GASZTRO

Torták a nagyi konyhájából

Szerző:
Szabó Anna
A klasszikus sütikben az a legjobb, hogy miközben édes ízükkel kényeztetik érzékeinket, visszarepítenek minket a gyerekkorba. Elábrándozva ezen összegyűjtöttük néhány kedvencünket, amiket kezdőknek is bátran ajánlunk.

 

A gyűjtésben segítségünkre volt persze egy új szakácskönyv is (lásd lent), ami hamar a szívünkhöz nőtt, így valószínűleg gyakran hasznát fogjuk venni.
De most jöjjenek a receptek, amiket a képre kattintva olvashatsz el!

Tejszínes szedertorta »

***

 

Túrós-tejszínes torta »

***

 

Tejszínes epertorta »

***

 

Fekete-erdő torta »

***

 

Berlini puncstorta »

***




Édes finomságok a nagyi konyhájából

Könnyed márványkalács, finom vajkrémmel töltött torta vagy morzsás sütemény - ezek a klasszikusok mindenkiben felelevenítik a gyerekkori emlékeket.

Ki ne emlékezne szívesen a nagyi sütőjéből áradó kellemes süteményillatra, a sok szeretettel és mérhetetlen kézügyességgel sütött édes nyalánkságokra, amelyek soha sehol nem voltak olyan finomak, mint nála?

Ebben e könyvben megtalálhatók nagymamáink gazdag gyűjteményének legkedveltebb sütemény- és tortareceptjei, a kevert süteményektől, a kuglófoktól és a gyümölcstortáktól kezdve a leveles és rétestésztákon át egészen az ünnepi kalácsokig. Fordítsunk hátat a mélyhűtött és elősütött termékeknek, és kényeztessük szeretteinket inkább saját készítésű süteménnyel, ahogy a nagymamáink is tették! Egy valami ugyanis biztos: még manapság is az otthon készült sütemények a legízletesebbek.

Alexandra Kiadó 2012

 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL