KÖZÉRZET

Minden tiszta

Szerző:
Szabó Anna
Az allergiás állapot borzasztó. Tüsszögés, köhögés, orrfolyás, szemviszketés, és még sorolhatnánk... Viszont nem kell annyit szenvedned tőle, ha tanácsainkkal távol tartod a baj okozóit. Lássunk hozzá!
Nyitott ablak, kupac újság…

A fák meg növények által okozott allergia ellen tartsd csukva az ablakokat, inkább kapcsold be a légkondit. Vegyél bele olyan légszűrőt, ami eltávolítja a polleneket, porszemeket és apró gombákat a levegőből. Az olyan nedves helyeken, mit a pince meg a fürdőszoba, használj páracsökkentő készüléket. Legyen a padlódon inkább parketta, linóleum, vagy kő, ne padlószőnyeg.
Ezeket gyakran fel lehet mosni. Ha szőnyegeid vannak, kérj meg valaki mást, ő porszívózzon, vagy vegyél olyan vizes porszívót, amiből egy porszem sem szökik meg.

Rakj rendet, a könyvek lakjanak üveges szekrényben legalább, mert az újsághalmazok is képesek rengeteg port magukba szívni. A házi kedvenceket ne engedd be, vagy olyan gyakran fürdesd, amennyire lehet.

Azt meg végképp ne engedd meg, hogy az ágyadban aludjanak. Naponta mosd meg a hajad, rengeteg porszem meg pollen bír benne összegyűlni. Ha kin jártál a kertben, rakd le a küszöbön a papucsodat, a ruhádat, meg amint lehet, vedd le és mosd jól ki.


Le a poratkákkal!

A legtöbb szénanáthás ember a porra is allergiás. A leghatásosabb, és legolcsóbb módszer cserélhető matrachuzatot használni. A matrachuzat „védősánc” az ágyban élő poratkák ellen. A szőnyegeket meg atkaölő spray-el kezelheted. Minden allergiakeltő dolgot nem tudsz az otthonodból eltávolítani, de ha megfogadod a tanácsainkat, még a legnagyobb pollenszezonban is kényelmesebben élhetsz, mint eddig.

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL