítésére. Húzd a bogyós ágakat kis koszorúba, majd erősítsd meg drótdarabbal. Minél több színben pompázik az ágak termése annál mutatósabb lesz, de még továbbdíszítheted hóspray-vel.

***

 

Hó, ami sosem olvad el

Bármily hihetetlen, ez a „havas” kompozíció pár gyertyából, nagy szemcsés sóból decoupage-ragasztóval készült. A gyertya esetében bőven lehet variálni a színválasztással, mondjuk mi metálos színekkel, és a bézs árnyalataival tudjuk még elképzelni. Az elkészítési módot már valószínűleg kitaláltátok: a gyertyák oldalát egyszerűen kenjétek be a ragasztóval – használjatok dekorecsetet –, majd hengergessétek meg benne a gyertyákat. Ezután szórjatok egy kis tálkába a maradék sóból, és helyezzétek rá tetszőleges sorrendben a gyertyákat.

***

 

Talált meg a helyed

A képen látható virág közelebbről megnézve egy félbevágott toboz. Ehhez nem kell túl sok magyarázat, a névtáblát egyszerűen vágd ki papírból, a végén a széleket ragasztóval illeszd a tobozhoz, majd helyezd a pohárra. Még szebb, ha a félbevágott tobozt még ragasztás előtt dekorfestékkel átmázolod…

***

 

Elágazás madarakkal

Képzeld el, amint a csillagok fényesen ragyognak a téli égen… Valami hasonló inspirálhatta a fenti csillár megalkotóját. Igaz, időigényes, de fillérekből kihozhatod. Keress egy szép ágat, szabadítsd meg az apróbb ágaktól, majd festékszóróval fújd le alaposan. Ha megszáradt csíptess rá kreatívboltban kapható madarakat. A madarak közé – nagyjából egyforma távolságra – akassz kampókat, majd damillal köss rájuk üveg teamécseseket.

***

 

Hópelyhek tálalva

Élvezd az étkezés végén érkező desszertet hópelyhes tányérból csipegetve. A legegyszerűbb tányért is meséssé teheti, ha mintákat festesz rá. Azt tanácsoljuk, először egy papírból vágd ki a mintákat, utána erősítsd a tányér aljára a sablont, majd fesd rá a mintát. Mielőtt neki kezdesz, mindenképpen távolítsd el róla a szennyeződéseket, különben nem tapad jól majd a festék.

*** 

 

Rönk tortaállvány

Természetbolondoknak biztos a szívébe lopja magát ez a tortaállvány. Igaz, az elkészítése nem macerás, de nem árt hozzá egy erős (férfi)kéz. A hozzávalók egy farönk – megfelelő méretre vágva – forró ragasztó, erős (pl. kartonpapír). Mindenképpen a sütemény átmérőjét vedd alapul, a tetejét díszítheted egy apró örökzölddel.

***

 

Természetes fény

Hideg téli estéken szívmelengető látványt nyújt ez az igazán egyszerű mécses. Átlátszó üvegedény aljára dobj zöld ágakat ujjnyi magasságig, tölts bele vizet – nagyjából a kétharmadáig – majd dobj bele piros bogyós termést. Erre jöhet egy – vagy az üveg átmérőjétől függően, több – lebegő gyertya. A villódzó fény miközben növeli a baráti összejövetelek hangulatát, nyugodt lehetsz, hogy a siserehad nem dönti fel az égő mécsest.

 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL